vineri, 1 mai 2009

1 mai la Giurgiu aduce numai gunoaie

Fara nici un fel de substrat, cosider ca sarbatoarea asta pe care eu nu o inteleg dar nu pot sa spun ca nu-mi place, aduce tone de gunoaie in inima padurilor protejate, caselor a mii de specii de pasari si alte vietati atat de pretioase pentru propriul nostru mediu inconjurator. Dupa principiul "dupa noi potopul" giurgiuvenii vor lasa mormane de peturi, vor distruge arbori, vor calca in picioare tot ce le iese in cale si isi vor aduce casa in padure pentru a se relaxa "in natura".


Nu condamn muzica pe care o asculta, sau faptul ca fac un gratar in gratarul adus de acasa si intr-o zona la marginea padurii, ci ii condamn pe cei care nu numai ca sunt idioti facuti gramada ci isi invata si copii sa fie de asemenea. Adica uite cum se relaxeaza omul dupa multa munca... distruge, arde, rupe, arunca, si denigreaza! ieeeeeeee! ce frumos!

Postarea asta vine din 2 motive :

1. din imposibilitatea mea de a face cat de cat ceva...ca tot zic de cativa ani sa organizam o campanie serioasa in padurile din Giurgiu, pentru ca baza in autoritati inseamna o iluzie.... astia de la Administrarea Padurilor, Politia Comunitara sau... Locala cum s-o numi... o freaca la rece.. mai exact bere rece.

2. TREBUIE SA STITI: in cazul in care sesizati anumite nereguli ce dauneaza mediului inconjurator, in mediul urban si extra urban, cu surse de orice tip, sunteti rugati (si va roaga io personal) sa sesizati autoritatile locale avizate pentru a lua atitudine in acest sens, adica Garda de Mediu Giurgiu.
GARDA DE MEDIU GIURGIU

Adresa:
sos. Bucuresti bl.111, sc. A+B, Giurgiu, 080303, jud. Giurgiu

TELEFON:
0246-216.502




GARDA NATIONALA PENTRU MEDIU DIN ROMANIA
Adresa:
B-dul. Libertatii 12, Bucuresti, 040129
TELEFON:
021-335.81.72

7 comentarii:

photorih43 spunea...

Din pacate asa este peste tot . Cauza ? Stim bine nu exista un control sever , nu tu amenzi drastice ...ca de constientizare tot se face din '89 incoace pe banii U.E. pliante tiparite , actiuni de ecologizare facute de scolari mai mult care sunt rasplatiti cu cate un corn si un pahar de suc .....jalnic ... ce sa mai spunem ?...odata speram ca se va termina aceasta nepasare ... :-h

Liviu spunea...

Ai mare dreptate.Sarbatoarea asta parca aduna toti idiotii la un loc. Am incercat sa fug cat mai departe , sa stau linistit la o bere rece pe malul garlei (1-2 Mai prohibitia a fost suspendata), da nu a fost posibil. Toti cretinii au deschis geamurile la masini si au dat lautaria la maxim, de nu se mai intelegea nimic (desi eram pe celalalt mal). Cred ca si pestii au fugit la bulgari. Oriunde intorceai capul, mizerie, mizerie si numai mizerie.Si-n plus, 4 scuteristi, si-au ambalat chinezariile pe malul canalului, de-ti venea sa le dai cu ceva in cap. Nu stiu pe la padure cum a fost, da' cred ca a fost la fel.

GIURGIU spunea...

pai da naspa, si ai sunat la garda de mediu? ai sunat la politite? NU! dece? orice sesizare se inregistreaza iar ei trebuie sa respunda intr-un fel oricarui apel de urgenta. Tu daca sunai si spuneai ca te afli intr-o zona naturala protejata langa Dunare si ca sunt cateva persoane care distrug, ei...adica gaborii, trebuia sa faca ceva, pentru ca orice sesizare se inregistreaza si....de regula se da socoteala. Sunai de 2-3 ori... si veneau! te asigur! Daca nu noi ii tragem la raspundere pe cei care trebuiesc sa ne apere mediul inconjurator...atunci cine? incompetenti de la Agentia pentru Protectia Mediului nu fac decat brosuri penibile si total inficiente, eu atat am vazut, in rest distrugerile sesizate pe acest blog continua fara a se autosesiza Politia Giurgiu sau cei de care vorbeam mai sus, cu toate ca stiu prea bine! Noi trebuie sa-i urechem, pentru ca ei fura si tot fura dar uita sa mai dea un ochi si pe ceea ce trebuie sa faca cu adevarat!
nu pot decat sa imi doresc mai bine si... sa ma uit in alte regiuni in Romania unde lucrurile incep sa se miste spre bine...nu spre cocalareala de origini Iliesciene! "sa traim bine ..daca putem!"

Radu Oltean spunea...

"Din pacate asa este peste tot "
NU! Nu e asa peste tot! Sunt locuri in tara in care oamenii nu-s asa mitocani, locuri in care exista ONG-uri care strang gunoaie, locuri in care primariile pun cosuri mari, locuri in care se mai dau si amenzi!

GIURGIU spunea...

eu am un exeplu pentru a sustien simai bine ce spune Radu (acuma sper sa nu se mute toata lumea acolo :P) : tocmai am venit dintr-o exceptionala excursie prin Tara Hetegului si zonele invecinate. De 1 mai in Nordul vaii Jiului cateva persoane stateau la un picnic. Initial am zis...ia uite frate si p'astia au lasat masinile in drumul asta deja ingust...ca bata mingea langa Jiu. Da bateau mingea dar.. dupa cateva minute imi spune un prieten.."bai tu auzi ca astia nu au muzica..nu au manele, nu sutn gunoaie?? " ciudat! In Hateg aceeasi faza... in cazul unui grup de indivizi de prin Alba cred.... ! Dar... am dat si de hunedoreni beti praf cu manelel sub nas...! Dar cel mai deranjant a fost cand ne-am intors spre sud, unde... la Baia de Fier - Pestera Muierilor, un grup de taximetristi bucuresteni cu copii si balabustre, "rupeau" gratarele pe ritm de manea, de-mi venea sa vars la un asemenea peisaj.Am grabit pasul si... am vazut aceeasi idioti si in grupul din pestera unde.. isi faceau poze intre ei si nici una... pesterii! alta discutie!
In concluzie... puteti sa-mi dati in cap dar.. ungurii au grija de bucata lor de pamant, romanii din nord, nord vest au grija de bucata lor de pamant! sunt si idioti, dar majoritatea au plecat la Bucuresti! Giurgiu fiind evident un satelit al Bucurestiului cum ar putea fi daca nu... simai rau! pentru ca cei cu bun simt.. nu mai suporta cretini din Giurgiu, imbecilitatile facute de autoritati si lucrurile nefacute de autoritati si... pleaca la orasul cu metrou unde.... se impart in bisericute si unii suspina dupa linistea giurgiuveana, altii se sperie de linistea aceea si vor zgomot. Giurgiu acuma... este chelit de oameni cu bun simt, si vin in flux continuu oameni cu aspiratii cocalaraesti de pe la tara, ajungand rapid la nivel avansat! Sa pastram un moment de reculegere pentru... zecii de arbori distrusi in zilele de 1-2 si 3 mai la Giurgiu, pentru miile de arbori seclari taiati de autoritatile din Giurgiu, pentru sutele de pasari care nu mai pot cuibari la Giurgiu...

Hai lasa... frate, ia un mic si da un vot! :P

Liviu spunea...

In mod normal, ar fi trebuit sa sun la militie, da' am patit-o odata si m-am lecuit.
Intr-o zi am avut in fata masinii, 2 tigani de maxim 14 ani cu scuterele, care, de la Caminul de Ucenici pana la semafor la Romarta, au facut slalom in fata masinilor, si nici d-aidracu nu au lasat pe nimeni sa treaca. La semafor la Romarta au urcat pe trotuar si s-au oprit la bar "la grecu". Eu, am sunat la militie, le-am spus toata povestea, si ei mi-au spus sa astept ca vine un echipaj in cateva minute. Am stat ca prostu vreun sfert de ora, da' n-a venit nimeni.
Si am mai sunat odata, cand un handicapat isi plimba rotweilerul de 100 kg prin parc, fara botnita, si la fel mi-au zis:"stai tu fraiere acolo, ca venim si noi la pastele cailor", si bineinteles,nu a venit nici un militian. Altadata, am luat un aurolac de guler, ca aunca cu petarde printre lume la un concert in fata primariei. L-am dus la duba militiei si ei mi-au spus ca nu au ce sa-i faca, decat daca depun eu plangere. Si am fost nevoit sa depun plngere, sa stau acolo la duba vreo ora, sa-mi pun toti tiganii in cap, etc. Asta ca m-ai intrebat de ce nu am sunat la militie. Uite din cauza asta n-am sunat.Pentru ca militienii din comoditate nu se deranjeaza pentru ca dai tu un telefon. Si daca se deranjeaza si ai ghinionul sa vina vreun prost, ti-ai fu*ut ziua.

Radu Oltean spunea...

@Liviu
E nasol ce spui. Ma gandesc ca daca ar fi mai multi cu atitudini din astea civice poate si-ar urni curu' unii militieni. E drept ca sunt si ff multi pensionari care telefoneaza la Politie pt orice tampenie(ca un copil rupe flori in gradina lui sau ca vecinul da cu bormasina cand doarme el la 12 dimineata) si se blazeaza. Dar regula e ca politatii sunt de cacat si gandesc manelist. Cred ca exista unul din

Related Posts with Thumbnails