vineri, 18 septembrie 2009

Expozitie ce trebuie vazuta de fiecare dintre noi

11 comentarii:

Beren spunea...

Fain,pare misto;);mai ales pentru un orasel de marimea Giurgiului.Imi place afisul.Auzi,crezi ca sunt sanse sa plece expozitia in turneu prin tara?

Beren spunea...

Si inca cv:imi spui, te rog, ce cladiri sunt reprezentate pe afis?Stiu ca cea din dreapta sus este Primaria si mai jos biserica/catedrala orasului.Thx

GIURGIU spunea...

hei! salutare! multam in primul rand pt aprecieri, si mie imi place cum a iesit afisul... trebuia sa fac ceva special avand in vedere ca este prima expozitie cu acest subiect prezentat amplu si cat de cat explicit.

Despre ce se va intampla cu exponatele... nu cred ca se va intampla o deschidere in alta parte (poate doar pe la Russe), pentru ca organizatorii sunt... cu diferite si chiar divergente opinii si orientari. :P
Am sa fac eu o galerie online, ori aici ori am sa fac un blog special pentru asta. Oricum... imediat dupa am sa fac asta. :) Doar am spus ca este o expozitie ce trebuie consumata de noi toti, nu numai giurgiuveni.

Pai cu desenul meu grabit am schitat asa:
stanga sus - GARA (reper istoric, ingineresc si arhitectural)

pe mijloc - PRIMARIA
TURNUL CU CEASORNIC
CATEDRALA ORTODOXA
(repere urmabe arhitecturale si istorice)

sub cuvantul repere - cladirea Muzeului judetean Teohari Antonescu

in dreapta - ZIDUL FORTARETEI (Tabia Mare)

Coborand.. avem Cetate din Insula si Podul Bizetz cu Cheul Sf. Gheorghe de pe Canalul Sf. Gheorghe sau Cama.

Mai jos.. o macara pentru Santierul Naval, un furnal pentru Combinatul Chimic Platforma 1 (in ruine si continua poluare cu clorosodice).
La Dunare, Palatul Fluvial Ramadan al portului giurgiuvean cu acelasi nume.

Iar pe Dunare, deloc in ultimul rand, NAVA CETATEA, acum complet neglijata, un suuper monument inginerest si istoric neclasat din pacate , ce se afla langa Podul Bizetz, dar eu am vrut sa o scot mai mult in evidenta!

Am stat atat sa scriu... mai bine mai puneam harta o data.


Sincer harta de fundal a fost pregatita pentru altceva, vroiam eu sa fac o expozitie cu reperele cultural istorice si arhitecturale ale orasului Giurgiu, si mai ales o harta pentru uz turistic si pentru fixare a reperelor in cadrul comunitatii giurgiuvene total lipsita de simtul local civig si identitate locala, adica o comunitate cu... BUBA MARE. mda...

N vdm acolo sau.. aici! :)

Leo spunea...

Expozitia pare interesnta si sunt sigur ca o sa o vizitez, atat ca ai facut o greseala cu afisul deoarece denumirea de Directia Judeteana a Arhivelor Nationale a fost inlocuita cu Serviciul judetean al AN (inca un sut in ... dat arhivelor)

GIURGIU spunea...

Leo avand in vedere ca au participat cu un rahat la expozitia asta astia de la arhive ma doare'n fix de schimbarile lor. NU am nimic cu tine, nu intelege gresit! Daca erau importanti scria bine, plus ca nu eu am compus textul eu doar am compus vizual afisul si imaginea de fundal.

Oricum... apreciez capacitatea de observatie si te mai astept pe aici! :) n vdm la expozitie!

Leo spunea...

cam asa fac astia de la arhive de peste tot, au material documentar imens, dar nu sunt interesati de valorificarea lor

GIURGIU spunea...

valorificare si valorizare doua concepte total diferite dar utilizate de 99% din oameni ca si cum ar fi unul si acelasi. La noi la romania, daca nu e valorizare de ce ar fi valorificare. adica ... daca nu e e banu la ce dracu sa ma chinui!?

Leo spunea...

ai dreptate ca si daca stai degeaba si daca muncesti tot prost platit esti

Anonim spunea...

astia de la arhive nu au nimic valoros pt o asememnea tema. mai ales ca au o derectoare....,mama, mama. au pus doua coperti de dosare , dar e vb de politica si strategie culturala, nu conteaza oamenii sau managerii, ei vin si pleaca. daca esti atent la locul unde sunt dispusi, jos, foarte jos alaturi de primarie, care a promis un ajutor de 3000 lei si inca nu a ajuns.

GIURGIU spunea...

am vazut cumva strategie culturala??? :P cred si sper ca tu glumesti. nu exista asa ceva in giurgiu, nu exista oameni care sa faca asa ceva in giurgiu mai ales sa aplice. pentru asta si nevoie de o echipa de specialisti in sociologie,antropologie, istorie, arta plastica, muzcia, si tot ce inseamna activitati culturale la nivel local, national si international. NEMA. In giurgiu directorul sau directoarea de la cultura culte si patrimoniu este incapabil/a, si tot ce lasa in urma sunt hartoage pt a justifica banii aia care ii duce acasa si cu care doarme linistit ca si cum ar fi facut ceva pentru Giurgiu si giurgiuveni si in schimb a primit recompensa cuvenita!:P
Incapabilii si cei ce isi urmaresc propriul interes ar trebui dati afara din oras.. dar ce te-ai face cand ai vedea in primarie birouri intregi goale? nasol! mai bine ne prefacem toti ca cineva face ceva, ca politia isi face treaba si ca primaria isi indeplineste atributiunile asa cum aia de la cultura fac ceea ce le cere oamenii, situatia socio-culturala a orasului si mai mult decat orice legea. ..care lege? :P
>>>> nici un fraier nu este mai prsus de lege!<<<<

Beren spunea...

Salut!Pana la urma cum s'a desfasurat expozitia?Mai intentionezi sa faci o galerie online?Pe curand

Related Posts with Thumbnails