duminică, 24 august 2008

Exercitiu.....Giurgiu, cel mai prosper oras !!!




Va propun un exercitiu, promit ca nu necesita multa energie si nici timp;
este vorba de un exercitiu de imaginatie cu tema :
Daca Giurgiu ar fi un oras intr-o tara ce pretuieste turismul si cultura, daca Giurgiu ar fi condus de oameni preocupati de peisaj, de Dunare, tineri, de binele comunitatii !!!!


Ce schimbari ar avea loc?



Cateva din schimbarile pe care le-as vedea eu, alaturi de cativa colegi de-ai mei, care au lucrat la aceste imagini, in conditiile unei minime schimbari catre decenta.....





Imaginile fac parte dintr-o serie de simulari "before and after", imagini foarte indragite de primar si mai ales de .... o anume angajata a noastra, a cetatenilor care, dupa cum spunea insasi doamna: sunt cea care se ocupa cu visele in primarie";
Aceste simulari au fost create in cadrul proiectului "Giurgiu oras la Dunare", proiect de planificare urbana si teriala, alaturi de dezvoltarea durabila, realizat de actualul an V Fac. Arh. Peisagera USAMVB - Prof. Vera Dobrescu si Mihai Culescu, in colaborare stransa (pana s-a rupt ata) cu Primaria Municipiului Giurgiu.



Va invit sa va imaginati schimbarile petrecute in Giurgiu, pe Dunare.....samd

joi, 21 august 2008

Intrebarea este...... da vale, in deal sau acilica?


Revin, cu o dorinta poate prea indrazneata! Cel mai probabil asa se va doveni avand in vedere numarul "mare" de ...."comentatori" ....la adresa postarilor mele; dar fara sa ma las descurajat, va cer sa tragem o linie, bara, liniuta, sfoara...ce-o fi, si sa vedem unde suntem..... unde am ajuns dupa cateva luni bunicele de postat informatii, zic eu, foarte interesante, s.a.


Pentru unii deja e prea mult scris si au inchis fereastra, asadar am ramas doar noi, cei cat de cat interesati !
In prima postare prezentam scopul blogului spunand ceva de genul:
Orasul si ceea ce reprezinta identitatea acestuia! Ce merge bine si ce merge rau! Dece merge bine si rau! De unde vine si incotro se indreapta acest oras! Cine face bine acestui oras si cine face rau !Unde s-a ascuns frumusetea acestui oras! si multe altele...pentru ca orasul acesta merita mai mult decat critci, dezgustari de moment si aplauze infundate pentru ceva ce nu il reprezinta !

Dupa, cinci luni, as vrea sa stiu si eu cat am "savarsit" din cele propuse, pentru ca.... deh...... unii imi dau impresia ca a fost degeaba iar altii imi par a-si fi schimbat putin parerea fata de frumusetea si posibilitatile cultural-sociale de dezvoltare ale orasului Giurgiu.
Asadar..... GIURGIUVENI, si mai ales cei care nu aveti nici o treaba cu Giurgiu, varsati-va parelile si impresiile, ca sa va spun ce boala aveti!

Si daca nu aveti ce spune.... e deja mult de spus si foarte usor de scris!!!


Daca ai ajuns sa citesti pana aici... RESPECTUL meu ! Inteleg efortul! Uneori totul tinde sa se aplatizeze si sa puta a plictseala! Si ca sa nu miroasa prea tare.... FASSSSSSSSSS ..... cu-n "parfum", care zic eu ca nu e ieftin !


Cateva imagini cu raposata Fabrica de Bere Giurgiu si ultimele zile din viata ei:






BISERICA - SMARDA - Ramadan :

Un vechi dric.....


Si...... va las pe voi ....! Va puteti da seama dupa filmul monografic din dreapta paginii !!! (cu care probabil deja v-ati obijnuit)

Imaginile sunt protejate si nu se vrea a fi folosite cu alt scop decat cel stiintific ! Ms. Adi !
Daca ai imagini, si sigur ai, pune mana si trimite-mi la alexghemail@gmail.com, hai ca nu te doare nici mintea si nici mana! drepturile de autor si alte alea... am eu grija!!!!
Related Posts with Thumbnails