miercuri, 4 noiembrie 2009

ce sa mai faci cu "cainii" din Giurgiu?

Ziarul Gardianul iese la rampa cu subiectul maltratarea cainilor in adapostul de la Giurgiu.... Just, corect , adevarat, realmente ilegal si sincer un pare pacat sa batjocoresti aceste animale lipsite de orice mijloc de a se auto intretine intr-un oras in care oamenii se imbolnavesc de frig si de foame, de prostie si minciuna. Cu mare durere in suflet eu unul sunt de acord cu eutanasierea a 90 de caini parte asazisi "locatari" ai iadului numit adapost de animale fara stapan din Giurgiu, parte acum ascunsi prin cotloane de frigurile ce nu iarta . Nu vreau sa vedeti ce mi-a fost dat sa vad, ce inseamna un morman de caini morti, cadavdre peste cadavre ce acopereau pe putin 9 mp, aflati in fata adapostului, atentie asta acum 3 ani. Imaginea se va repeta, deoarece asa cum spune distinsul hinghier sef si palalila de la Giurgiu directorul DGSPGC Giurgiu, Ovidiu Aurelian Andrei :
"Contestam in termenul legal amenda de 25 milioane de lei vechi. Eu am autorizatia in mana si adapostul functioneaza legal. In prezent, in adapost exista aproximativ 90 de caini. Cainii pot fi eutanasiati numai dupa indeplinirea conditiilor legale. Vom anunta conducerea Protan si acestia vin dupa cadavrele animalelor. Cei de la Protan nu se deplaseaza pentru cativa caini. Trebuie sa fie eutanasiati cel putin 30 de caini pentru a fi transportati de Protan. Se poate incepe procesul de eutanasiere.




Pe cealalta parte a baricadei, reprezentata singurului ONG din Giurgiu cu aceste preocupari, si cred ca foarte multe alte persoane, atesta si demostreaza clar ilegalitatea actiunii de colectare si ucidere a cainilor comunitari giurgiuveni, ceea ce pot spune ca este cat se poate de adevarat, si chair nu are cum sa fie legala functionarea acelui adapost din moment ce nu indeplineste minimele asteptari pentru un minim si de...bun simt adapost. Ii condamn si pe cei care au hotarat uciderea cainilor, ii condamn pe cei care nu au asigurat un adapost pentru aceste animale, ii condamn pe giurgiuveni pentru ca tin sarmanele animale si incurajeaza inmultirea lor, ii condamn pe idiotii din PJB sau scuarul Romarta ce-si aduc copii acolo nu pentru a se juca ci pentru ca bate cainii, pentru a da cu bolovani in ei, pentru a-i lovi si a-i batjocori ei fiind mizeriile , ei fiind dejectiile ce trebuiesc inlaturate. (nu dezvolt dar am avut o experienta cu un imbecil de parinte ce mai avea putin si lovea o femeie bolnava mintal pentru ca-si apara cainii inraiti si batjocoriti chiar de copiii lui, si de ceilalti copii idioti, viitor la orasului evident.atitudinea mea a fost singulara si am ajuns la un pas sa iau bataie de la imbecil in timp de toti tinerii, pentru ca de la ei asteptam ceva, stateau amuzati, astetand circul binemeritat pentru creierele imbecilizate).
Va spun sincer eu prever sa sufere, brutal poate, dar sa se termine o data cu acesti caini pentru ca altfel vom duce suferinta asta la nesfarsit. A noastra pentru ca suntem cu bun simt si milosi, si lor ca sunt imbecili si vor avea mereu obiect de batjocura si a sarmanilor caini. Exista legi...si pulea spatarau le aplica. adia politia Giurgiu! pac pac!

Inca o data, numai noi putem schimba ceva, aici discutandm cunoscandu-ne si de ce nu organizandu-ne intr-o forma legala pentru a putea condamna cu adevarat ilegalitatile si desifigurarile aduse in Giurgiu si ramasitelor de comunitate giurgiuveana.
(daca se intreaba cineva de unde naiba discursul asta... am ascultat sedinta de parlament la radio si m-au infectat aia cu genul asta de discurs...dar ce cacat, eu pot sa ..mictionez din plin pe toti "gusterii" din vizor ca nu-mi interzice nimeni) ...si cum zice un prieten bun al cainilor comnunitari "Sa traiti bine!"

Timp in care in scolile noastre romanesti... giurgiuvene autentice:

www.youtube.com/watch?v=rNHlZiV0SWo

13 comentarii:

Don Coyote spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
GIURGIU spunea...

Don Coyote, cred ca tu prea ia dat copy paste si nu vad sensul, puteai sa spui direct ca Giurgiu asazis oras de 5 stele , cu primar para premiat o ia in mana alaturi de mandrii cetateni, ca nici macar lumina nu au pe strazi. Mai las pana maine postarea ta in asteptarea uneia mai scurte si mai la obiect , apoi o sterg p'asta sau o stergi. Daca tu ai scris editorialul pt ziarul mentionat.. spune-mi si lasam asa!

Don Coyote spunea...

Sigur ca e copy/paste, am pus si sursa jos. Motivul pentru care am dat copy/paste este simplu, probabil ca peste putina vreme link-ul nu va mai fi valabil, si nu se va mai putea citi porcaria asta de articol.
Comentariu mai scurt... articolul spune tot, numai in romania poate fi posibil asa ceva.

liviu spunea...

Eu nu zic decat atat:
Sa-si bage toate premiile alea in cur.

liviu spunea...

On topic:
Zgarcitule!
In loc de covrigi, puteai sa dai si tu un mic, un carnat, ceva calorii.

GIURGIU spunea...

eram sigur ca o sa creada lumea ca eu am filmat...dar daca te utit la detalii ai sa vezi ca sunt niste gagii...tot de prin giurgiu, in fine scot clipul oricum e cam idiot. cine naiba profita de foamea unui sarman caine pentru a-l filma... este un fel de n-armai fi! gasesc eu alt clip!

Premiile ... sunt mai mult ca sigur insirate prin biroul stapanului, patronului cum imi place mie sa-i spun. Poate le are pe buna dreptate, va dati seama cum naiba e in alte orase? vai de capul lor si-al nostru!
Sa stiti ca multa lume mi-a spus ca Giurgiu inca arata bine, si pot sa confirm tinand cont de orasele pe care le-am viziat (din sudul Romaniei), e jale mare, mai mare ca aici daca va vine sa credeti. Nu vreau sa insir acuma orasele dar... eu cel mai mult ma bucuram comparativ cu altii ca Gr are sosele ok, noi, acum.. ori sunt pline de pietre, ori sunt cladiri gata sa se prabuseasca pe tine in timp ce stai la zebra, ori sunt numai transee de al gaze, canalizari si cablaraie ..evident multe deschise in luna noiembrie asa cum ne invata panarama romaneasca, adica tot posibilul ca in iarna sa ai cat mai multe balti sau gropi ascunse sub sapada, oricum nu poti fii despagubit. De-a rasu plansu, avem totusi un oras ingrijit si totusi cu bani, pentru gabaritul lui..si comparand cu alte orase romanesti. Uite..ca am zis si ceva frumos de don primar!

liviu spunea...

Nu trebuie sa-l scoti! Eu am glumit.
Mie chiar mi-a placut sa vad catelusu' ala cum mananca.Nu m-am gandit nici o secunda ca cei care l-au filmat profita de foamea catelului pt. a=l filma.

Off topic:
,si sa nu mai zici ceva de do'm primar....
vinovati de toate relele sunt maimutoii aia de roiesc in j(c)uru' lui, exact ca muscoi de cacat pe langa un hoit.
ca fara ei, primaru nu e decat un cacat in ploaie.

GIURGIU spunea...

Eu nu sunt de acord cu ce spui despre primar, poate ca nu iti dai seama dar omul asta are relatiila nivel inalt si multe usi deschise, d'asta este agreat de toata lumea, in pofida harjonelilor constante cu cineva, primarul a ramas acolo si nu datorita giurgiuvenilor (caci si rude apropiate au fost cu microbuzul la vot) ci datorita grupurilor de interes de un nivel surprizator de innalt. Cei care roiesc pe langa primar, vor doar sa imprumute din "aura" si din cunostinte, asa cum pana la urma cere capitalismul.

Eu cred ca ne-am indepartat de subiect, vroiam sa dezbatem aici impreuna, reasigurandu-va ca ce scrie aici citesc si cei din primarie, si cei de la DGSPGC, si CJG, exact care sunt prioritatile pentru giurgiuveni in ceea ce priveste subiectul animale fara stapani (atentie nu am spus doar caini sau pisici), despre cine trebuie sa aplice legea si cum trebuie respectata. In vreme de alegeri orice cuvant conteaza. in fine... ca sa nu te dezamagesc Liviu... cand vine vorba de calitatea vietii in Giurgiu si primaria acestui oras, totul este o mizerie ascunsa, dar ce poate fi descoperita daca stai mai mult de 2 zile aici.

revenim la subiect va rog! :)

Don Coyote spunea...

Animale fara stapan reprezinta o problema atata timp cat sint agresive. Asta inseamna caini, pentru ca pana acum n-am vazut nici o pisica sa sara la mine.
In orice tara civilizata cainii stau un numar de zile in tarc, apoi sint eutanasiati. Asa cum sint sacrificati porci, pui, vaci, pentru consum, asa si cainii ar trebui eutanasiati ca fiind un pericol. Mult mai bine si pentru animal, decat sa stea inchis intr-o cusca alaturi de inca 100 de caini infometati, fara mancare si apa.
Imi plac cainii, insa la ora 6:30 plec la serviciu cu bicicleta, la ora aceea e intuneric iar iluminatul public este oprit, asa ca merg pana la garaj cu lanterna in mana precum Ciresarii prin Pestera Neagra, cu ochii dupa haitele de caini. Au fost dimineti in care am luat masina pentru ca erau caini prea multi si prea agresivi prin cartier ca sa merg cu bicicleta.

liviu spunea...

Din cate stiu eu legislatia nu permite eutanasierea decat in cazul cainilor cu boli grave si a celor agresivi Ramane de vazut cine hotaraste care e agresiv sau care e bolnav
Pana la urma toti vrem sa scapam de ei dar sa nu fim implicati in nici un fel, si mi se pare corect atat timp cat sunt unii platiti sa se ocupe de asta
Nu putem fi atat de idioti incat sa acuzam cainii, ca doar sunt niste animale,
Maidanezu trebuie vazut exact ca un rotweiler cu stapan dar lasat nesupravegheat
Asa ca toti aia de ati fost muscati sau alergati ded maidanezi luatii de gat pe stapanii lor, adica pe aia de la DGGGGCCCCGGGGPPPPGGGG

Alina spunea...

Toata lumea este preocupata de caini, dar cu copiii aia analfabetizati ce facem? :)

GIURGIU spunea...

ce facem? ii ducem la scoala! sau..le dam de lucru!

Alina spunea...

He he.. de la scoala chiulesc..de la lucru..la fel :)) Stii tu ca educatia nu se face cu bataia..si asa,nu se face deloc. Evident, glumesc, dar si-aici, gluma-i gluma pana nu mai e numai o gluma.Parerea mea.. ;)

Related Posts with Thumbnails