sâmbătă, 12 decembrie 2009

Ferestrele din "fata" orasului Giurgiu

Ferestrele din "fata" orasului Giurgiu" - o colectie martor a schimbarilor in estetica ferestrelor ca rama a peisajului urban giurgiuvean.






























4 comentarii:

Night Elf spunea...

Unele din ferestrele astea, mai ales cele cu ancadrament de factura clasica, le-am desenat si eu pe vremea cand faceam pregatire pt facultate. Nice flashbacks. Pacat ca saracia ii impiedica pe multi sa aibe grija de casele lor. Si ar mai fi un fapt trist pe care l-am observat mai demult: copilarind pe strada Dunarii, din minte perfect cum aratau casele de acolo. Strada a scapat de demolari, dar a involuat mult in amtosfera. Am fost pe acolo acum cateva luni si am vazut ca toate casele care aveau ferestre sau bovindouri la strada si le-au astupat, si in cea mai alnica maniera. Mare pacat.

GIURGIU spunea...

trebuie sa spui ce inseamna bovidouri , e drept ca google stie tot dar... daca ai si imagini ar fi simai bine! :) ma bucur ca ti-a placut postare!

GIURGIU spunea...

BOVIND'OU, bovindouri, s.n. Iesitură pe faţada unei clădiri, ca un balconas închis, prevăzută cu una sau cu mai multe ferestre. - Din engl. bow-window.
Sursă : DEX'98 (5052)

Night Elf spunea...

A scuze, credeam ca stii termenul Recitind, mi-am dat seama cate greseli de scriere am putut sa fac intr-un singur post, dar cred ca nu ma trezisem inca de-a binelea (e sambata, ce vrei :))

Related Posts with Thumbnails