luni, 8 decembrie 2008

Jale mare cu tineretul giurgiuvean

As vrea sa mai postez vesti bune, imagini frumoase, istorie locala. Informatia exista, nu asta este ceea ce ma impiedica, ci multitudinea de ilegalitati, pana la urma, absolut condamnabile si din puctul meu de vedere, incredibil de tampite.

Pregateam o postare despre Gradina "Alei", si intentia mea de a porni lungul si anevoiosul proces de a clasa acest monument istoric si in lista monumentelor istorice judetene, acolo unde ii este locul si i-a fost dintotdeauna!

Documentatia pentru clasarea ca monument a Gradinii "Alei" din Giurgiu, presupune si un studiu ce ar releva zona, suprafata, care inca mai pastreaza aspectul gradinii initiale, detalii de constructie, plantele(specii, varsta, starea generala - boli,daunatori,coronament,scorburi), releveu - plan de situatie, starea generala a gradinii si a obiectelor de mobilier urban (vechi) - ce pot face obiectul unor elemente ce paticipa la pastrarea caracterului istoric.
Documentatia mai presupune si alte cateva detalii, si mai ales multe semnaturi!




Ce m-a lasat pur si simplu stupefiat, a fost starea monumentelor din gradina, monumente de mult intregistrate in clasa B (de nivel judetean) acestea fiind: complexul sculpturilor - cu busturi (Asamblul comemorativ al eroilor din primul razboi mondial) si Monumentul celor 3 aliati (cunoscut ca 4 pietre) aflat la parterul mic al Gradinii Alei. Tineretul Giurgiuvean - imbecilizat fara vre-un motiv anume, cocalarizat sau rebel fara cauza, mai pune mana si pe bicheta/ spray graffiti - si isi manifesta cretinismul, frustrarile si nevoia de atentie ce lipseste de la parinii imbuibati cu alcool ce cu greu au terminat si ei liceul.


Hai sa va si arat de ce m-am enervat, sa nu cumva sa va las impresia ca sunt coleric, si ca imi sare mustarul pe orice ciutan rebel cu hormonii pr toti peretii.


"Monumentul celor trei aliati" - Distinctie acordata de Armata franceza dupa Primul Razboi Mondial! Monument clasa B - Click pt lista


Poate totusi vreti sa stiti mai multe, ca cititi sa vizitati.....? Pai citi aici ce scrie boul asta cu spary....e mult mai important decat un monument din 1913, nu? manifest urban la Giurgiu nene.. iaute-l!.... ciutanu asta "delir", ce i-o fi zis masa ca inseamna.... ca s-a apucat si s-a semnat prin tot orasul... ! Daca stie careva cine e gigelul, ziceti-mi si mie, sa rad....nu cu politie ca aia sunt prea praf ca sa se miste prin Alei! sa radem....



Cum va aratam in imaginea de mai sus - Parterul Gradinii Alei - 1838-2008, una dintre cele mai importante zone din Gradina, si anume, parterul mic, este complet inaccesibil, datorita unor marlani cu drepturi depline, si inculti "magna cum laude".... baietasii de la carciuma din imagine, care si-au extins terasa pentru ilustrul client, intru satisfacerea grohaiturilor isotite de banet, ce vor sa serveasca in mod elegand o pizza cu par si flegme, dupa 3 ore de asteptat. Cum banetul nu putea astepta, baietii s-au vorbit cu don' primar Lucica si s-a aranjat problema, pavand peste 300mp de spatiu verde si instaland un gard, sau poarta de hambar, in ACCESUL principal mai sus mentionat, cel catre PARTERUL GRADINII.

Imaginile vechi, vin sa insoteasca in mod evident importanta enorma si necesitatea clara a accesului catre parterul gradinii prin acea zona, importanta ce a fost accentuata a de an, de la construirea Gradinii Alei(parcului Alei, cum spun localnicii) pana chiar si in perioada comunista.

In imaginea de mai sus, se vede clar neglijenta zonei, nici macar gunoierul care mai trece prin nu ajunge aici, sau poate ca ii e frica de cat cacat e in jurul monumentului! Eu am aflat... cat se poate de direct, pentru ca pur si simplu nu aveam unde sa stau ca sa pot face o fotografie frontala a treptelor! era cacat peste tot!

Blocand accesul spre aceasta zona a gradinii, cretinii care au dat aprobare, nu s-au gandit la faptul ca totul se va transforma intr-o groapa de gunoi, intr-o zona cu criminalitate crescuta, veceu public, ce se afla la nici 50 de m de asazisul spatiu pentru joaca....








Eu vroiam sa sa mai arat noile constructii...frumoase din Giurgiu, ca mai sunt si d'astea, culmea!Am dat iar de acelasi cretin ! Cat mi-ar placea sa citeasca si poate chiar sa se simta ....





Noua Biserica al carui hram spre rusinea mea nu il cunosc, construita in Gradina Spitalului Vechi - Giurgiu.

Si totusi.... aici nu pot ajunge vandalii plini de hormoni, burtosii plini de prostie, carciumarii si distrugatorii...







Apus la "Groapa cu Cenusa" - Lacul cu cenusa, complet negru si lipsit de vegetatie, dupa cum se vede. Cenusa provine de la Cetralele termice Giurgiu.
Giurgiu vazut prin ochiul care vrea sa vada - as vrea sa stiu...percuteaza cineva aici? eu deja cred ca am facut sant, cu treaba cu Gradina Alei, ce sa mai, trebuie facut ceva organizat, pe cale legala!
Chestiune care ma aduce la un alt subiect:

Intentionez ca alaturi de cativa prieteni ce sunt dispusi sa cedeze ceva timp din timpul lor, si sper eu alaturi de unii din cititorii acestui ....jurnal, sa punem bazele unei Asociatii ce Promoveaza si Protejeaza Patrimoniul (local si national). Asadar...

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Am trecut si eu nu de mult prin Alei si am ramas la fel de uimita ca si tine de.."frumusetea" locului.
Se poate face o petitie la Primarie, nush..zic si eu.
Oricum pe cetateni cu siguranta nu-i intereseaza de situatia Aleiului, pt ca aia pe care i-ar putea interesa tre sa se gandesca prea mult la ziua de maine, iar pe aia care nu au grija zilei de maine....ii gaesti vara la prea minunata terasa!

Anonim spunea...

e nashpa la terasa aia, mie imi place la perla. si nu, nu am grija zilei de maine :)

Anonim spunea...

Ultima data cand am vrut sa fac ceva in sensul asta, cu ajutorul unei colege, jurnalista de investigatie, de la un cotidian national, am aflat niste lucruri care m-au scarbit. Nu poti face nimic pentru ca nu e vorba doar de Lucica, ci de o intreaga filiera de nesimtiti care au facut burta mare distrugand orasul. Sper sa crape toti.

GIURGIU spunea...

pana or sa crape toti, si or sa vina copiilor, (pentru ca viitorul Romaniei nu este al nostru ci al fiilor si nepotilor lu' dom presedinte, lu don' primar samd...caci toti sunt aceeasi)

Cea mai indicata solutie este inceperea si buna finalizare a demersului de clasare ca monumet clasa B a Gradinii Alei, monument istoric - ambiental. Petitia est utila daca are sustinere, si sustinerea nu apare nici macar verbal pe blogul asta, atat cat ar trebui, darmite pe hartie.

Nu stiu exact care sunt primii pasi, dar este cert ca fara voi, nu pot sa fac nimic... ca asa sunt eu un nebun si hai inca vre-o 10-20 de oameni pe care ii stiu si le injectez la fiecare intrevedere un pic din entuziasmul meu....pentru ca altfel nici lor nu le-art pasa catusi de putin, desi sunt oameni poate cititi dar fara vre-un spirit civic, respect pentru semeni si ...toate cele ce se poarta astazi in societatea noastra bolnava, din care nu ma sustrag ci ma declar cumva cel care va schimba !


Mafiotii care au carciuma.... nu se poate discuta cu ei, nici cu cei de la Ministerul Culturii si CUltelor Giurgiu, dupa cum spuneam acum 2 postari! deci trebuie mers mai sus!La primarie... aia habar nu aveau ca ruinele cetsatii medievale din Insula, sunt declarate monument national, deci.... sunt absolut dezinformati si inculti la modul dureros de evident! ziceti si voi... ce ar fi de facut!?

Simona zi-mi si mie, ce anume te-a scarbit?? poate totusi ajungem undeva, daca alegem ziarul potrivit, sunt si astea controlate de grupuri diferite, dupa interese!

Anonim spunea...

Lasa ca nu prea or sa mai aiba ce fura, PNL-ul a intrat in opozitie :)

GIURGIU spunea...

Pai... sper sa ai dreptate, dar cred ca faptl ca PNL este in opozitie nu inseamna decat ca Iliescu nu mai poate cersi ajutoare pe ici si pe colo, scuzandu-se cu absuditati ocolind incompetenta lui si a echipei sale.

Totusi sa nu uitam PNL are consiliul judetean....

http://www.cjgiurgiu.ro/

Local ... cicalaca cichicea.... fac io ce vrea... steaua mea! Zice patronu'!

ma rog... cum spuneam si acum cateava postari, eu nu cred ca exista politicieni, partide sau politica in ROmania, cu atat mai mult in Giurgiu. Exista grupuri de interese, jmekeri si cercurile lor de papusi, interfete,maimutoi,mafioti...si tot asa! Noi avem puterea votului, dar totodata s-o inventat manipularea maselor...
SI de ce sa erg la vot? sa iasa tot idiotul pe care nu-l vroiam?

Anonim spunea...

Da, dar daca n-ai fost la vot nu ai de ce te plange :)

GIURGIU spunea...

pai tocmai.. eu unul am fost la vot...si asa cum am indemnat pe toata lumea, am dat vot alb, sau pot spune ca mi-am anulat buletinul de vot, este unul din drepturile mele!
nu ma plang... este cumva o constatare!

Anonim spunea...

Oki, te sustin si te ajut.Si mai stiu pe cineva care te-ar putea ajuta un pic mai mult decat mine, pentru ca eu nu mai locuiesc in Giurgiu.

GIURGIU spunea...

Actiunea pe care vreau sa o pornesc nu prea vreau sa fie legata de cei de pe plan local, dar daca stii pe cineva mi-ar placea sa colaboram...am nevoie de ajutor cu siguranta! eu am deschidere undeva la ministerul "inculturii" unde sper totusi sa reusesc ceva... dar daca se aude ceva si in presa o sa creasca increderea multora in proiectul asta!

Anonim spunea...

Toti se plang, dar nu misca nimeni un deget. Vesnica motivatie:"Nu se poate face nimic!E mana lu' primaru!"
In toate relele din orasu asta e implicat intr-un fel sau altul primaru.
Intr-un oras civilizat cetatenii nu ar fi permis sa se extinda terasa din alei ca o placinta, sau sa se amenajeze terasa in jurul turnului. Da' Giurgiu nu e un oras civilizat.Giurgiu e o mahala mai mare, unde nu exista legi, bun simt, spirit cetatenesc, etc.

Anonim spunea...

DELIR e un fraierica geamantan:))) un ciutan de a9a din arhicunoscutu` Colegiu National ION MAJORESCU :-@


n`ai cu cn...NISTE TARANI :))

GIURGIU spunea...

bun... e un inceput! de aici ajungem usor la papagal...! :) nu mai spune ca e taran, ca si cum ar fi ceva rau! sa fii taran e lucru mare, dar sa fii prost e deja comun, iar prostul de care vorbeam are nevoie sa i se aminteasca cat de tampite sunt actele lui, si cat de ilegale sunt! :)

Anonim spunea...

Anonim, ai incurcat persoanele. Sublimino este un dobitoc din Maiorescu, iar Delir este tovarasul lui, un alt redus, din Cartojan. Pe primul il cheama Ghitcu Ion/Ionut mi se pare, iar pe al doi'lea il cheama Leoca/Leoaca Alexandru :-??. Niste prost, care au dat si ei de niste spray.uri si s-au gandit ca e "cul" ce fac ei plus ca mai sunt si lipsiti cu desavarsire de talent. Ce sa le ceri? Nu am tangete cu ei s-asa nu ii suportam eu, daramite acum. Cand sunt facute pozele? Nu am mai fost de mult in alei jos, mi-a fost scarba de toti cocalarii care sparg seminte si te injura cand treci pe langa ei si de mizeria de acolo..

Anonim spunea...

Apropos, imi place poza a 5-a, cea cu frunzele. :)

Anonim spunea...

Si ultimele trei poze sunt geniale.

Anonim spunea...

hahaha... distrusii aia :))))) in primul rand pe "delir" il cheama leoca mihai remus.....din carojani =))) iar pe celalalt ghitcutza ionut din maiorescu :-j n.au talent :-j

Anonim spunea...

Acesta este Remus Leoca, cel care se semneaza Delir https://www.facebook.com/remus.leoca?ref=ts&fref=ts
Iar acesta e tovarasul lui, Ion, care se semneaza Sublimino https://www.facebook.com/ghitcu?ref=ts&fref=ts .

GIURGIU spunea...

Am vazut pe facebook ce poze au si cum se lauda...Ce-i dezamagitor este ca pretind a fi cine stie ce intrigati, si defapt nu au inteles pana acum unde si cum sa-si indrepte energiile - au distrus un monument in Giurgiu (asta este o infractiune si sper ca stiu si ei) Cand iti bati joc de un moenument nu doar incalci o lege ca esti teribilist si nu stii cine esti! Defapt ... iti bati joc de tine insuti si de cei din jurul tau, de istorie si identitatea ta.

Delir asta mai e si student la litere... Ce-i simai trist este ca si ei voteaza.
Mai devreme sau mai tarziu vor realiza ce fac si fie imbratiseaza inteligenta de scurta durata(jmecheria) , fie pe cea de lunga durata.

GIURGIU spunea...

Am vazut pe facebook ce poze au si cum se lauda...Ce-i dezamagitor este ca pretind a fi cine stie ce intrigati, si defapt nu au inteles pana acum unde si cum sa-si indrepte energiile - au distrus un monument in Giurgiu (asta este o infractiune si sper ca stiu si ei) Cand iti bati joc de un moenument nu doar incalci o lege ca esti teribilist si nu stii cine esti! Defapt ... iti bati joc de tine insuti si de cei din jurul tau, de istorie si identitatea ta.

Delir asta mai e si student la litere... Ce-i simai trist este ca si ei voteaza.
Mai devreme sau mai tarziu vor realiza ce fac si fie imbratiseaza inteligenta de scurta durata(jmecheria) , fie pe cea de lunga durata.

Related Posts with Thumbnails