luni, 21 iulie 2008

Marketing si branding in Giurgiu

Dupa ce campania electorala de la Giurgiu a fost declarata cea mai penibila si abuziva dintre cele din restul tarii, putem fi siguri ca cei care fac marketing si branding in Giurgiu sunt, cel putin departe de a sti ce trebuie facut!

Cand intrii intr-un oras, pe care nu l-ai mai intalnit, mai ales daca este un oras comunist, nu ai decat sa te mire gropile din asfalt , nepasarea fata de peisaj, si sa te amuze firmele care imprumuta numele mezinului sau a intregii familii, a purcelului sau a masinii pe care o are patronul.... ;













ce poti vedea in Giurgiu, daca vii cu microbuzul? Str. Garii ce leaga , evident Gara si auto gara de "centrul istoric" al orasului, abunda in firme haioase, de la peste 5 magazine cu 3 la 1leu sau 38000 lei(vechi), pana la firme mari....












Hotel Victoria....unul din primele hoteluri din
Giurgiu, monument istoric si arhitectural, intr-o stare de degradare avansata!
(am sa fac o postare speciala cu acest hotel)













"Sarguinta" - acum,activeaza un ceasornicar batran, cunoscut de majoritatea giurgiuvenilor!

Unul din ultimii "sepcari" giurgiuveni!

In imaginea de mai sus, un complex in care se ofereau tot felul de servicii, din ce am prins eu, coafor, frizerie, chestii de genul.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Marketing cu iz de borhot! Ca sa se numeasca marketing tre sa indeplineasca anumite cerinte, ceea ce nu prea se intampla pe la noi! Cum intri in magazine te intampina mirosul prospat de sictir abia cules, insotit de miscarile teatrale ale strambatului din nas. Papusile gonflabile care se numesc vanzatoare au facut deja radacini in poadeaua magazinelor, scufundate inca de cand au terminat liceul in haznaua murdariei ce se numeste job! Nu e nici macar economie de piata bazata pe vanzari... e cimitir de vechituri si facaturi ambalate in hartie igienica. Meseriasi mai sunt... Nea Titi ceasornicarul, jos palaria:) etc. etc. Din pacate, la nivel local ne costumam in continuare in marketeri si ne asteptam la o crestere a vanzarilor. Viziunea alesilor vine direct din crapatura pantalonilor... dar asta e problema lor. Noi inca mai putem face ceva!

Anonim spunea...

Chiar sunt curioasa cati dintre patronii firmelor pe care le-ai pus la zid te-au injurat pana acum pe mail. :))

Dar ce pretentii sa avem de la un oras in care exista un restaurant numit "Butoias" (Piata Istru, daca iti este familiara), altul "Stuburger's" (in genul fast-food-ului McDobre pe care l-am gasit la Pitesti), ca sa nu mai comentez despre "La Doi Cumnati" sau de "Hotel Sud" al carui restaurant (mult prea laudat in reclamele din presa locala) exista, se afla, dar lipseste cu desavarsire? :)

Giurgiului ii cam lipsesc brand-urile :(

By the way, propune-le alora pe care i-am mentionat la inceputul comentariului (aia de te-au injurat pe tine dupa postarea asta de pe blog!) o sesiune de rebranding. Promit sa vin acolo. Zi-le ca imi platesc singura cafeaua si apa plata, fiindca patronii giurgiuveni oricum sunt zgarciti :)

GIURGIU spunea...

Dreptate voua!
trebuie sa spun ca..McDobre este un nume reusit ca branding, daca luam in calcul nivelul de inteligenta cu care trateaza reclamele mult raspandite in presa scrisa si tv, ca si radio.
Si apropo de asta tocmai am vazut emisiunea lui Mircea Badea "In gura presei" in care spunea de penibila reclama de la o bere in care unui gigel abstinent ii place litera F si isi cumpara fazan in consecinta! si eu ar trebui sa beau bere!?
Rebranding in Giurgiu? slava Domnului ca au creat comunisti cateva branduri ce se tin si astazi si care sunt pilonii turismului actual.Desigur acum va ganditi la raul mult prea are facut de ei, si sunt de acord, dar sa nu ingoram totul.
Bai ... sunt penibili comerciantii si bisnitarii din gr., pt ca afaceristi nu sunt, TOTI CARE AU AFACERI IN GR SUNT LEGATI DE PRIMARIE SI ALTE ORGANISME ALE STATULUI!
Laur, jos palaria pentru commentul tau, l-am devorat! tine-o tot asa!

Claudia spunea...

Eu va-nteleg destul de bine si va dau toata dreptatea in tot ce spune-ti aici. Dar ce este de facut? Hai sa ne oprim cu teoria, si sa trecem la 'concret'. Ce este de facut ca sa imbunatatim starea acestui oras? Eu multumesc lui Alex pentru acest blog si pentru efortul lui pe care il face spre a ridica orasul Giurgiu la un nivel cu Bucuresti (sa zicem). Alex si-a pus mintea la contributie sa faca ceva bun pentru acest oras, si eu ma bucur mult pentru acest lucru, caci cu toate ca locuiesc in USA, dar m-am nascut si-am locuit in Giurgiu 16 ani si eu una doresc sa vad si sa pun umarul ca acest oras sa creasca, sa dainuiasca, si sa fie un loc unde familiile pot sa creasca in pace si unde tinretul sa fie mandrii de locul lor de bastine, de ale lor 'roots' (radacini). Doresc sa va starnesc sucurile creative si sa putem sa discutam prin acest mediu la solutii care vor avea un patruns profund in acest oras pe care eu il iubesc, cu toate ca conducerea acestui oras a fost un dusman al meu si al familie mele. Va invit sa discutam deschis. Cu respect, Claudia

Claudia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Related Posts with Thumbnails