marți, 28 iulie 2009

D'ale Giurgiului si dintre giurgiuveni

" Tu stii cine e asta ma?
pai nu stiu! ar trebui?
Fraaate esti praf! asta e mare mafiot, prieten bun cu Iliescu si chiar cu Basescu.
a... pai bine dar eu nu ma dau la o parte!"

Scurta discutie a doi giurgiveni ce cumparau tigari de la un butic ("in colt la Alei"); timp in care un mertan SUV imens umplut cu tigani cu multe cefe ii impigea usor si cat se poate de sigur pe cei doi in sosea pentru a lasa loc monstrului cu simplul si desigur, scuzabilul scop, de a transorma buticul in drive shop. Adica smekerii s-au suit cu masina pe trotuar pentru a cupara direct din masina ce le cere pipota! .... acum daca as fi fost eu m-as fi agitat ca nebunul si nu as fi aplanat tensiunea ci dimpotriva. (nu prea le am cu managementul furiei, mai ales cand e vorba de situatii ca acestea). Ce se intampla daca spui ce ai pe suflet si le urezi diverse? pai....vin dupa tine, mai exact aproape de casa unde nu prea e multa lume si???? te calca cu masina! tanaaaaam!
In Giurgiu!

marți, 21 iulie 2009

Vedere Generala asupra Giurgiului de altadata

Incercand sa reintru in nota initial dorita a blogului, revin cu o scurta serie de imagini inedite, publicarea fiind o premiera. Planul era sa merg sa fac si eu cateva cadre din aceleasi unghiuri si sa ajungem la o sanatoasa comparatie vizuala. Prima imagine (fotogravura) este realizata din Turnul cu Ceasornic, si voi incerca sa ajung sa fac o fotografie din turn, iar cele doua fotografii sunt realizate de pe cladirea actuala a Centrului Cultural "Ion Vinea" fostul Zalomit.


Imaginea de mai sus reprezinta strazile ce astazi sunt: stanga - Sos. Bucuresti si ulicioara ce facea dreapta este strada ce merge catre Piata Centrala. Astazi troneaza blocul Romarta si nu mai putem regasi nici una din casele din imagine, ramanand martor doar biserica.

am sa revin sper cat mai curand si cu imagini actuale cu Giurgiu. :)

Pentru ca tot am ajuns la actual, acum cateva saptamani bune am scos o serie de vederi cu Giurgiu de altadata, pentru a testa piata, pentru a testa dorinta giurgiuvenilor de a-si cunoaste trecutul, al lor sial orasului. Testul a avut rezultate dar nu cele dorite, dar... sper macar in organizarea unei expozitii de imagine veche. Pentru cei care totusi doresc vederi eu voi incerca sa ies cu ele la evenimente sau chiar sa gasesc un punct de distributie. Daca aveti careva un astfel de loc, de la aprozar pana la toneta de loz in plic, de la frizerie pana la macelarie ;) spuneti nu taceti! :) Pe curand!
exemplu de vedere...

vineri, 17 iulie 2009

oFF topic total...

O melodie pe care am auzito prima data acum 3ani si astazi a reiesit la suprafata parca la momentul potrivit. Si... zicese ca aceasca a fost inspiratie pentru ultima melodie a lui Michael Jackson. :)
Bucurativa de versuri - este o filozofie de viata - poate cea potrvita!?




marți, 14 iulie 2009

Episcopia Giurgiu - face banu sa circule ca la carte

750.000 de euro - este preţul plătit de Episcopia Giurgiului pentru vila unui vameş. Afacerea a fost perfectată în urmă cu trei ani, iar preţul imobilului a fost umflat de trei ori. Vila s-a transformat într-o mănăstire de lux unde-şi fac veacul patru măicuţe. Ulterior, tot aici şi-a stabilit reşedinţa şi Preasfinţitul Ambrozie. Pentru că nimic nu e prea scump atunci când e vorba de confortul acestuia, în curtea mănăstirii au fost aduse şi trei căprioare. Reprezentanţii patriarhiei susţin însă că in vila din Giurgiu se trăieşte după principiul austerităţii şi nu al huzurului.

(Sursa: Realitatea - http://anchete.realitatea.net/biserica--intre-lux-si-caritate--vila-manastire-din-giurgiu_337497.html)




http://www.cotidianul.ro/episcopia_giurgiului_are_manastire_cu_piscina_si_hummer_video-91911.html


Si va intreb eu asa.... chiar nimeni nu a observat ca in Giurgiu apar biserici si bisericute inutile, dar absolut inutile. Chiar nimeni nu a simtit aparitia unei bine plasate biserici maramuresene in fata fosului spital al orasului Giurgiu? Biserica inutila, neutilizata, nelalaocul ei si mai presus de toate fara nici o legatura cu ceea ce cu adevarat inseamna credinta. Cu dragoste de Dumnezeu si de semeni sa-fi tras Ambrozie niste caprioare prin curte, un hummer si un range rover? Cu dragost de semeni si-a tras Ambrozie contracte cu baietii din grecia si a adus la Giurgiu 3 biserici de preturi ce nu as vrea sa le mai mentionez....!? sau.... din dragoste pentru semeni Abrozie si cu ceilalti popi de prin prejur si de prin coada, sa fi lasat de izbeliste ruinele bisericilor din judetul Giurgiu si sa fi facut manastiri cu 1 un calugar? aidi bre....! Ne pierdem in detalii!

Nu intentionez prin aceasta postare sa subliniez decat neancrederea ce si-o cladesc popii in general, din pacate pentru ei oamenii generalizeaza repede si ireversibil de multe ori. Sunt multi preoti iubitori si demni de iubit dar sunt si unii, putini care ies in fata numai cu rahaturi iar printre acestia evident, asa cum suntem obijnuiti, sunt si unii din Giurgiu. Doamne ajuta! nu e deloc normal sa judecam pe cei din jur dar parca uneori nu poti sa nu te intrebi cum se face ca eu nu fac rau in lumea asta iar cei care omoara si fura, insala si mint, au un trai mai usor .....
Sa ne bucuram de ce avem zic... oricum eu nu as vrea nici caprioare nici Hummer, doar ca eu un pacatos de rand, pe banii aia as fi plantat paduri, as fi cladit caminte pentru batrani si centre pentru ingrijirea si plasarea animalelor fara casa, poate si o cismea cu apa sfintita ...nu megalomanii si opulente de ti-e rusine de rusinea lor. Cum s-o simti Ambrozie la aer conditionat in Range Rover uitandu-se la munciotrii istoviti ce se tarasc pe canicula pe trotuarele neumbrite ale orasului Girugiu?

Cum prezinta Episcopia Giurgiu Manastirea Sf. Gheorghe?

"O mănăstire nu se naște la întâmplare, ci apare într-un loc deja transfigurat de prezenta oamenilor care se dedică lui Dumnezeu.

Este știut de către toți că viața monahală nu este o noutate pentru județul Giurgiu, mărturie despre acestea dau mănăstirile din Vlașca de odinioară, ținut binecuvântat de Dumnezeu cu numeroase mănăstiri ca Mănăstirea Babele, Mănăstirea Glavacioc, Mănăstirea din Pădurea cea Mare de la Bolintin , Mănăstirea Comana, Schitul Strâmbu si Mănăstirea de la Gostinari.

Municipiul Giurgiu, vechi vad comercial la Dunare al Tării Românești, este situat la 60 km sud de Capitală, pe malul stâng al Dunării. La marginea acestui furnicar produs de civilizatia secolului XXI, pe drumul ce leagă Bucureștiul de Giurgiu, se afla Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Mănăstirea a fost înființată în anul 2006, când, la putin timp dupa instalarea în scaunul vlădicesc de la Giurgiu, iubitor de viata monahală, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului a hotărât întemeierea unei chinovii de maici, singura din eparhie, zidirea ei făcându-se cu eforturile sustinute ale clericilor din Episcopia Giurgiului.

Sfințirea Mănăstirii a fost oficiată în data de 22 aprilie, anul 2007, în Duminica Mironositelor, de către Preasfintitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreuna cu Înaltpreasfințitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, înconjurati de un numeros sobor de preoți și diaconi, precum și de un număr mare de credincioși.

Deși aflată în afara zonei Maramureșului, în Mănăstirea Sfântul Gheorghe de la Giurgiu, rânduiala slujbelor se săvârșește într-o biserică de lemn executată cu mare măiestrie de meșteri din Bârsana Tării Maramureșului.DE CE ??? VLASCENII NU FAC BISERICI DE LEMN CU MAIESTRIE??? kitsch de la primul pas!

Pictura interioară este realizată în stil neo-bizantin si zugrăveste importantele evenimente din istoria mântuirii neamului omenesc, icoane vechi de peste 200 de ani înfațișând scene biblice petrecute cu 2000 de ani în urmă, alcătuiesc catapeteasma care desparte altarul de naos.

Ca în toate mănăstirile, și la Sfântul Gheorghe, monahiile de aici traiesc plăcuta răstignire cu Hristos în speranta învierii și a vieții veșnice."


Sursa: http://www.episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Noutati&page=2007-mai



CA GIURGIUVEAN IMI DORESC SA VINZI HUMMERUL FRATE AMBROZIE SI SA BAGI BANII IN CE NE ARATI TU AICI: http://www.episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Manastiri&page=barbubelu
"În ziua de 7 octombrie, Preasfinţitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a efectuat o vizită pastorală la ruinele mănăstirii „Barbu Belu" din com. Gostinari, jud. Giurgiu. Mănăstirea este ctitoria baronului Barbu Belu, find ridicată în anul 1818, şi reactivată prin decizia nr. 13/2008, a Preasfinţitului Părinte Ambrozie."


SURSA:http://www.episcopiagiurgiului.ro

multi au spus si mai spun si eu....multi popi sunt dujmanii monumentelor si imobilelor bisericesti de patrimoniu prin incultura lor si prin deciziile lor nefondate la nivel social sau cultural ci doar la nivel personal.

duminică, 5 iulie 2009

Fotografie in Giurgiu 2 serii

OBICEIURI PE MARGINEA APEI LA GIURGIU:














EXCURSIE PRIN JUDETUL GIURGIU
de la orasul Giurgiu la satul Chiriacu

















miercuri, 1 iulie 2009

Cea mai mare pauza

N-am mai scris de ceva timp, ceva mai mult as spune. Incerc sa adun energia sa reancep o serie noua de postari dar nu prea mai reusesc sa gasesc motivatia. Propun un brain storming, sau cum ii zice, adica trantiti idei si eu incerc sa le "materializez", incerc si eu sa vin cu ceva...! Ultima data cand am incercat dialogul asta de idei iesise ceva bun, acum sa vedem cine mai citeste blogul si daca mai vrea cineva sa continui! ;)

Iar catre cei cu jde promisiuni facute, mailul meu este trecut la contact pe blogul acesta ca si pe celelalte bloguri, prin urmare astept sa va onorati promisiunile. :)
vorb
In rest... mai vorbim! am terminat facultatea si incerc sa intru in campul muncii, cam aici s-a scurs energia mea!
Related Posts with Thumbnails