joi, 21 august 2008

Intrebarea este...... da vale, in deal sau acilica?


Revin, cu o dorinta poate prea indrazneata! Cel mai probabil asa se va doveni avand in vedere numarul "mare" de ...."comentatori" ....la adresa postarilor mele; dar fara sa ma las descurajat, va cer sa tragem o linie, bara, liniuta, sfoara...ce-o fi, si sa vedem unde suntem..... unde am ajuns dupa cateva luni bunicele de postat informatii, zic eu, foarte interesante, s.a.


Pentru unii deja e prea mult scris si au inchis fereastra, asadar am ramas doar noi, cei cat de cat interesati !
In prima postare prezentam scopul blogului spunand ceva de genul:
Orasul si ceea ce reprezinta identitatea acestuia! Ce merge bine si ce merge rau! Dece merge bine si rau! De unde vine si incotro se indreapta acest oras! Cine face bine acestui oras si cine face rau !Unde s-a ascuns frumusetea acestui oras! si multe altele...pentru ca orasul acesta merita mai mult decat critci, dezgustari de moment si aplauze infundate pentru ceva ce nu il reprezinta !

Dupa, cinci luni, as vrea sa stiu si eu cat am "savarsit" din cele propuse, pentru ca.... deh...... unii imi dau impresia ca a fost degeaba iar altii imi par a-si fi schimbat putin parerea fata de frumusetea si posibilitatile cultural-sociale de dezvoltare ale orasului Giurgiu.
Asadar..... GIURGIUVENI, si mai ales cei care nu aveti nici o treaba cu Giurgiu, varsati-va parelile si impresiile, ca sa va spun ce boala aveti!

Si daca nu aveti ce spune.... e deja mult de spus si foarte usor de scris!!!


Daca ai ajuns sa citesti pana aici... RESPECTUL meu ! Inteleg efortul! Uneori totul tinde sa se aplatizeze si sa puta a plictseala! Si ca sa nu miroasa prea tare.... FASSSSSSSSSS ..... cu-n "parfum", care zic eu ca nu e ieftin !


Cateva imagini cu raposata Fabrica de Bere Giurgiu si ultimele zile din viata ei:






BISERICA - SMARDA - Ramadan :

Un vechi dric.....


Si...... va las pe voi ....! Va puteti da seama dupa filmul monografic din dreapta paginii !!! (cu care probabil deja v-ati obijnuit)

Imaginile sunt protejate si nu se vrea a fi folosite cu alt scop decat cel stiintific ! Ms. Adi !
Daca ai imagini, si sigur ai, pune mana si trimite-mi la alexghemail@gmail.com, hai ca nu te doare nici mintea si nici mana! drepturile de autor si alte alea... am eu grija!!!!

15 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca astea sunt pozele lu Tauru daca nu ma insel...

GIURGIU spunea...

:P "pozele lu' Tauru".... ce aiurea suna !!! oricum foarte pe subiect commentul, cum ma si asteptam!

Anonim spunea...

Locuri care reprezinta istorie pentru orasul nostru,care odata au reprezentat ceva acum sunt lasate sa moara fara sa-i pese cuiva.Dar ce conteaza dragi prieteni?Nu ati auzit ca acum se face Mall la Giurgiu care are si Carrfour incorporat.Nu m-ar mira sa darame si gara ca sa-l faca in loc.Asta e lumea noastra...

GIURGIU spunea...

nu spune multe de gara... ca va spun eu o surpriza!!! dar o las pentru postarea viitoare, totusi tine cont ca...nu e imposibil sa se intample ci zici tu!!! Nu stiu pe unde vine Mall-ul sau ce-o fi, nu stiu cine a facut studiul de fezabilitate... dar de construit cred ca o sa fie la fosta unitate militara.... vis-a-vis de Spital(sau ce-o fi)! :) Eu nu sunt de acord!

Anonim spunea...

Ar fi bine sa fie la fosta unitate militara.Mereu acolo a fost doar un camp.O astfel de constructie ar mai da o imagine moderna orasului asta.Nu e nimic rau sa aduci ceva nou unui oras atata timp cat nu distrugi si unitatea oricum este distrusa.Initial vroiau sa faca blocuri ANL care se dadeau pe spaga si noi nu ne alegeam cu nimic asa poate ne face si noua un cinema si mai multe locuri unde sa iesi.

GIURGIU spunea...

iata!!! un aspect realist si chiar pozitiv al unui nou mal....!!! orasul asta duce lipsa de locuri unde sa-ti cheltui banii in mod... sa zicem distractiv!!! totusi eu as fi optat pentru ceva la dunare.... pe langa canal, poate! e bine si asa...nU?

Anonim spunea...

Mda pai nu prea ai ce aduna - dar nu fi dezamagit - sunt sigur ca energia si timpul investit in cautarea de feed-back/ input/ incurajari/ critici constructive/ oameni pasionati/ razvratiti/ nostalgici/ voluntari, etc au dat ceva roade, vor da, sau macar te'au schimbat pe tine in bine - MACAR.
Daca eram si eu din Giurgiu aveai o echipa :) dar eu am proiectul de diploma in Maramures - am altele pe cap si cred k voi avea aceeasi problema ca si tine. E foarte nasol sa lucrezi singur.

Poate ca subiectul Giurgiu este prea mare de cuprins - si pe prea putini ne intereseaza in general ce se intampla. Daca te'ai rezuma doar la o mica parte, care te intereseaza pe tine si pe care o poti dezvolta destul de mult - cum ar fi vegetatia din zona Giurgiu (poate e prea a la Oana - ma rog) - carteaza peisajele din Giurgiu - hai k e interesant trebuie sa recunosti - si e o munk ce ti'ar lua ceva timp. Sunt sigur k ar mai fi si alti colegi de faq interesati de faza asta. Apropo de faza asta eu o sa incerc sa cartez peisajele din zona pe care o sa o studiez la diploma. Voi esua dar ma gandeam sa ne vorbim noi - toate facultatile de peisagistica din Ro si sa facem naibii un atlas al plantelor ornamentale din Romania k nu avem , luam atlase de la straini, jumatate de plante nu merg la noi, etc. Si dupa ce terminam proiectul asta - cand o fi - nu ne grabeste nimeni putem sa vorbim cu toti profii de la facultatile din Ro si sa stabilim ce trebuie studiat pentru a imparti peisajele pe genuri/familii - ca la botanica :P pe bune.

Scuze k am deviat d la subiect dar speram sa te entuziasmez si in plus vroiam sa iti zic de mult dar dk nu mai vine dreq odata lumea la Bv...
Asa si legat de subiect - schimba strategia cu blogu', fa'l sa fie despre ceva mai restrans k nu e ziar - nu ai cum sa bagi destula info pentru toti.
Si daca primul blog p care l'ai postat a fost interesant pentru Xulescu pana sa mai bagi ink un blog de acelasi gen doar pt el s'a plictisit - desi tu ai mai postat ink 10. Daca ai un subiect restrans vorbesti pentru mai putini dar macar aceia te vor asculta mai mult timp :).
Si asa s'ar putea sa nu ai mare succes - gandestete cati stiu de blogul tau.
Oricum te felicit ca ai ajuns la 6 luni. LA MULTI ANI! :D
Iti urez mult noroc in continuare si mananca mult lapte prins k sa iti refaci sistemul imunitar.

Cu respect,
MSH!

GIURGIU spunea...

Sistemul imunitar clar trebuie intarit...mai ales daca vreau sa continui cu proiectele din Giurgiu! :) ms pentru sustinere!!!

Unknown spunea...

salut alex!

deja au trecut 5 luni?..ptiuu..timpu trece mai repede..
pai dupa 5 luni tu si blogul deja puteti spune amindoi ca aveti o relate daca nu inca stabila atunci clar inspre stabilizare..
eu cred ca va sta bine impreuna si ca in orice relatie consumi timp , energie, si investesti sperante.....
la fel, ca in orice relatie mai sint si momente in care te enervezi, si simti ca nu primesti aceleasi energii bune pe care le oferi...insa! aveti 5 luni impreuna..mult-putin dar le aveti.

iar lipsa ta din relatia asta cu blogul...care pina la urma e sau ar trebui sa fie de fapt cu oamenii..ei bine,lipsa ta observ ca ti-a dat timp sa iti reasezi un pic pozitia fata de blog, ca un fel de scurta despartire in care revii mai sobru un pic fiindca s-a dus din farmecul de la inceput si deja stii ca poate sa mearga si prost.

ei bine, eu ramin la parerea mea ca va sta bine impreuna, si ma bucur sa stiu ca andreea nu e suparata pe atentia pe care i-o acorzi blogului :P

una peste alta: bine ai revenit batrine! si nu uita sa ai grija de tine si de ce ti-e drag...oameni si nu numai!

ps. am senzatia ca iar am "vorbit" cam mult si necondensat...dar recuperez simbata la o bere! numai bine!

GIURGIU spunea...

Ms Dragos ! ce ma incanta f tare este ca... acum daca un gigel curios cauta informatii despre Giurgiu, gaseste ceva mai frumos si mai ales util decat ce este in afara acestui blog, cu mici exceptii desigur! ca in afara de curve, manele , politica, imobiliare si vanzari masini... si desigur " don. prinar Iliescu" undeva intre manele si politica, bag sama, nu mai gasesti mare lucru! Poate ceva cu taxa de la pod...... In fine... vreau sa merg mai departe cu blogul......

zwoxy spunea...

Ma bucur ca ai hotarat sa mergi mai departe cu blogul. Si ma bucur si mai mult pentru ca, din cate am citit mai sus, din ce in ce mai multi oameni te sustin si apreciaza efortul tau.
:)

Anonim spunea...

Hello,

Admirabil efortul tau ,Alexandru! Dar stii cum se zice : " Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita", asa caa...ai grija . Parerea mea este ca , asa cum zicea si un coleg de-al tau , ar trebui sa te axezi doar pe un subiect .Nimeni nu poate sa faca totul dintr-o data si de unul singur . Eu zic , ca voi ca peisagisti sa faceti niste propuneri pertinente la dom primar sau unde se fac ele - de schimbare a aspectului unei zone , de exemplu , zona vamii , care este o rusine .Intrarea intr-o tara ar trebui sa arate cu totul altfel , dupa mine . Niste pomi ,o vegetatie, o ceva , acolo ,nu uscaturile care sunt acuma si baracile alea jenibile . Imaginea aia penibila este prima pe care o vezi cand intri in Ro si cred ca ar trebui reconsiderata . Daca voi ati face un proiect interesant acolo cu spatii de refrisare pentru cei care sunt pe drum , ar fi o mare realizare si nu cred ca cei de la primarie ar putea avea ceva impotriva .Cel mai mare impediment vor fi probabil banii .Asta e o idee ,care mi-a venit mie acuma in cap , dar pot fi si altele. Oricum eu iti urez succes in continuare in gasirea acelui "ceva " pe care il cauti . Si mai ales nu uita de tine . Good luck !

GIURGIU spunea...

nu am sa uit de mine atata timp cat continui sa caut acel "ceva" cum ii spui tu, eu numesc altfel ceva-ul, si anume... oameni buni !Propuneri pentru cei de la primarie am facut cateva zeci, majoritatea legate de faleza, reabilitarea zonelor poluate din Platforma 1 a fostului Combinat Chimic, Cetate si multe altele....... dar..... te inseli cand spui ca cei de la primarie nu au nimic impotriva... culmea!! Au! sunt atat de egoisti incat nu vor nimic gratis daca matul lor nu are de castigat, daca pitzipoaca lor de la liceu nu are cu ce sa se dea mare!!! Ei nu stiu sa faca bine pentru oras, pentru natura, pentru peisaj, cultura.... vorbe, si activitati penibile!!! La naiba, iar m-am enervat! pe scurt sunt imbecili ca si ziaristii care sunt cumparati de un partid sau altul !!! Cautam in continuare !!!

Anonim spunea...

Tine-o tot asa ! eu zic ca e nu mai de bine

Anonim spunea...

Daca eram "Gigi Becali"..pe mine m-ai convis....as investii la Giurgiu in turism!

Related Posts with Thumbnails