sâmbătă, 21 august 2010

"...ei si ce daca oamenii vorbesc..."

Citesc ceva foaaarte interesat pe blogul unui "camarad" giurgiuvean si socul produs m-a lasat putin inmarmurit, crezand ca administratia orasului Giurgiu si a CJG nu mai poate avea un asemenea efect asupra mea dupa atatea idiotenii , atatea neglijente , pana la urma atata nepasare fata de cei tocmai pentru care sunt acolo.
    Ca sa nu o lungesc:

"Aparatul propriu al Consiliului Judeţean şi instituţiile aflate în subordinea  se aflau oricum în deficit de personal. Prin O.U. nr. 63 aceste instituţii au suferit încă o lovitură sub centură, care le aduce în pragul blocării activităţilor.


Biblioteca Judeţeană funcţiona, conform declaraţiilor directorului, cu 46,7% din necesarul de oameni. Organigrama s-a redus cu încă 8 locuri. Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale a rămas fără 17 angajaţi. Direcţia Judeţeană de Transport a redus numărul posturilor cu 16. Muzeul Judeţean renunţă la 11 angajaţi, iar Teatrul Valah la 21. De asemenea, reduceri semnificative la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi la Camera Agricolă...

V-am prezentat o mică parte a dezastrului provocat de actuala formulă guvernamentală. Trebuie avut în vedere impactul acestor măsuri asupra calităţii vieţii giurgiuvenilor, a familiilor în care se află cel puţin un disponibilizat căruia nu i se oferă nicio alternativa."
   
sursa: AICI

 Ce sa inteleg eu, cand vad ca... s-a taiat de la muzeu, teatru, cultura si sala de lectura?
Pai ... ce mai administreaza Consiliul Judetean Giurgiu, de unde mai putea taia, si de ce naiba a taiat numai din cultura, este evident incultura lor si renuntarea la ceea ce oamenii au mai multa nevoie la greu. Sunt constient ca nu pe don director "ilustru" de la muzeu l-a dat jos, ca e bine infipt acolo, nici pe noul derector de teatru care-l urca pan la cer, p'aia mici, aia prin care si cu suportul carora activitatile, deci contactul direct cu beneficiarii (noi) era asigurat. Contact necesar evident, nu doar datorita faptului ca noi platim la stat pentru a avea o calitate a vietii decente (nu ma gandesc la ceva pompos) , sa am unde sa merg in week-end intr-un loc in care inteligenta si cultura nu este o injuratura. Nu ca innainte aveam unde, aviz mirobolantilor manageri ai institutiilor, absolut neglijenti si neinformati. Cu toate acestea sunt sigur ca activitatile vor scadea in numar.
    De unde face Boc economie? de la cei saraci, din cultura, patrimoniu, valori, identitate, din noi, din fiinta noastra ca romani, din ceea ce suntem. Pai depersonalizarea asta mascata, mizeriile astea continue pe care le auzim, caci sunt enorm de multe de care nu auzim in presa, ce este? ce scop are? cat de idioti vor ajunge romanii dupa aceasta perioada?


      Bun.... cand imi este foame nu ma gandesc la cultura. Corect.

Piramida lui Maslo:



   Sus este si cultura, si tot asa.

Acum intorc problema invers , ce naiba faceau aia 17 de la Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale ? eu nu vad nimic in Giurgiu, nu am vazut afise, nu am vazut nimic conservat, show, sa-mi intre in cap ceva sa fi facut centrul asta. Iar eu ma interesesz, caut, nu astept, asa cum este normal, cum fac mai toti giurgiuvenii. Deci au cam frecat duda, managment prost, sau manager prost,  proiecte puerile semi comuniste, stiu eu...care o fi problema, de ce nu am auzit de ei, de ce nu se fac remarcati? Biblioteca judeteana... parca am mai auzit ceva de ei dar... stau tot pe acolo... ce naiba fac cu atatia angajati? adica.... serios.
Muzeul, e aici e altceva... parca se vede ceva, expozitii, targul de mosi, lansari de carte, colaborari cu alte muzee, na... slab rau , dar se putea simai rau. Inteleg partial necesitatea unui numar crescut de angajati, sa zicem.

Acum ca sa revin la general... asa cum imi place mie, sa fiu putin haotic, siguranta si integritatea corporala, la oranj... pai in Giurgiu.. nu stiu ce siguranta, cand nici lumina nu este, cad cu masina in gropi imense si daca se ia unu de mine pe strada ne batem , facem si fripturi unu din altul ca politia ...ofera sigurana si incredere in alta parte. Sanatatea...tot pe acolo, oranj, pai ciuciu. Cica spital JUDETEAN, adica vin toti din judet acolo, iau rata sub forma de salvare si ii parasuteaza la capitala. Frumos... domne fereste ce e si acolo in capitala... ati auzit probabil.

   E ma rog... tot e bine, ca avem ceapa si paine, un boschete pentru cele necesare si sex... na, in caz de criza.. se stie.

7 comentarii:

Cătălina Sfetcu spunea...

Leapsa, Alex!

Adrian spunea...

Cred ca daca Maslow ar fi trait in Romania zilelor noastre nu ar mai fi aratat la fel piramida lui celebra.

GIURGIU spunea...

pe mine totusi nu ma convinge pe deplin schema asta, avand in vedere proba timpului pentru cuoscuta tehnica a imparatului Cezar, ce-si hranea poporul cu paine si "distractie" (ma rog ce intelegeau ei pe atunci prin distractie). Iata cum si Patronu de la Giurgiu, don primar este un fel ce Cezar dunarean, isi ameteste electoratul (ca asta inseamna popor pentru astia care - ne conduc-) cu... festivalul berii, artificii cu orice ocazie, si spatii multe pentru spart seminte simai multe. :) rezulta happy people.
Acum romanul trebuie sa fie si el apreciat pentru modul in care intelege viata, ca nu e atat de calculat incat sa ajunga sa nu iasa la o bere cu prietenii sau sa nu iasa la o shaorma macar o data pe luna, asa cum fac multi nemti sau cei din nordul europei cum am citit prin ziare. Criza , e greu, nasol, nu ie bani, dar hai ca dau un gratar si-o bere de ziua mea, un ciolan de porc tot trebe de craciun si macar un mat de miel de paste, ca restul e evident ca trebe safie. :)

Dar piramida lui Basinescu cum ar arata? cred ca ar fi portocalie toata doar in mot nitel rosie ca de... doar vin toti din aceasi mama. cred ca ar avea o pondera mare nevoia de vrajeala in acea piramida si lacrimi pentru sticla, adica pentru fraieri.

cum ar pute fi piramida lu patronu la patroni alde Basinescu.

Adrian spunea...

Piramida lui Basescu ar avea doar 2 straturi, un varf urias, aproape toata piramida, iar baza, minuscula, formata din obedienti perfecti. Cam la fel sta treaba si in cazul lui Lucifer asta din Giurgiu.
Romanul meltean isi bazeaza o mare parte din viata pe aparenta, sta in garsoniera si are q7 in parcare, iar de cultura nici nu poate fi vorba.
Mi-a placut o vorba a unui om de televiziune: noi avem nevoie sa suferim groaznic, poate asa scapam de anumite mentalitati si credinte.

Anonim spunea...

Apropo de cultura si Centrul pentru Conservarea Culturii...acum cativa ani exista acolo un ansamblu care muncea pe rupte sa reprezinte atat orasul cat si tara in cadrul unor festivaluri internationale. Acel ansamblu, format preponderent din adolescenti duceau mai departe dansurile si traditiile romanesti. Tot acel ansamblu detinea un numar mare de costume, reprezentative pentru aproape toate zonele tarii si incantau publicul cu fiecare aparitie pe scena. Nu erau profesionisti! Erau amatori insa le placea ce faceau si asta se vedea pe scena.

Odata cu acet ansamblu mai activau la noi in judet inca doua...unul ce deservea Casa de Cultura si unul ce deservea Politia de Frontiera.

Odata cu noua guvernare s-a schimbat insa si conducerea, ca mai peste tot in acest oras minunat. Nu ar fi fost asta problema daca noua directoare nu ar fi decis suspendarea activitatii ansamblului pentru ca, nu-i asa, concurenta dauneaza! Prin urmare a predat toate costumele catre ansamblul Casei de Cultura, a ascuns toate premiile obtinute de Vlasca, a arhivat toate casetele de le spectacole si a iesit pe post spunand ca ansamblul Vlasca nu a existant niciodata (un ansamblu cu o vechime de peste 30 ani)!

Vlasca avea activ un site care la vremea respectiva prezenta atat ansamblul cat si traditiilor si obiceiurile din orasul nostru dar si din zona Vlasca. Tot acest site a atras nenumarate invitatii de participare la festivalurile internationale. Ce a dorit noua conducere sa faca cu el? Sa il suspende!

Este clar ca tot ce se intampla in Giurgiu are legatura mai mult sau mai putin cu politica. As fi ipocrit sa spun ca Vlasca nu avea sustinere financiara (a se citi politica) insa daca din asta iese ceva bun (promovarea culturii in special) atunci nu mai conteaza. Daca domnii din administratia locala ar finanta activitati precum: dansuri populare, piese de teatru si chiar un amarat de cinematograf in loc sa fure lucrurile ar sta altfel.

Din pacate incep sa cred ca Giurgiu nu mai are scapare! DIN PACATE...

GIURGIU spunea...

Anonim, nu sunt surprins, stiam de povestea ansamblului si a scolii de arte acum o cladire in ruine la doi pasi de asazisa casa de cultura a orasului in care cultura este fanfara lui petanca si cateva cursuri de croitorie si alte meserii. E drept chiar eram mandru cand vedeam GIURGIU scris pe lista spectacolelor prin tara , cand ma intalneam intamplator cu cei de la ansamblu prin tara. Oameni cu o valoare mare pentru comunitate, ce reprezinta in sine o valoare si ne dau lectii de valori. Dar ce valori au giurgiuvenii acum? simai bine ce valori au cei din conducerea culturii prin giurgiu? faima, banii, banii si mandria. Pai daca asa stau lucrurile eu zic sa facem pe privat, adica cine mai are putere in giurgiu, putere si energie personala nu putere politica, sa faca atat cat ii sta in putinta pentru el si cei din jur. Eu unul am ajuns la concluzia urmatoare....
conservarea unor valori poate fi singura modalitate ca peste o vreme unii oameni vor vrea sa aduca in fata lumii orasui giurgiu si valorile lui ca ceea ce poate cu adevarat, istorie, arhitectura, arta, traditii. Momentan mai mult ce poti face? bani vor bani, sa ia acasa banii, sa ia masini parvenitilor si anl-uri, sa stapaneasca, sa aiba multe pentru mult timp, sa nu li se refuze nimic, sa li se spuna sefu, sa fie magnati, sa fie bogati.Astea sunt valori si iata ca am ajuns in lumea in care cei normali sunt defapt cei nebuni si invers. Eu sunt deviant, si nu apartin orasului, sunt ca un actor care sta prin vechea rechizita si viseaza la piesele si gloria trecuta.

om vedea...

liviu spunea...

Parerea mea e ca giurgiuvenii(inclusiv eu) se afla la primul nivel al piramidei(la baza) de vreo 600 de ani.
Si cum Maslow considera imposibila trecerea de la un nivel la altul, de jos in sus, daca nevoile de la nivelul inferior nu au fost satisfacute, mai avem de asteptat mult si bine pana la urmatorul nivel.

Mai vorbim peste vreo 500 de ani...

Related Posts with Thumbnails