duminică, 1 noiembrie 2009

trecem printr-o mica criza ,stati linistiti...

Ne pierdem tara sau am pierdut-o deja? un orasel aparent mic si insignifiant Giurgiu este parca tot mai limpede pierdut in mizeria generala ce capata un nume cunoscut pentru noi toti, Romania capitalista, noua Romanie. Scurt spun ca pentru Giurgiu mizerabilii care-si poarta carnea pe strazi si prin fotolii tinute de noi, au fost calaii lui. Spun au fost pentru ca Giurgiu mai este cald dar a murit. Eu doar ii fac masca mortuara de 2 ani.


"revolutia nu se opreste decat atunci cand spunem noi STOP" a spus cineva stop? pentru ca eu nu vreau sa aud de oprire, eu vreau sa aud de pornire.
Acum cand multi nemultumiti se rup din ei si din visele lor, si "cad la pace" cu mizeria capitalista, inghit galusca salariului si a vietii in rate nici asta nu mai pot face, defapt as putea spune nu mai putem face. Din sute de mii de someri de varsta mea peste 80% daca ar avea sansa ar pleca pentru ca ei nu vor lupta, nu vor intelegere, nu vor solidaritate vor bine pentru ei si liniste, atat. Cum binele inseamna bani pentru multi Romania inseamna gunoi pentru multi; asta vad, asta cauta si asta le creeaza frustrati, asa le va fi viata.
Mai puteti? numai o mizerie comunista poate solidariza romanii? de ce o mizerie americana, capitalista si europeana mai noi nu poate solidariza? e mai calduta, e mai moale?
Pierdem teren vizibil in familiile noastre si in cultura noastra, romanii nu-si mai scriu propria istorie ci lasa grupurile de interes de nivel international sa faca asta pentru ei. Radacinile le-au taiat comunistii si nimeni nu vrea sa mai sadeasca invatarile trecutului doar... poate cateva balegi comerciale de tipul "amintiri din epoca de aur" ...o grimasa peste umar! ha~!
Poate ca nu voi ajunge nicaieri cu acest text dar totusi poate va atinge, poate chiar pe mine. Nu este vreme de facut familii, 3 copii casa frumoasa si masina cum spune reteta, e vreme pentru a gandi bine ce facem cu noi insine si ce facem cu mediul in care ne aflam. Lucrurile sunt placute dar "traim intr-o cusca invizibila" si vom fi condusi de concepte ce nimeni nu le va mai stapani...asa cum este banul - fericirea. Nu-i rau sa cautam fericirea, dar rau este sa o rapim. Oricare ar fi votul vostru pentru prezidentiale trebuie sa intelegem cu totii ca nu va schimba nimic, decat daca noi vom vota pentru noi ca oameni , cu respect, zi de zi cu atitudine si forta. Romanii trebuie sa fie CRUZI cu liderii lor pentru ca Romania sa mai existe ca popor cu o identitate si cultura proprie si cu o calitate a vietii auto impusa.

Revenind la Giurgiu .... desigur pentru a incheia... mi-e scarba dar nu ma las.

4 comentarii:

liviu spunea...

Sa nu te lasi! Chiar daca ai impresia ca Giurgiu e plin de orbi si surdo-muti.
Cum mesajul transmis de tine nu se adreseaza cocalarimii si politicienilor, categorie de indivizi predominanta in Giurgiu, e normal sa nu ai un feedback satisfacator.

GIURGIU spunea...

sincer s-ar adresa si lor... asta am incercat pe cai mai ocolite, gen sa pun clipuri de youtube cu taguri "cocalari giurgiu si belea in giurgiu" iar rezultatul sa fie un clipulet cu adevaratul Giurgiu... ma rog nu stiu ce rahat urmaream cua sta...cam aiurea la ora aia!
Politicienii...inteleg, te asigur, stiu de mine si de discursul meu fata de ei si magariile pe care le fac. ...si ce daca! nu?

Incerc sa evit sa am adresez celor ce deja stiu anumite lucruri, incerc sa conturez poate pentru ei cate ceva, dar targetul este altul ... si nume cei care vor sa stie dar nu au de unde, cei care stiu dar stiu gresit, cei care VOR SA VADA sau POT VEDEA.

iarasi feedback satisfacator este ceva vag si in capul meu cum cred ca este si la tine... ce naiba ar fi satisfacator pana la urma? Unele lucruri s-au intamplat avand cauza existenta acestui blog, si e bine, si iarasi... si ce daca? Un blog nu face mare lucru, d'asta ar ajuta un ONG pe profil sa intre in ei legal, sa organizeze activitati si evenimente, un ONG pro activ nu labareli europene capitaliste si gargara deontologica de primarii balcanice. mda... cam lunga fraza!
Eu unul am nevoie de un imbold puternic sa pornesc la constituirea unui ONG...

Dan spunea...

Alex, important este ca tu faci ceea ce simti, ceea ce crezi ca este bine si corect. Fii sigur ca pe langa unii carcotasi sunt si oameni care apreciaza munca ta si initiativa de care dai dovada. Poate ca un semnal din partea lor ar fi acel stimul de care ai nevoie, dar in vremurile noastre, cand cea mai mare preocupare este "ce voi face maine?" poate fi descurajant sa astepti initiativa si din partea altora. Nu spun ca este imposibil, dar poate au nevoie si ei de acelasi imbold puternic...

GIURGIU spunea...

era o poveste... daca si cu parca se plimbau in barca, daca cade din barca si ramane parca in barca.
Parca se potriveste situatiei.

Related Posts with Thumbnails