marți, 15 iunie 2010

Ochiul care vrea sa vada putin tras de curent


Ochiul care vrea sa vada ….tras de current

Cu un titlu inspirat din interbelica rubrica a unui ziar national, ce-si gaseste actualitate astazi parca mai mult decat oricand, indraznesc sa revin si incerc sa reintru in ritmul allegro cerut de cititorii unui blog de success.
       “Tras de curentul “social si economic din ultimele luni am capatat o “pareza partiala “ care m-a impiedicat sa comunic asa cum am obijnuit cititorii acestui blog. Ochiul care vrea sa vada irosit si inlacrimat s-a lasat condus de unele nevoi in defavoarea pilonului moral si civic dar niciodata nu a uitat sa observe si sa memoreze moment demne de pastrat si chiar reprodus .
        De aici evit gargara si incerc sa las manusile pline de insecticid intr-o punga si vin in lumea orasului Giurgiu. Cetatea noastra draga din campia Burnasului se mentine pe aceleasi sine ferate, din pacate alearga parca simai repede trecand de orice macaz ce ar putea schimba in bine…. Bucuresti here we come.
A venit patriarhul, asa s-a mai asfaltat una alta si vopsit copacii in alb ca in orice sat care se respecta. A trecut si Targul de Mosi un success de care trebuie sa o felicit inca o data pe doamna Bitica Maria director al sectiei de etnografie in cadrul Muzeului Teohari Antonescu. S-au mai racait cateva strazi, secularul boulevard de la Turn catre Gradina Alei (Bld. Mircea cel Batran) este inchis pentru renovari zicese, eu unul visez in continuare la un pietonal acolo cu piste de biciclete si zone verzi generoase un spatiu demn ce ar putea starni mandria oricarui giurgiuvean cu “multe caiete”.
     In mare Giurgiu sta bine pe pozitie .
Acum ca am facut scurta recuperare pot sa intru in branza cum trebuie…





Ce sentiment iti lasa imaginile astea ca pe mine m-a umplut de nervi desi probabil ca au aprobare, desi probabil ca ei se distreaza si pe mine nu ma duce de loc sa iteleg distractia asta.... incerc sa-mi explic cum naiba astia vaneaza la Giurgiu in vreme ce eu stiu ca rar mai vezi un iepure sau o vulpe.
Bine se aude clar gloata care sperie saracele animale pentru a fugi fix in bataia pustii unor pampalai ce stau pe loc si asteapta la malai. Unde mai e indemanarea lor... ca se joaca de-a pac pac? .... Credeam ca vanatoarea este ceva mai complex dar mi se confirma ca este o activitate de gertoi rafinati. Daca gresesc corectati-ma, si probabil ca undeva gresesc eu...

Ma bucur ca am revenit!

12 comentarii:

Don Coyote spunea...

Nici eu nu inteleg care e placerea sa impusti niste animale, probabil sint oameni frustrati, abuzati in copilarie, nu cunosc nici un vanator, nu-mi pot da cu parerea ce fel de oameni sint.
In legatura cu aprobarea, nu stiu cum sta treaba cu iepurii, insa vanatoarea de vulpi este deschisa permanent, deoarece vulpea e considerata daunator. Vanatorii cer deschis pe tot anul si vanatoarea la sacal. Ca pradatori, vulpea si sacalul au ocupat nisa lasata libera prin disparitia lupului. Mai mici, mai adaptati si mai inteligenti decat lupul, fac ravagii in fauna, mai ales sacalul, care vaneaza in haita.

popescu spunea...

bine ai revenit :)

GIURGIU spunea...

da... imi amitesc de povestea voastra de la mare inconjurati de sacali... :P

:)

Merci Popescu!

alex spunea...

Vânătorii sunt nişte oameni absolut normali. E o ocupaţie pe care omul a practicat-o dinainte să se numească aşa şi pe care o face să pară barbară doar faptul că, din punctul de vedere al omului modern, carnea e produsă undeva în spatele rafturilor de la supermarket. ;)
Vânătoarea cu gonaci nu e deloc diferită de vânătoarea în haită. Desigur, bărbaţii adevăraţi vânează cu arcul (din păcate interzis la noi).
În altă ordine de idei, mă bucur să văd "ochiul" înapoi la treabă.

GIURGIU spunea...

Alex de acord cu faptul ca vanatoarea a fost a doua forma de subzistenta a omului dupa culesul fructelor si tot asa, dar aia vanau de foame, vanau cat aveau nevoie si nu mai mult.
Acum ce vezi in clip...?
Ghertoi care impusca fazani si iepuri de amorul artei... sa fim seriosi in societatea actuala sa omori de placere este clar o problema psihica si se explica prin multe bube deja definite si teoretizate.

Aici nu vorbim de normalitatea de a vana... da pescuiesc pentru ca imi este foame, pescuiesc pentru ca detin o balta si ii cresc pentru asta, pescuiesc cu aprobare in Dunare sa zicem pentru comert dar pot lua o anumita cantitate si specie de peste. E ok, este planificat, justificat si gandit.
Dar cand se aduna toti magnatii infecti ai europei pe plaiurile mioritice invitati ai lui Tiriac sau Nastase si omoara sute de mistreti de placere nu e ok... adica ei nu sunt ok. Padurea...fauna teoretic este controlata si se suprapopuleaza tocmai pentru distractia omorului.


Sunteti de acord cu mine sper ca oamenii din clip omoara cu sange rece animale care isi vad de existenta lor, si ei la fel de bine ar putea exista fara a omora, lejer ar exista. Unii alearga, altii calaresc, altii joaca sah...dar sunt si aceia care omoara de placere. :) si la Giurgiu!

Don Coyote spunea...

Nu te mai mira degeaba, in Giurgiu oamenii sint mai aparte.
Iti dau un exemplu, inspectorul scolar de geografie giurgiuvean, (cred ca despre el este vorba, un individ in varsta, supraponderal, din mediul rural) isi arunca PET-ul de 0,5 l de apa minerala, dupa consumarea apei, in boschetii de pe marginea drumului, si face asta nu in romania, ci in Bulgaria, deoarece urmasii lui Mihai Viteazau trebuie sa-si lase urmele trecerii lor.
Deci cam asta e elita intelectuala romaneasca.
Offtopic, vezi ca ai si un mail de la mine, iar daca ai vreme poate stam si la o bere astazi.

GIURGIU spunea...

facem treaba cu berea ca e vreme buna de asa ceva mai ales ca in ultimele zile am fost in Gr si mai raman nitel! :)

liviu spunea...

welcome back

Madalin Paul spunea...

Ma bucur ca ai mai schimbat un pic fata blogului, am totusi ceva de obiectat in legatura cu sidebarul, este ultra aglomerat si un vizitator oarecare nu s-ar descurca sa gaseasca informatia pe principiul.. one click away :) poti sa faci ceva ?

GIURGIU spunea...

Salut Madalin... daca vrei sa gesesti ceva cu adevarat cauti. Exista o caseta pentru search..|(autare_ pui cuvintele cheie si primesti ce cauti. Ce pot sa fac si sincer ma gandeam de mult , este sa scot pur si simplu din link-uri si sa las ce cred ca este mai important, dar aici s-ar putea sa pierd. Platforma de blogspot e destul de simpla si nu imi permite prea multe miscari dar incerc sa optimizez accesul la informatie cat pot.

Merci de sugestie.

Madalin Paul spunea...

:) primul meu blog tot pe blogspot l-am avut, poti sa incerci sa pui mai putin articole in pagina, linkuri la fel, pai putine si informatie de calitate.

GIURGIU spunea...

mda...treaba cu primul meu blog tot pe blogspot l-am avut ...parca suna a altceva. Nu vreau sa intru in vesnica discutie blogspot sau wordpress, eu asta folosesc si asa folosesc. Consider ca daca itit doresti sa ajungi la ceva pe blogul asta este suficient de facil mai ales ca si google cauta foarte bine in el.
Am inteles sugestia de la inceput, se noteaza, dar momentan sunt multumit cum merge de peste 2 ani. Cand am ocazia o sa mai lucrez la structura, momentan as vrea sa ma concentrez pe postari daca imi permite autocritica.

Related Posts with Thumbnails