luni, 13 octombrie 2008

Stema orasului Giurgiu - variante


evolutia stemei orasului Giurgiu




Fondul negru si culorile dominante (cacaniu si rosu) sunt foarte potrivite pentru a descrie superficial perioada reprezentata de acesta stema, caci inima stepei este RSR .







mic, mic, si din ce in ce mai mic....turnul, podul, iar de sfant nu mai vorbesc!
Dunarea a ramas la fel!


Hai.. !

Am adunat cateva variante de steme ale orasului Giurgiu, vi le arat si voua pentru sunt curios sa vad ce comentarii aveti apropos de acest subiect si... pentru a ii ajuta pe cei care s-au decis sa participe la " CONCURSul mult asteptat " !

Elementele ce compun si au compus sunt preponderent valorile cultural-istorice cele mai mari si care au definit soarta acestui oras si chiar a tarii.....ei bine cam aceleasi "elemente" - valori, sunt calcate in picioare, fara sa ia cineva atitudine.... : )
nu-i asa ca e dragut?? e... aproape sublim!



STEMA JUDETULUI VLASCA (adica Giurgiu)


nu ma intrebati de ce au radacinile... volante ca nici eu nu inteleg! romani dezradacinati>???
mda ... ma rog!



CONCURS!
haide.... baga! va astept cu ceva super amuzant! :P

6 comentarii:

Anonim spunea...

Stemele astea imi aduc aminte de cand eram im generala si coletionam timbre cu stemele judetelor.Mi se pareau foarte frumoase fiind toate colorate.
Stema orasului Giurgiu...hai ma..eu zic ca e ok.

GIURGIU spunea...

Am colectionat si eu in "tineretile"
mele timbre cu stemele oraselor... poate facem schimb! :)

Imi pare rau ca nu am putut sa fac rost de steme mai vechi ale orasului!

Si eu cred ca stema este ok, dar... asta nu inseamna ca nu putem adauga sau scoate cea! Poate tu vrei sa pui si un simbol al cetatii, sau al Gradini alei, sau al lu' don' primar, fiecare cu gusturile lui! Iar, in final va iesi ceva f amuzant, si... util, interpretabil :)

Iar de mascota nu mai spun!sau slogan....
Hai sa ne amuzam!trimite-ti mail sau comentarii.... !!!
Iar daca nu... tacerea va devenii simbolul celor care mai gandesc in tara asta! :P

Anonim spunea...

Pai cam asa e cu tacearea, nu stiu dc e simbolul celor care gandesc...da am observat ca st o gramada de chestii deranjante pt muulti oamnei,dar toti prefera TACEREA, ceea ce e nasol ...tot pentru ei, adica pt noi.


Legat de stema...as pune un biscuti din ala de e pe orice straduta, si in fundaturi au ajus sa pun biscuiti:)))!
Ca nereprezinta:Super caldaram de Giurgiu...se monteaza cat ai zice "biscuite"!;)

Radu Oltean spunea...

Mai omule..am si eu o intrebare: exista in Giurgiu o statuie a sf Gheorghe? Una, ...cum o fi, dar sa fie.

GIURGIU spunea...

Din nefericire, nu exista nici o statuie cu Sf. Gheorghe - patron al cetatii si al orasului! (si acum ca p gluma... nu stiu ce patroneaza si ce ocroteste, ca orasul asta se duce naiba... deci nu stiu daca pentru ca nu exista statuie e atat de jalnica situatia in Giurgiu, sau asta este motivul pentru care nu exista :) ) Asa, ca idee, exista 5 statui in Giurgiu (zeul Apolo, zeita Diana - sora lu' Apolo, Vlad Tepes din fata primariei, la intrare in oras "Libertate" si in Gradina Alei, o replica din ciment armat, dupa "Maternitate" a lui Ovidiu Metnec (Maitec?). In rest mai exista complexul busturilor eroilor din primul razb. mondial, aflat tot in Gradina Alei (parcul Alei), si cateva busturi ale personalitatilor culturale si politice din trecut, si un mare cap al scriitorului ION VINEA....a! si un bust la lui Eminescu factu de ....am uitat! :P amplasat in Gradina Alei in locul unei superbe fantani!

Cam atat la capitolul statui, sculpturi rond bos, sau stiu eu ce!

Trebuie sa apara INCURand in intersectia dela Spitalul Judetean (aiurea) sau "StuBurger" in noul sens giratoriu absolut ne gandit - ne justificat si nefondat, o statuie, dar cred ca va fi cu o mare p... sau cu patronu' , adica don' primar! asa zic eu... \
acuma poate or sa puna si pe Sf. Gheorghe, desi intersectia Sf. Gheorghe unde se gaseste si Biserica cu acelasi hram, este departe de a sugera ceva cum ca Sf. Gheorghe este ocrotitorul nostru!
Pana la urma Episcopia Giurgiu are afaceri de rezolvat, teatre de vara de daramat, si manastiri de constuit! ce atata cultura...popa nu e cult...e citit! nu?

Radu Oltean spunea...

Mda, nasoale stiri din Giurgiu. Nu fac decat sa ma intristez cand iti citesc blogul. Se pare ca absolut toti oamenii din Giurgiu care au o urma de autoritate, incepand cu primarele si terminand cu popii sunt niste inculti, mitocani, lacomi de castiguri din smenuri dubioase.
Trist de tot!!

Related Posts with Thumbnails