vineri, 1 iulie 2011

S-a strans zatul si parca nu mai ...

   Spunea un amic la un moment dat ca nu poate fi atat de indarjit pe cat sunt (eram) la un moment dat deoarece pentru el s-a strans zatul, s-a adunat destul cat sa spuna... asta e!
    In ultimele saptamani am tot auzit in jurul meu ASTA E! ce poti sa faci ...mergi mai departe.... si auzim cu totii, daca nu.... cel putin gandim asa. Nu vreau sa dezbat ce-i corect , moral sau stiu eu cum, ci sa revin la un punct in care s-a mai gasit acest blog cat si eu in motivarea mea oarba de a incerca constant.
De ce sa nu ne impacam cu situatia? e o capitulare asta? e nedrept pentru noi si pentru cei din jur?
  Ce poti face in fata unor buldozere ce demoleaza in mai putin de 3 zile peste 1000 de mp de cladiri reprezentative pentru centrul vechi al orasului Giurgiu, ca ambient (estetica nu incape aici tinand cont de degradarea imobilelor din ultima vreme)?
       Constat cu bucuria unui orb ca pana si cei ce vad cad pe strada fix in nas, asa cum multi giurgiuveni chiar sufera de pierderile din ultimele luni ale orasului Giurgiu. Oameni ce pana acum nici nu vedeau cladirile din jur, erau decor si nimic mai mult iar acum ca nu mai..., golul devine atat de mare ca se naste nevoia de spatiu sanatos si nevoia unor explicatii. dar.. asta e! nu?ce poti sa faci?
     Evenimentele negative sau pozitive din jurul nostru ne consuma, iar noi toti facem eforturi sa reducem "consumul" - epuizarea uneori chiar daca este pozitiva , e o forma de aparare, deci nu-i oare sanatos sa spui ..din cand in cand...asta e!?

      Pentru mine orasul Giurgiu in ultimul an a suferit ata de multe mutilari incat pur si simplu am simtit ca nu le pot cuprinde in acest blog, nu le pot constata si nu ma mai pot revolta pentru ca parghia dispare. Ce-i important cu adevarat pentru oras si pentru cei ce-l locuiesc, este cel mai putin important pentru cei ce ingrijesc orasul si oamenii lui. Unde sunt cei ce vor si inca mai viseaza?

6 comentarii:

Mihaeladm spunea...

Alex, anul trecut in centrul Ploiesti-ului s-a daramat o casa veche de peste o suta de ani.
Inutil sa spun ca fusese lasata sa se degradeze, nu-s arhitect da' nici proasta nu-s sa nu vad cum dispareau caramizi fix din zonele de sustinere ale acoperisului.
Care s-a si prabusit dupa un timp.
Ca raspuns la intrebarea ta :
am facut si eu tot ce am putut. Am mers si am fotografiat casa, ca singura modalitate de a pastra imaginea unui Ploiesti odata glorios.
Mai vezi alte solutii?

GIURGIU spunea...

visez in continuare la o revelatie in masa, o sensibilizare "a organului" care se ocupa cu responsabilitatea civica a celor din jurul meu (stiu suna putin greoi civic).Ce imi doresc sa fac in continuare daca nu voi ramane si eu in acest..."asta e!" este sa aduc celor ce au ingnorat complet prezenta unui astfel de imobil ce da farmec, tine la scara umana peisajul in zona si este poate o radacina puternica a trecutului,este sa vin in fata cu propuneri pentru acea zona. Pe scurt ce dracu putea fi defapt acolo, care era realmente solutia optima si cum ar fi fost mult mai avantajati oamenii printr-o cu totul alt fel de solutie, sperand astfel ca unii (poate multi) se vor sesiza si vor spune si ei ...frate astia clar sunt dobitoci si iau decizii gresite pentru noi, trebuie sa fac ceva!
E drept ultimul lucru este doar sa pastrezi imaginea acolo intr-o cutiuta si ... asta e! :) macar atat, asta fac si eu cu Giurgiu de peste 4 ani.
motivatia asta...

GIURGIU spunea...

ca tot veni vorba : http://stiri.kappa.ro/externe/01-07-2011/primul-ora-din-romania-care-ar-putea-ramane-fara-transport-in-comun-324224.html

Giurgiu primul oras din Romania care va ramane fara mijloace de transport in comun..adica mijloc pardon. :P

Ce sa facem? sa ii invatam cum sa eficientizeze transportul si sa le explicam ca orasul este pentru oameni si nu pentru masini? cui?

Adrian spunea...

Hai salve, ma miram de ce nu mai scrii... Bine spus mutilat, se pare ca se transforma radical orasul. Pai Giurgiu e oras in care sa construiesti parcari in mijlocul orasului prin stergerea spatiilor verzi? Nici eu nu-mi gasesc cuvinte pentru tot ce vreau sa zic, astfel incat sa sune bine.

Are trupa aia, The Rolling Stones, o melodie al carei titlu se numeste: You can't always get what you want. Titlul asta caracterizeaza perfect situatia din gr.

infogiurgiu spunea...

Va inselati amarnic. In Giurgiu totul e ok si tot ce se face, se face cu acordul si in interesul giurgiuvenilor. V-ati gasit voi, 2-3 carcotasi sa comentati. Noua, giurgiuvenilor, ne plac haitele de caini, ne place praful, ne plac noroaiele, santurile prin asfalt, ne place sa demolam, sa facem parcari,... ne plac tiganii cu mizeria lor cu tot. Il iubim pe primar, pe butoane, si ne iubim consilierii. Si ei ne iubesc pe noi. Ne-au construit parcari, au pus becuri pe strada, au pavelat trotuarele, au pus banci pt. mancat seminte. Cat despre transportul in comun, din cauza lui ne-am transformat intr-un oras de grasi. Nu mai mergea nimeni pe jos. Foarte bine ca-l desfiinteaza. Bravo lor ca au demolat, bravo lor ca vor mai demola.
Traiasca primarul, traiasca butoane, traiasca consilierii si consilierele!

Mihaeladm spunea...

Alex, tu inca mai crezi ca oamenii au resurse de a se revolta.
Eu nu mai cred asta.
Nu-mi vine sa cred ceea ce am citit la tine.
In Giurgiu deci ideea e sa nu mai existe mijloc de trasnport in comun fiindca nu e rentabil ??
Spune-mi te rog, macar asta a revoltat pe cineva?
Ca ii atinge mai degraba decat daramarea unor cladiri istorice.

Related Posts with Thumbnails