duminică, 31 mai 2009

Giurgiu... la misto


L-au luat!
Pai cum l-au luat? asa de nebuni? si unde l-au dus?

L-au dus ori la fier vechi, ori intr-un loc in care nu ar trebui sa fie!
Cum ma? astia sunt idioti? cum sa iei un bust la fier vechi? Cine il primeste?
Pai il iei sub comanda... la porunca, cu paza si protectie!
Ai ca esti paranoic! adica astia de pe la politie au inchis ochii cand s-a luat bustul? exagerezi! de ce naiba sa faca asta?

Eu cred ca n-o sa-l mai vedem pe domnul Aristide N. Poulo Poulo, de acum in innainte! Chiar daca era bustul pus de parintii lui  in fata casei lor, la ei pe teren?! A murit pentru patrie, nu pentru giurgiuveni! la Giurgiu aici manelele curg in sangele grohaitilor cu pixuri si stampile pentru aprobari. Ce atata cultura? ce atata patrimoniu!? Nu v-a facut "patronu" Hateneu? Nu v-a pus el si "cioara" in varful Hateneului?
Eu zic sa nu te mai tzatzai! ce te mai mira? pana la urma era doar un bustu, nimeni n-o sa-i duca lipsa! chiar cred ca nici nu au observat multi! Asta e! L-au luat, l-au luat! ce vrei acuma sa fac?


Pai eu ma gandeam macar sa intrebam politia, pe cineva...astia de la muzeu, impiedicatii de la cultura culte si patrimoniu... ! Unde este! l-au luat ei? Poate l-au dus in tiganie sa-l lustruiasca careva! poate....l-au dus la matriter ca vor ca-l multiplice, din devotament ! acuma cu alegerile astea!?
Hai nu te mai streasa, ca nimanui nu ii pasa! scrie pe blog daca e! arata-le si altora ilegalitatile din Giurgiu...mai mult nu poti sa faci! Chiar daca zici tu ca mori cu ei de gat! nici nu stii cu cine trebuie sa mori de gat! deci...! las-o asa! Nu vezi ca Giurgiu asta e numai la misto!??



vesti bune! am aflata ca intr-adevar bustul a fost furat , dar ca nu a ajuns la topit. Intre timp a ajuns in curtea unui cetatean giurgiuvean, dintraceia rari, binevoitori! Adaug textul la 11.30 1 iunie, moment in care muncitorii de la ADP isi fac poze pe soclul bustului, in fel si fel de pozitii, dar in acelasi timp pregatesc repunere bustului acolo unde trebuie sa fie! :) Este bine! Cat ma bucur ca nu au ajuns sa-l topeasca!............ mari idioti!



Dupa cum v-au obijnuit cercurile de interes din Giurgiu, nimic nou sub cablurile urbane....!

Adica... ce-i frumos piere si se ridica maneaua ce ia forme precum cel necurat - forme ce incanta pana la urma retina pana la refuz. In loc de patrimoniu avem mai nou vilute de inspiratie manelista , pornite de la bariera ajung astazi si in centru, sperand cu totii sa incante in final intreg orasul! nu? eu asa cred ca vor giurgiuvenii!
Sa nu deplangem soarta giurgiuvenilor! poate ca nu vor mai avea in cativa ani nici o farama din Giurgiu de altadata, poate ca identitatea locala va inseamna numai manelistii si nuntile de spoitori care mai de care, poate ca cei din primarie nu stiu ce-i monument in orasul lor sau macar ca ruinele Cetatii Medievale reprezinta patrimoniu cu valoare internationala, ei, giurgiuvenii vor avea ce-i mai de pret! minciuni in flux continuu si fara pierderi de presiune, moloz pentru astupat lacurile astea idioate, si mai mult spatiu pentru a se propaga manelele in aer liber... de la Nord la Dunare si de la Slobozia la Est...tocmai pana la Oinacu daca se poate!





Giurgiu asta... e la misto!
ce simplu este sa dispara o casa...chiar daca ea era in zona centrului istoric al orasului!
Da! avem si noi centru istoric! vedeti ce mai e de vazut...! :)


Case care plang la Giurgiu....! O minunatie de casa! Exeplu perfect de casa ROMANEASCA, de la inceputul anilor '90! Acestei case eu ii mai dau maxim 10 ani! dar... daca proprietarul se grabeste cum face cel al casei PouloPoulo, ii recomand sa urmeze exemplul si sa-i dea foc acoperisului! fara acoperis...casa cade mai repede! Dar... desigur innainte de toate sa vorbeasca cu autoritatile si sa dea si el un suc ceva... in caz ca vor veni pompierii! ;) e simplu si nu costa mult! parol!


Gradina care plange la Giurgiu? Gradina Alei! va tot sacai! Nu vreau sa va deprim de tot! Haideti sa glumim si sa uitam ca niste neciopliti au inchis ilegal accesul principal din Gradina Istorica Alei! Sa ne uitam la imagini, si sa observam cum doamna gratioasa din imaginea din stanga...vine in zilele noastre sub forma unei grohaieli maneliste insotite de prietena piztipoanca... cocotata pe pietrele alea foarte frumos decorate de minti absolut geniale! :) in loc de gestul romantic si gratios de a tine o umbrela in soarele torid, personajul contemporan, tine un telefon mobil...dar il tine atat de... gratios..cu mana in sold! este ceva ce numai cu gandul la apreciere aluneci!



Sa nu deznadajduim mai este credinta si Dumnezeu...dar nu si Biserica Ortodoxa Romana!


Doamne ajuta, ca popii sigur nu o fac!

10 comentarii:

Night Elf spunea...

Trist :( Bine totusi ca primarul nu rateaza nicio ocazie sa serbeze zilele orasului cu focuri de artificii and shit.

GIURGIU spunea...

pai artificu aduce votu! in nici un caz nu vrea electorat elevat...si nici nu e capabil sa aiba asa ceva! admiratia pentru primarul orasului Giurgiu vine in mare parte din parte plevei, deoarece in esenta orasul asta sufera cumplit, in aparenta pe zi ce trece este mai insorit! am facut si rima!

Una e jos! sunt curios sa vad ce vor pune ...ce pocitanie de sculptura vor pune in intersectia aia tapita de la asazisul "Spital Judetean" care nu e capabil sa faca fata nici cazurilor din oras, darmite din judet. sa nu sarim de la una la alta!si sa nu ne tzatzaim! sa luam atitudine, sa spunem celor din jur despre cele intaplate si sa facem cumva cunoscuta parerea noastra de rau....pentru ca sigur stim cu totii pe cineva sau avem o ruda, ce are legatura cu domeniul cultural/patrimoniu in Mun. Giurgiu!

Cat despre "activitatile culturale" - maneliste din Giurgiu, din categorie caravana lui axinte si mai stiu eu ce.... giurgiuvenii au ceea ce doresc!

Mitia spunea...

Doame fereste! M-am socat! Cum adica...Si nu se stie nimic...a disparut "ca magaru in ceata"?

GIURGIU spunea...

cu bustul o rezolvaram! :) tocmai am aflat ca l-au furat dar nu au ajuns sa-l topeasaca si ca urmeaza sa fie repus la locsorul lui, de unde probabil va fi furat dinnou! ca doar suntem toto in Giurgiu. Orisicum pentru moment suntmultumit ca s-a intamplat asa! huh!

Cat despre casele care dispar intr-o saptamana si cum domnitele suave se transorma in pitzipoance grosolane... mai avem de discutat, pentru ca nu prea se intrevede un final fericit! :)

Vorpal spunea...

In intersectia de la Spitalul Judetean va fi amplasata o statuie reprezentandu-l pe Mihai Viteazu... calare. Ramane de vazut cum se va imparti saracul cal intre "patru puncte cardinale".
Se pare ca in Giurgiu se merge dupa principiul: "soclul da, statuia ba".

GIURGIU spunea...

Mihai Viteazu calare! ce inspiratie, nu mi-ar fi trecut prin minte ....! absolut original!

Anonim spunea...

Dar de ce politia a zis ca nu a fost furat si ca a cazut de pe soclu, dat jos de vant? Chiar asa de prosti ne cred?

GIURGIU spunea...

Politia.... adica Jandarmii sau Politia Comunitara...ei au in juristictie sa spunem, sau in planul de protectie si de supraveghere zilnica acest obiectiv, si in mare Gradina Alei. Ineficienta si incompetenta echipelor care "supravegheaza" (adica nu) si "pazesc" Gradina Alei si implicit bustul in cauza... trebuie cat mai putin cunoscuta mai ales in contextul acestor alegeri si in contextul unor tensiuni la nivel administrativ ce se rasfrang intotdeauna asupra cetatenilor si calitatii mediului in care traiesc!
Politistii nu cred ca suntem prosti si se comporta ca si cum am si...iar giurgivenii (sa fim sinceri) in mare parte pun botul! ceea ce nu poate duce decat la o concluzie! Desigur...ca Giurgiuvenii sunt multumiti de prestatia organelor de Paza si Protectie, de stat! :P

liviu spunea...

l-au furat pe Aristide? Si militia l-a gasit si l-a redat societatii?
cool! ce misto!
(Sigur e mana lu' George C. si a lu' Brad P.)
Un adevarat scenariu pt. ocean's 14.

GIURGIU spunea...

hahaha... oceans 14 fuse poate 15! orisicat... si eu cred ca merge de varianta romaneasca si rromanesca de ciordeala - adica heist! :P

Related Posts with Thumbnails