joi, 28 mai 2009

De ce are nevoie Giurgiu de un Arhitect Peisagist

Avem tendinta sa uitam ca Natura are locul ei in oras, iar orasul are nevoie de prezenta elemetelor naturale pentru oameni, pentru noi.Va arat ce fac australienii? :) Da! sunt cam departe! din multe puncte de vedere! Dar daca sunt departe asta nu inseamna ca noi nu putem cere, si nu putem avea un mediu inconjurator procpice pentru o viata decenta, sanatoasa, si plina de cunoastere. Se poate si la Giurgiu, asa cum eu vreau sa cred ca se poate oricunde, numai daca exista CERERE. Daca intelegem ca ne lipsesc aceste lucruri, si ca prezenta lor ar scadea stresul, ar scadea conflictele, ar lega noi colaborari, noi prietenii, echilibru in comunitate, identitate locala si multe altele! Nici eu nu stiam pana acum cativa ani, dar acum stiu ca fara o planificare a mediului inconjurator, nu vom reusi sa fim calmi si linistit, sa ne bucuram de mediul nostru.



Poate ca unii nu vor face legatura intre acest clip si Giurgiu, dar nu trebuie decat inca 2 minute in care va recomand sa cercetati in bara din dreapta la cele mai cautate postari, si ve-ti intelege. ;) Sa fim sanatosi!

Am inceput 2 noi bloguri! scriu rar, scopul general este reclama, dar... si informarea! ;) as fi onorat daca va dati cu parerea si pe acolo! Blogurile sunt:

2 comentarii:

liviu spunea...

Laudabil efortul tau de a lumina mintile intunecate de slugarnicie, a arhitectilor din primarie - n-am gasit alta rima!
Insa, eu am mari dubii asupra faptului ca vei reusi sa influentezi pe cine trebuie. Dinozauri aia care-si zic arhitecti (giurgiuveni), nu vor pleca pana nu ies la pensie, si nici nu vor agrea printre ei un "open mind".Tu nu intelegi ca esti un pericol pentru ei? Tu incerci sa deschizi mintea giurgiuvenilor, si asta va scoate in evidenta cat de prosti si corupti au fost ei (arhitectii) pana acum.

GIURGIU spunea...

eu consider ca prezenta mea printre "dinozauri", cum zici tu, ar fi un avantaj pentru echipa de lucru si mai ales pentru oras si implicit pentru giurgiveni. Problema asta de a accepta un nou venit, mai ales daca e mic si vorbeste multe si multe, ce nu prea sunt pe intelesul tuturor, este omniprezenta banuiesc eu. Eu doresc sa ambitionez cumva pe cei de la primarie sa marseze in sensul amenajarii si promovarii orasului Giurgiu si zonelor invecinate, pe plan turistic local si national . Mintile nu sunt intunecate deloc acolo la primarie, ci sunt doar putin cam obijnuite cu un protocol si fortate poate de birocratie si cel mai probabil obligatii, sa renunte parca la orice actiune benefica pentru mediul urban si periurban giurgiuvean in favoarea graselilor ce utilizeaza anumite parghii date si nu altceva. Eu sper totusi ca impreuna cu aceste parghii si cu dorinta de a face bani, alaturi de o planificare eficienta, la Giurgiu chiar se poate face ceva. M-am saturat sa tot critic, cand stim pana la urma cu totii, ca daca intrebi motive sunt. Traim in Romania si trebuie sa gasim pasii catre bine si maibine, si nu sa ne dam palme dupa ceafa la fiecare pas.

Din pacate legislatia actuala nu obliga nici o primarie sa aiba angajat un peisagist, ci doar arhitect, care si ala saracu', in anumite cazuri..este acolo ca un fel de secretara.Lucrurile se vor schimba, sunt sigur! momentan se lucreaza la abrogarea unei legi ce permite dreptul la semnatura si lucru exclusiv al peisagistilor asupra spatiilor ce nu reprezinta cladiri. Arhitectii fac cladiri! asta invata, la asta sunt buni! restul.... se poate desigur, dar ca la noi..."las ca merge si asa", adica nimic, prost si din ce in ce mai prost.

Incepe cred eu, sa se simta nevoia unui specialist in spatiul public, mai ales un specialist arhitect peisagist, iar ca exemplu pot lua simplu.... Bucurestiul. Numai sectorul lui Piedone, ce "se inverzeste" pe zi ce trece, sute de mii de euro, poate milioane, sunt aruncate la cos, pentru ca oamenii se multumesc cu porcarii, si nu au curajul sa-si ceara dreptul, sa ceara socoteala. ;)

Gata cu...discutia! mai avem multe de spus.
Merci Liviu pt comment, este primul comment primit in ultimele saptamani! Ma bucur sa vad ca mai intrii, credem ca am reusit sa plictisesc pe toata lumea! :)

Related Posts with Thumbnails