miercuri, 21 ianuarie 2009

Centrul vechi al orasului Giurgiu -HOTEL VICTORIA (Taranu)

Hotel "Victoria" - Giurgiu 2006
Monument istoric - arhitectural, clasa B, protejat prin lege si neglijat de cei care ar trebui sa aplice legea.

Construit si detinut de familiile taranu


Singura sectiune din " Farfuria Mare ", ce forma centrul vechi al orasului Giurgiu, ce se pastreaza si astazi, strajuita de aceleasi cladiri cu scara lor "umana", decenta, ultila si estetica,fara indoiala.
Arborii (tei si frasini), se pastreazi si astazi, unii trecand chiar prin intreaga perioada a comunismului, si ajungand astazi, in fata noastra, sa ne bucure simturile.

JAP! au taiat baietii, peste 30 de arbori (str. Stefan cel Mare si zona discutata) ce aveau intre 20 si unii chiar peste 100 de ani, pentru modernizarea trotuarelor....cred! ca eu nu am inteles nici acum dece?

(cert este ca ADP - Giurgiu, este o organizatie ce nu atinge standardele decentei in activitatea acesteia, iar profesionalismul este un concept inexistent in ceea ce priveste orice actiune a acesteia; poate adunatul frunzelor si musuroitul trandafirilor,:P)



Vedere in lungul straizii curbe, partea carosabila inca este acoperita cu piatra cubica, ceea ce eu consider ca este excelent, si ca se leaga de incercarea de refacere a farfuriei, capatand astfel un caracter unificator, aceasta piatra cubica! dar... sh... ! nu mai spuneti nimanui, ca acum vine gigelul cu idei, si.... rade si piatra cubica care a ramas!

Pentru o vizualizare mai buna, dati click pe imagine! Aici am cartat cladirile ce au ramas din perioada de glorie a orasului Giurgiu, dintre care, ATENTIE, numai 7 sunt monumente declarate iar 2 din acestea au fost renovate corespunzator si conform legii patrimoniului!



Ilie Taranu - in pravalia de langa "Marele Hotel Taranu" - astazi Hotel Victoria.




Cladirea pravaliei, inca mai exista, este in stare foarte avansata de degradare, si incurand va fi demolata. Cladirea a functionat in ultima vreme ca sediul unei "geamgerii", pana in anul 2005.
UPDATE: Cladire disparuta in 2013.


cum a aparut HOTELUL VICTORIA???
Vasiliu Florea, zis "Aneste". A avut magazin de "coloniale si delicatese"(nationalizat). A fost deporta la Sucevita, in 1952-1954, impreuna cu sotia.

Pe locul vechii pravalii, Marin Taranu a ridicat "Marele hotel".

Taranu Ilie, proprietar al unui mic hotel situat pe Str. Garii, a fost deporat la Sucevita - Suceava. Revenit in Giurgiu, complet sarac (prin frauda comunistilor giurgiuveni), dand dovada de harnicie si spirit intreprinzator a devenit din nou unul dintre intreprinzatorii de vaza ai Giurgiului.






Inaugurarea !





Pravalia de langa "Marele Hotel", cea de care vorbeam mai sus! Pravalia apartine nepotului lui Marin Taranu, Ilie.


Despre cei care au construit in centrul orasului Giurgiu, comercianti de seama ai orasului:

Taranu Marin (unchiul lui Ilie). A fost proprietarul hotelului din centru. Deportat, cu familia, la Sucevita - Voivodeasa, 1952-1954, a lucrat in fabrica de cherestea din Sucevita.


Persecutiile comuniste - cumplit de inumane, sadice, totdeauna cu consecinte dramatice si uneori, tragice - au inceput inca din toamna 1944. La inceput pareau rafuieli sau razbunari personale, dar dupa foarte putin timp s-au
"institutionalizat", iar dupa 1948 si-au creat si o baza "legislativa". Scopul era de a lichida elitele - categoria cea mai reprezentativa a natiunii in extensie universala.

Toate s-au facut in numele adevarului, democratiei, si dreptatii, cu incalcarea chiar a constitutiei din 1948 si a noilor legi bolsevice. O neatrerupta avalansa de abuzuri, razbunari, incalcari ale celor mai elementare drepturi. In mai putin de jumatate de secol - cu precadere - in primele doua decenii ale puterii comuniste - Giurgiu a platit
un tribut uman comparabil doar cu cel platit turcilor in cele 4 secole de ocupatie!
Din Giurgiu, au luat calea pribegiei (dirijate si controlate sever) peste 200 de familii, intre 1952-1954. CUmplita perioada a condamnarilor si incarcerarilor - cu tragice finaluri, au continuat pana in 1989 cu toate ca "oficial" se incheiasera
in 1964.

Dupa adaugarea celui de-al doilea nivel!

O imagine deja, emblematica pentru orasul Giurgiu, Turnl cu ceasornic, din piata centrala a vechiului Giurgiu, iar in plan secund, "Marele Hotel Taranu" astazi "Hotel Victoria".

Alte calamitati, in afara de comunism...
In anii 1942 -1946, in Giurgiu au avut loc inundatii impresuinante, ce au inghitit tot orasul, mai putin "dealul Smarda", cunoscut ca fiind cel mai inalt punct din Giurgiu (+19m)
Am pus aceasta imagine, pentru ca intelege mai bine valoarea acestor cladiri, ce astazi le vedem si maine avem toate sansele sa nu le mai vedem. La parterul celor doua cladiri din imagine astazi este un bar, iar langa acestea, mergand spre hotel, exista cunoscutul bar "Irish pub"(nu recomand).

Hotel Victoria
Spre ce se indreapta acest monument arhitectural? click aici!

Str. Stefan cel Mare

"Meteor" - un alt fost hotel cu restaurant, ce mai tarziu devine locuinta pentru multi giurgiuveni, iar dupa nationalizare, aceasta a fost luata abuziv, dupa 1989, fiind ocupata de chiriasi, si proprietari, dintre care si tigani care impreuna cu o buna parte din locatari, distrug sistematic aspectul cladirii, nestiind valoarea acesteia....
Cand am facut aceste fotografii, s-a adunat pe langa mine o gloata de tingani, puradei, iesiti din cladirea ce o vedeti mai sus, si urlau sa le fac poze, au inceput sa se mire, apoi... cand au vazut ca n-au succes, se pisau pe cladire, ca sa le fac poze. Am incercat sa le explic, dar... dupa 5 minute de explicatii, raspunsul a fost dureros..: "auzi baiatu'? da cam cat face camera aia daca o vinzi?"

Detaliu... fatada "Meteor"....O sa vina o postare speciala si cu aceasta cladire.





Alte proprietati ale familiei, Taranu:

Locuinta familiei Taranu - vedere in anul 2000


Restaurata - cladirea construita in 1905 (in anul in care s-a inaugurat, podul de fier Bizetz, peste Canalul Sf. Gheorghe - primul pod in curba din lume)

2009

Pe acesta strada, au locuit numeroase personalitati: Tudor Vianu, Victor Karpis, Marin Taranu, s.a.

Bibliografie:
Constantin Enache, (2005), Compendiu monografic Giurgiu, Bucuresti, ed. Universul Familiei.
Nicolae I., Capatana D., (1986), Giurgiu - Mic Indreptar Turistic, Bucuresti, ed. Sport-Turism.
Imagini vechi(donatie): Ist. Breazu Florian - Muzeul Judetean Teohari Antonescu - Giurgiu
Imagini noi: Alex Gheorghe


Prin aceasta postare, mi-am propus sa prezint, pe scurt, istoria Hotelului Victoria, din Giurgiu, in iamagini; sa va prezint una din persoanele marcante ale orasului Giurgiu de altadata, pe plan economic; si... de nu, sa schimb o atitudine doua, macare pentru cateva minute! :)

Marin Taranu, alaturi de familia sa, s-a reantors in Giurgiu, dupa grelele incercari la care a fost supus in perioada comunista, dar el, este unul din putinele elite care s-au intors in Giurgiu, marjoritatea ramanand in alte regiuni din Romania! Atfel ca... eu am o teorie cum ca, elitele, valorile orasului Giurgiu, in mare parte, au disparut in anii 1952-1954, si usor usor, multi altii au plecat(strainii in tarile de provenienta, iar romanii in orasele mai mari), iar astazi, "asazisele elite", cei pe care ii stim cu totii, sau cel putin auzim de ei, tot felul de nume, tot felul de renume, oricum...impresioneaza prin duritate si prostie!E greu sa cerem giurgiuvenilor sa nu-si distruga orasul, cand... nu prea mai sunt giurgiuveni in zona!cei care au mai ramas... pleaca acum la Bucuresti, ca...acolo este banul, si... asa ajunge Giurgiu un oras plin de.... caractere unori nedorite(daca nu mereu). Stima si resprect pentru cei care, au ramas in Giurgiu si...rezista! :) eu sunt unul din cei care.....a plecat, dar mai viziteaza Giurgiu! Am locurile mele, in care stiu ca este ceva spectaculos(un apus pe canalul Cama, sau pe Groapa cu cenusa, pasari salbatice in Mocanu, stradute romantice in centru, biserici minunate, samdp!


O sa completez postarea cu mai multe imagini recente cu Hotelul Victoria! Daca aveti imagini sau informatii: alexghemail@gmail.com

Mergeti pe la Muzeul Judetean Teohari Antonescu din Giurgiu, merita vizitat, au acum o expozitie interesanta, iar oamenii sunt foarte deschisi ! :) astept sa-mi povestiti cum a fost! :)

33 de comentarii:

Anonim spunea...

Heya Alex!

Ai idee daca spatiul respectiv e folosit tot ca hotel? Si, daca da, cate stele are?

Si inca ceva... La subsol vad firma restaurantului "Vicor". Oare mai e deschis?

GIURGIU spunea...

pai, este motel cred, momentan! nu stiu daca are vre-o stea, pt ca "Vlasca" are o stea si arata ceva mai bine! Dar...sunt sigur ca inca se mai cazeaza cate unii, dar doar in cateva camere pt ca mutle din ele sunt distruse, inundate, igrasie,samd.
Iar la parter... din cate am auzit eu, manelele urla, deci inca se mai tin nunti acolo! Nu cred ca mai este restaurant dar, nunti se mai fac din cand in cand; se poate doar sa fie spatiul de inchiriat!

Te apuci de afaceri cu hoteluri si restaurante? n-ar fi rau de loc! :)

Vreau sa merg sa trag cateva poze cu interiorul, dar... sa vedem cat de deschisi st aia!

Vroiam sa precizez in postare, dar am uitat, si anume: ca Taranu detinea si un mic cinematograf, la etaj, acesta fiind unul din cele 5 cinema-uri din orasul Giurgiu. 5 !

Am primit fotografii foarte faine cu Giurgiu si giurgiuveni, pe care vrea sa vi le arat dar... nu stiu cum, mai ales ca timpul e o problema~ si am hotarat sa trantesc postari lungi si rare decat, postari in care sa ma crizez si dese :P

Diana, merci de comment, ma bucur sa vad ca intrii in continuare pe blog! :)

Anonim spunea...

In urma cu multi ani, cred ca vreo sapte, am fost la o nunta acolo. Execrabila locatie. In hotel am intrat o singura data, cam in aceeasi perioada. Infiorator, pe bune. Fara exagerari. Iar baie nu exista in camera, ci era una undeva pe hol. Jegoasa, evident. Dupa ce am parasit locatia cu pricina, mi-a iesit herpes de scarba :)

GIURGIU spunea...

mmmmmmmm...ok!
Cred ca ar fi atras mai mult postarea asta daca as fi avut si o poveste ceva mai atractiva...cea la lui Taranu, parese nu atrage!
Are cineva o alta poveste..? fara herpes? :)

Anonim spunea...

Eh, nu, povestea e draguta. Si mi se pare formidabil faptul ca ai gasit fotografii. Te felicit pentru asta.
Insa, este o singura problema. Post-urile sunt extrem de lungi si pierzi cititorul :D Am vazut si explicatia ta in cel de al doilea comentariu, insa, nu stiu..., gaseste o varianta de compromis.
Cat despre poze in interiorul hotelului, pe 6 feb vin la Giurgiu. Poate impreuna reusim sa scoatem ceva. Si as mai vrea sa iti prezint pe cineva. Evident, numai daca esti si tu la Giurgiu in perioada aceea.

GIURGIU spunea...

ok ...6 feb zici?...cel mai probabil o sa fiu in GR! mai da tu un semn cu o zi 2 innainte. si dau si eu daca nu uit! :)


Am tendinta sa explic prea mult ...nici nu vreau sa raman impartial,pana la urma est un blog si de atitudine! o sa mai tai din text...si marchez pe fotografii! :)
Mi se pare super ciudat ca...pe blog intra giurgiuveni din
romania sau din afaRA tarii, dar nu din giurgiu;sau chiar oameni curiosi sa afle mai multe despre Giurgiu. Cam trist ca intra atat de putini giurgiuveni de prin oras, si majoritatea cei care deja stiu care sunt bubele....(dar le amintesc sa viseze)! :)

Anonim spunea...

Probabil intra din astia care nu mai locuiesc acolo pentru ca le este dor. Pana si mie, care vin destul de des acasa, tot mi se face dor de Giurgiu, dar de Giurgiu ala pe care il stiam eu si pe care l-am iubit. Acum, totul e termopan si taranie.

GIURGIU spunea...

sa reduci la termopan si taranie, e putin cam prea mult, pentru ce stiu eu. Incerc sa scot din aparenta asta daunatoare, imaginea orasului, pentru ca noi cei care venim rar in Giurgiu, sau noi cei care locuim in Giurgiu, sa apreciem frumusetea unei case, a unui cartier, a unei plante,samdp.
Cred eu ca apreciindu-le vom incerca sa le pastram, sa le aratam celor din jur, copiilor, si celor care din pacate au uitat sa sa priveasca frumos, sau nu pot, nu vor, sa vada mai mult decat tarani si termopane!

E nasoala sitatia in Giurgiu, mai ales cu oamenii care sunt ...."absenti" as zice! Schimbarea nu se va face acum sau in urmatorii 30 de ani, dar e frumos sa inceapa cineva de acum, ca poate mai incolo sa zica impiedicatii aia de prin primarie, de la urbanism, ca.... IA STAI >>>AVEM SI NOI MONUMENTE>>>AVEM SI NOI CE SA ARATAM!
bine...nu stau eu in nadejdea asta, tinta principala este informarea....!

GIURGIU spunea...

bun...haideti s amai discutam putin despre ramasitele "farfuriei" din Giurgiu! Trebuie sa amintesc, de vremurile ce urmeaza in oras, in care se vor face mari mofificari, vor aparea pietonale, noi spatii amenajate,hoteluri, strazi, trotuate, canalizari...samdp! Acum putem incerca sa facem ceva, mai tarziu ...nu facem nimic!

Prin urmare as fi incatat sa aud cateva pareri despre ce ati vrea sa se intample prin centru, cu centru si zona istorica Giurgiu!??

Anonim spunea...

Zici ca urmeaza sa se schimbe ceva in viitor?
De unde stii de pietonale, spatii amenajate, s.a.
Ai vazut planurile, PUZ-urile, PUG-urile si alte alea? As vrea si eu sa le vad.

GIURGIU spunea...

o sa ti le arat! eu pun practic anumite portiuni din puz-urile noi din Gr, prin postarile astea! Dar nu tratez puzul in sine ca sunt numai stifturi de proiecte, si nici unul nu are nici o treaba cu realitatea cu Pug-ul sau cu agenda 21 locala(planul local de dezvoltare durabila) - adica o caterinca ieftina facuta de la birou de o firm adin capitala!

Anonim spunea...

De la cotidianul GIURGIVEANUL. Greseala.Ati facut o mare confuzie. Casa in care spuneti ca ar fi locuit Marin Taranu a fost de fapt a lui Ilie Taranu, fratele sau. Se cunoaste ca nu sunteti giurgiuvean 100%. Laudabila însa preocuparea dvs pentru istoria orasului. Daca doriti sa ne contactati, pentru ca avem pasiuni comune, Giurgiu, va rugam sa ne sunati la 0246220423 sau 0729168641

GIURGIU spunea...

Eu stiu din mai multe surse de Marin Taranu, ca ar fi locuit acolo, cert este ca acum in acea casa locuieste fata domnului respectiv si nu cea a lui Ilie Taranu. Se prea poate ca proprietarul sa fi fost, asa cum spuneti dumneavoastra, am sa rectivit imediat ce ma conving de gresala si din alte surse.
Ma bucur ca exista oameni pasionati de trecutul acestui oras, eu nu am prea intalnit, sa zic vre-o 3-4 dar si aceia cam sputi de seva si de vlaga, si putin cam lipsiti de idei, in rest plini de informatii! M-ar interesa o colaborare si pe mine, dar nu inteleg in ce sens. :)
Eu de exemplu as fi interesat sa scriu articole in cotidianul dumneavoastra (in calutate de Arhitect Piesagist, Giurgiuvean si blogger). Nu ma intereseaza sa fiu partea financiara, dupa cum vedeti si pe acest site, dar ma intereseaza ca mesajul meu sa nu fie alaturat vreunei culori politice sau persoane publice!
Multumesc de invitatie!
Inca o data, ma bucur de va place, asta imi doresc, sa placa si sa atraga oameni din Giurgiu in special! Acum...am primit energie sa mai pun o postare!

adra_bell spunea...

Bunicul meu, care a fost tamplar, a lucrat la tocurile ferestrelor acestui hotel

www.giurgiuro.blogspot.com spunea...

foarte frumos ! ... a facut o treaba buna si durabila, parese! :) Daca ai imagini sau vre-o poveste care crezi ca pot fi impartasite ... noi "ascultam"

Anonim spunea...

Marele Hotel Taranu!!! Amintiri! Pe vremuri (înainte de 1945) a fost mare. S-a dus faima, falnicei ....... Asa a fost si cu Giurgiu. A ramas doar povestea cu...a fost odata. Comunismul a distrus vechiul oras, stricând ( pe lânga altele) "farfuria centrului" si cu asta, ascunzând vechiul Hotel, pravaliile lui Sovarel, Rosescu, etc.,si intrarea strazii Stefan cel Mare cu beraria de pe colt, în spatele Blocurilor noi. Giurgiu avea un centru architectonic unic , perfect radiar, un exemplu în Romania. Când l-au stricat,pentru câteva blocuri de locuit, comuistii au omorît personalitatea orasului vechi. Cei de azi nu mai pot întelege ce au trait cei din generatiile trecute, în special tineretul care îsi începea plimbarile de seara, mai întâi timid, prin învârtitul pe farfuria mare, apoi , împreuna cu cei mari, pe farfuria mica. A fost odata ca niciodata.

GIURGIU spunea...

da... corect si chiar frumos spus ! este si trist dar... este si un dat pe care trebuie sa ni-l asumam si sa incetam sa-l deplangem ci dimpotriva sa lucram cu el. Regretele nu duc la ceva constructiv, prin urmare dupa regrete eu mai vin cu ceva... si cu o propunere de reanvigorare de pastrare a frumosului trecutului imbinat atat cat se poate spune cu cel al prezentului....! sa ne bucuram totusi de ce mai avem si sa avem grija pe viitor! zic si eu! :)

Alfa spunea...

« Giurgiu a platit un tribut uman comparabil doar cu cel platit turcilor in cele 4 secole de ocupatie! Din Giurgiu, au luat calea pribegiei (dirijate si controlate sever) peste 200 de familii, intre 1952-1954. »

Elita…Persoane dislocate, cu domiciliul obligatoriu… Vieti si destine distruse .

As vrea sa dezvoltati acest subiect…

Anonim spunea...

Mda...e usor de criticat,referitor la cum sunt cladirile astea istorice...pai amaratul de proprietar din ziua de azi,care a luat si el o garsoniera in ditamai viloaia asta care pe timpuri a fost a unor oameni cu putere si la care plateste rate si in ziua de azi si cine stie pana cand,e pus la perete ca nu o intretine arhitectural,pai cati bani trebuie sa ai sa faci asa ceva s-a intrebat cineva,iti trebuie arhitect sa iti faca proiectul,sa respecti intocmai fiecare detaliu ,iti trebuie echipa specializata de lucru,iti trebuie la urma si sa treci de controlul primariei daca e facuta la milimetru,nu e asa usor,trebuia sa suporte si primaria din cheltuieli asa cum se lauda in lume cu fel si fel de proiecte dar a ramas doar cu laudatu.Eu zic ca era in regula sa suporte primaria ca sunt intradevar niste cladiri cu care trebuie sa ne mandrim si la urma sa ii bagi pe gat la proprietar o serie de rate iar,eu zic ca e echitabil,dar banii jos de la el de unde sa ii scoti...sunt multe de vorbit pe subiectul asta,dar daca tot vorbim ar fi bine sa facem intradevar niste cercetari nu sa sarim repede cu presupuneri.

GIURGIU spunea...

Salut anonimule.
Referitor la obligatiile proprietarului unui imobil de patrimoniu, sunt intrutotul de acord ca exita o idioata procedura legala ce nu face decat sa dezavantajeze pe acesta, si sa lipseasca de orice obligatie autoritatile autorizate dar neavizate locale. Sunt de acord ca este foarte costisitor, si ca proprietarii nu au timp, bani, chef, si mai ales interes personal sau social pentru a intretine exteriorul estetic al imobilului.
Personal cunosc cazuri in care s-au creat asociatii de propretari ce au platit o suma destul de mica unui avocat si jurist, alaturi de care au realizat un proiect ce solicita finantare de la min. culturii cu cofinantare de la bugetul local, participare la proiect fiind necesara si un arhitect. Voi detalia procedura legala, avantajele si dezavantajele unui astfel de demers si in acelasi timp ma pun gratuit la dispozitia unei astfel de asociatii in calitate de arhitect peisagist pentru realizatea studiului de fezabilitate si a analizelor cat si pentru realizarea dosarului, atat timp cat imobilele sunt din Giurgiu, zona istorica.

Te rog sa citesti mai atent blogul si alte postari si vei observa ca eu critic, dae nu atat proprietarii privati, pentru ca ii inteleg si ii indreptatesc ci pe proprietarii de stat, adica primaria, si modul de administrare incredibil de defectuos si pana urma ilegal, al patrimoniului local.
Deci ramai pe "frecventa" si discutam.

Anonim spunea...

Salut.Din urmatorul comentariu:" fiind ocupata de chiriasi, si proprietari, dintre care si tigani care impreuna cu o buna parte din locatari, distrug sistematic aspectul cladirii, nestiind valoarea acesteia....", eu personal asa am inteles ca cei de acolo sunt cam nesimtiti si nu le pasa daca se prabusesc sau nu maine cu cladirea.Limba romana insa are frumusetea ei,insa e de urmarit daca se si concretizeaza cea ce ai scris mai sus,eu o sa urmaresc si cinestie poate se poate face pana la urma ceva si se mai deschid si usi...
Raman pe frecventa.

GIURGIU spunea...

Anonim ai inteles bine, sunt nesimtit proprietarii si chiriasii, probabil fara vre-o cunostinta privind importanta esteica, culturala, peisagera si de reper in cadrul peisajului urban si in viata sociala din Giurgiu.
Ai inteles perfect cand am spus ca sunt proprietari cretini care cu buna stiinta, si vointa si nesimtire disctrug sistematic cladirile ce le au in propretate, pentru a fi declasate ca ulterior sa puna niste termopane penale luate in rate, termoizolatia ce acopera ce a mai ramas din stucatura veche de 100 de ani poate si un aer conditionat bestial pus fix in mijlocul unei fereste proaspat zidite.

A...sunt putini proprietari, care fac eforturi foarte mari sa intretina bucatica lor de istorie, de cultura, si se intereseaza cum pot restaura patrimoniul ce-l au in proprietate din fonduri UE sau Min, Cult... da. sunt,repet, putini si cu atat mai putini la Giurgiu.
:) sa nu crezi ca mi-e jena sa spun ca incultii cu bani distrug intentionat, ca si cei fara bani.
Pe unii ii mai intelegi cumva... pe altii deloc.

Si acum spune-ne de ce atat interes ...cumva locuiesti intr-un imobil d epatrimoniu?


Asa cum am apomis am sa aduc in fata voastra detalii, legi, si alte pareri legat de restaurare si finantare, dar... nu o sa aduc solutii pentru finantare, pentru ca nu cunosc atat de bine legea, de aici si nevoia unui jurist.

Anonim spunea...

...ramas pe frecventa...raspund,binenteles ca locuiesc intr-un asemenea imobil altfel de ce ma bagam,de afara putem sa intelegem intr-o oarecara masura,sa presupunem,sa ne facem o idee...dar una e asta alta e sa fi implicat.Eu o sa raman in continuare pe frecventa si nu mai detaliez niste lucruri ca nu isi au rostul si pana la urma urmei daca cineva vrea sa stie una...pe aia o stie,eu insa astept acest ajutor care in prima faza parea sa vina foarte ofensiv si in ultimul comentariu pare cu parere de rau sa bata in defensiva,acum o sa vad niste legi pe care mi le-au mai fluturat si altii prin fata si nu ceva real si concret si cu precedent cum am inteles eu...iar limba asta romana cu frumusetea ei...raman totusi pe frecventa.

GIURGIU spunea...

limba asta romana... e amuzant ca tot repeti :)

Daca ai o perspectiva revelatoare nu ezita sa ne luminezi, nu se supara nimeni te asigur.
Totusi inteleg ca asteptai altceva din commenturile mele, ceva ce eu chiar daca as putea sa-ti ofer nu este nici locul si nici cazul.
e foarte bine ca mai treci pe aici, dar nu te astepta la mai mult decat ce se ofera.

Intereseaza-te de legi, si cand aflii poate impartasesti si altora ce se afla in cazul tau.

Uite cu critica asta care te-a nemultumit ajuta.

Anonim spunea...

...ma bucur daca pot fi si acum amuzant,de obicei imi iese de minune,da repet pentru ca eu imi asum cuvintele care le rostesc si stiu ce spun.Ce sa mai zic...vroiam sa spun doar ca sunt ultima data pe frecventa...de ce...citez: "Personal cunosc cazuri in care s-au creat asociatii de propretari ce au platit o suma destul de mica unui avocat si jurist, alaturi de care au realizat un proiect ce solicita finantare de la min. culturii cu cofinantare de la bugetul local, participare la proiect fiind necesara si un arhitect. Voi detalia procedura legala, avantajele si dezavantajele unui astfel de demers si in acelasi timp ma pun gratuit la dispozitia unei astfel de asociatii in calitate de arhitect peisagist pentru realizatea studiului de fezabilitate si a analizelor cat si pentru realizarea dosarului, atat timp cat imobilele sunt din Giurgiu, zona istorica",apoi... "
Asa cum am apomis am sa aduc in fata voastra detalii, legi, si alte pareri legat de restaurare si finantare, dar... nu o sa aduc solutii pentru finantare, pentru ca nu cunosc atat de bine legea, de aici si nevoia unui jurist.",deja suna mai interesant apoi..."
Totusi inteleg ca asteptai altceva din commenturile mele, ceva ce eu chiar daca as putea sa-ti ofer nu este nici locul si nici cazul.
e foarte bine ca mai treci pe aici, dar nu te astepta la mai mult decat ce se ofera.
Intereseaza-te de legi, si cand aflii poate impartasesti si altora ce se afla in cazul tau."...da, de multe ori in viata mi-am dorit sa ma insel,am un oarecare dar sa stiu sa citesc direct,insa nici acum nu m-am inselat...e usor sa vorbim. Sincer mi-a placut ideea si cele gasite aici,interesanta initiativa si fascinanta,insa cand am inceput sa gandim noi in locul altora...in fine,cum ziceam la inceput vroiam sa spun ca sunt ultima data pe frecventa dar as avea si eu o ultima curiozitate...GIURGIU(semnatura),vine de la cotidianul Giurgiu Expres,e o initiativa a acestuia de a face un reportaj pe aceasta tema ?

GIURGIU spunea...

anonimule, ce te face sa crezi ca tot ce spui e adevarat?

blogul exista din 2008 si este munca si initiativa unui singur om adica eu(Alexandru Gheorghe) de care poti afla multe cautand putin mai mult decat ti se da mura in gura. Sper ca te-ai lamurit.

Fiind singur informatiile nu-mi curg din debara si nici la ghiuveta nu curg juristi si avocati, poate in lumea ta asa se intampla.
Oricum... o discutie ce va ramane, si pentru alte persoane gata sa-mi arate ca nu fac ce se asteapta, asa pentru a nu mai petrece pretiosul timp doar pentru a se informa. Pana la urma targetul acestui blog este larg dar nu toti sunt capabili sa inteleaga efortul si eventual sa-l sprijine si nu sa vina cu copilarii ieftine cum spui tu anonimule ca stii ce spui si te tii de cuvand, iar eu vezi domne nu. m-ai ranit profund, cred ca plec din tara....
rabdarea e pretioasa pentru viata unui om, ce te grabesti ca fata mare la maritat?
sau te astepti sa-ti rezolv eu problemele? nu esti in stare sa ai grija de un imobil de patrimoniu? vinde-l!e cel mai rapid sfat pe care ti-l dau!

eu cautam sa ajut proprietarii in situatiile acestea iar tu fiind baiat adevarat mi-ai aratat mie cum stau defapt lucrurile!

si pe bune? e asa greu sa intelegi ca semnez Giurgiu pentru ca este un blog dedicat orasului Giurgiu? ce naiba?
citeste si alte postari.....

asa suntem noi giurgiuvenii, in loc sa ne sprijinim stim sa ne dam in cap. mda....

totusi te invit sa revii , cand voi avea timp si voi consulta specialistii necesari voi scrie si despre subiectul dezbatut in ultimele comentarii, iar pana atunci poate mai descoperi ceva din farmecul orasului Giurgiu, si poate ajuti la descoperirea lui.

nu ajuta cu nimic drama copilareasca...si nici nu-mi pasa daca citesti tu sau nu blogul, nu fac bani din acest blog, nu fac politica,
este o ambitie personala, poate chiar o pasiune orasul Giurgiu si istoria lui.
M-a prins commentul tau intr-un moment si cu putina dezamagire si merci mult ca mi-ai confirmat si tu ca defapt giurgiuvenii nu prea merita asa ceva.

Anonim spunea...

de mine ce tragedie...uoooooffff fbra asta a romanului care s-a nascut in tara gresita gen a la Mihaela Rădulescu si altii....ce sa zic,referitor la ce am tot zis e ok dar ce te-a agitat atat intrebarea de final nu stiu,era o simpla intrebare,binenteles ca isi avea si ea rostul ei.Eu nu asteptam nimic de la tine tu te-ai aruncat cu niste cuvinte mari si nu ti-ai dat seama ce iti asumi cand le-ai spus,pur si simplu mi-ai trezit interesul cu cea ce spui,am zis ca cinestie chiar esti un om muncitor asta era ideea nu ca vezi doamne crapa cineva daca nu mai intru eu aici sau daca preci tu din tara,mare paguba,doar spuneam ca am inteles ideea si nu mai sunt interesat.Eu rabdare am dar nu ai propus asta,ai inceput din ce in ce sa iti para rau de promisiunile facute si sa incerci sa te scoti incet incet.Eu sunt un baiat destul de adevarat,intodeauna am fost tu la cei 25 de ani ai tai vad ca ai o frustrare pe tema asta...m-ai facut curios da ca m-ai invitat sa ma documentez,ai noroc ca te cunosc si mi-ai taiat elanul sa mai zic cateceva nu de altele,stai linistit ca nu sunt frustrat si penibil sa incep cu amenintari,cu certatu cu tine o las moale ca vad ca tu asta propui.Totusi mi se pare foarte stupid ideea de a judeca o comunitate dupa un om in fine stai linistit ca nu mai zic nimic oricum ma repet ,dupa cum am mai scris,mi se pare o initiativa foarte frumoasa si foarte buna cea ce ai facut insa nu poate fi nimeni perfect,daca am sti cand sa ne oprim sau pana unde sa mergem...oricum eu te salut si te las sa nu te mai supar,spor la treaba pe aici iar cea ce am zis e din bun simt si din omenia care o am nu te gandi la alte cauze.

Anonim spunea...

te salut alex :)

la a 5-a poza , cel cu mustata e ilie taranu modifica si tu ;)
stiu ce zic e strabunicu meu .

Anonim spunea...

Si la a 7-a poza unde zice

Marin Taranu, este cel din stanga jos, avand langa el cei doi copii ai sai, fata sa inca mai traieste!

E Ilie Taranu :|

Pe acesta strada, au locuit numeroase personalitati: Tudor Vianu, Victor Karpis, Marin Taranu, s.a.

si aici unde zice Marin Taranu inlocuie cu Ilie taranu :|

Daca nu ma crezi documenteaza-te .

Bafta in continuare !

GIURGIU spunea...

da... am inteles, o sa modific atunci cand gasesc putin timp, merci de rectificari, pana atunci raman ca martori si rectificari temoporare comentariile tale.

GIURGIU spunea...

in urma discutiilor cu domnul Arcanu, cel ce detine o parte din imaginile din aceasta postare, am decis sa exclud anumite imagini despre care am informatii lacunare si aparent creau un prejudiciu urmasilor familiei taranu.Sper ca acum familia taranu sa fie multumita de expunerea informatiilor, iar daca sunt alte informatii ce trebuiesc corectate va rog sa-mi dati de stire.

Unknown spunea...

Buna seara,

Ma numesc Ioana Taranu. Ilie si Marin Taranu nu au fost frati, Ilie Taranu fiind unchiul lui Marin, frate cu tatal lui Marin. Marin a mai avut 10 frati, cu el 11, dintre care doar 8 au supravietuit. Bunicul meu, tatal tatalui meu, a murit ultimul in 2004, fiind si cel mai mic dintre fratii Taranu. In casa de langa locuinta celebrului Victor Karpis a stat Ilie Taranu. Nu se stie ce se va mai intampla cu celelalte cladiri care au apartinut nemului Taranu. Multi nepoti au plecat din tara. Pacat de cladire.

GIURGIU spunea...

Multumesc pentru corectie, am reusit intr-un timp sa pun in lista ceva mai multe informatii dar am intampinat ceva opozitie si am incetat sa updatez blogul. Orice alte informatii sau imagini ce credeti ca ar putea servi unei documentari a patrimoniului arhitectural sunt binevenite.

Related Posts with Thumbnails