duminică, 24 octombrie 2010

nu stiu ce sa mai zic...














14 comentarii:

madalina spunea...

nu am mai vazut liceul de vreo 2 ani, dar nu credeam ca a ajuns chiar asa.

GIURGIU spunea...

da... nici eu nu credeam ca a ajuns chiar asa, dar a ajuns, si parca repede, nu intr-un proces clasic de nepasare al administratorilor cladirii (aka primaria) ci in unul foarte rapid si cumva intentionat as zice eu dupa cum sta treaba.
Zvonuri sunt ca ar fi cumparat un baron local, habar n-am cine... mai multe imobile din zona si planul ar fi da le marite la groapa degunoi, cica sa faca ..citez - ca la russe. nu stiu ce inseamna asta pentru cei ce vorbeau de demolari si altele dar, pareau informati si provenind din cercuri mai avizate sa zicem tin sa cred in mare parte ce spun, nu doar datorita lor ci si datorita starii cladirilor in discutie.

Clasicul proces de distrugere pentru declasare. AAAAA ..pai sunt clasate ca parimoniu local , aia e buba, ca altfel dispareau de mult. dar la ce naiba ie bune patrimoniile astea?

Bbcversus spunea...

Eu stiu ce sa mai zic... Orasul o sa ajunga o ruina cu bancute inflorate pe strazi.

ADRIAN spunea...

nu e nimic de zis intr-adevar ...
e doar o ilustrare suplimentara despre rolul scolii in tarisoara noastra. trista imagine!

dar nimic nu e totusi intamplator: am pus la mine o statistica care cuprinde si judetul Giurgiu.

madalina spunea...

azi mi-am dat seama ca giurgiu e un oras imputit. stiu ca suna penibil ca-mi dau seama abia acum, dar ajung rar si cand ajung stau mai mult acasa, dar azi mi-am dat seama ca nu exista trotuar fara noroi sau sosea fara balti prin care trec masinile si te stropesc de sus pana jos. incredibil. giurgiu era orasul ala mic, curat, cu copaci si case multe. asa il tineam minte din liceu. azi mi-am dat seama ca e un jeg. un cartier al bucurestiului la 60 km de centru.

GIURGIU spunea...

Reprimare selectiva cred ca se cheama, atunci cand vorbesti despre ...sa spun orasul natal ca si cum ar fi un mic colt de rai nedescoperit si cand revii iti dai seama defapt ca se transforma intr-o cocina de talhari, inselatori, dezamagitori, politica murdara si tot asa.
Treaba este ca exista vinovati pentru jegul din Giurgiu, vinovati oameni nu institutii, oameni cu drepturi si cu obligatii, cu picioare si maini ce pot fi legate si dezlegate. dar.. ce sa ne necajim nu? mai bine plecam din tara sa fie ei bucurosi, sa fure in liniste.

FURATI, DISTRUGETI! HAI CU PRIMARIA...DOAR ATATEA GROPI SI OAMENI FARA SLUJBE PUTETI PRODUCE INTR-UN AN? PUTETI SA DISTRUGETI TOT ORASUL DACA VA CHINUITI, HAI! HAI CA SE POATE!

Adrian spunea...

Am vazut acum ceva timp o declaratia a primarului ce spunea cam asa: giurgiuvenii trebuie sa suporte cativa ani de lucrari intense, practic un oras intreg in santier, insa dupa aceea totul va fi nemaipomenit. La prima vedere incerci sa intelegi, dar cand vezi cum se lucreaza ramai masca. Se sparge asfaltul, reasfaltare dupa vreo 2 luni, se scot biscuitii aia din trotuar iar dupa aceea se pun inapoi plini de namol si cu o scarba demna de dispret. La mine in fata blocului s-a spart jumate din latimea asfaltului acum aproape un an, noroc ca a crescut iarba. Giurgiuvenii vad asta zilnic, nu-i nevoie sa mai aduc eu exemple concrete.

madalina spunea...

reprimare selectiva, idealizare melancolica... zi-i cum vrei, dar in liceu nu aveam pantofii murdari de noroi.

sper ca pana imi deschid cabinetul termina de asfaltat ca altfel nu mai pun nimic pe jos. las pamant.

GIURGIU spunea...

ma gandem la un raspuns analitic dar la ce bun, stim cu totii deja dupa aproape 3 ani de cand exista numai acest blog, plus propriile experiente, ca orasul Giurgiu nu va reveni la o glorie trecuta, si poate nici nu are sens sa o caute. Primarul asta se chinuie sa faca alt oras din Giurgiu, o kitsch-o inventie care clar nu ne place. Dar noi cei carora nu ne place aparent nici nu suntem bineveniti in Giurgiu, primaria si deciziile ei tinde catre localnici obedienti, inconstienti si adaptabili la orice cacat.

Anonim spunea...

salut, numele meu este adrian, doctorand, iar studiul meu este pe peisajul urban si este pe giurgiu si calarasi, as vrea sa putem discuta, daca esti de acord, evident, adresa mea de email este adriannic@yahoo.com

liviu spunea...

...nu stii ce sa zici acum, cand sunt ruine? da' cand o sa le rada din temelie, atunci cum o fi?
Pentru ca o sa le rada de jos atat de curand incat nici n'o sa-ti dai seama.Primaria a eliberat deja autorizatie de demolare pentru fosta biblioteca si atelierele teatrului, si urmeaza si pentru fostul local Fiesta.La ce bun o tona de arhitecti daca nu sunt in stare sa faca ceva pentru restaurarea unei zone arhitecturale semnificative pentru orasul Giurgiu?
Duceti-va pe Lipscani sa vedeti ce au facut bucurestenii din ruinele d'acolo. Aia e o adevarata provocare pentru arhitecti. Ca parcari si parculete pot si eu sa desenez. Voi arhitectii orasului Giurgiu, ati venit cu proiecte in atentia opiniei publice, proiecte care sa salveze de la demolare cladirile vechi din Giurgiu, ca de un an de zile va tot spun ca dementu' ala de Iliescu vrea sa demoleze tot de la Alei la V. Karpis. Ia bagatii voi pe gat lu' Iliescu niste proiecte si obligati-l sa le supuna dezbaterilor publice, sa vada ca in Giurgiu mai sunt si oameni, nu numai maimute.

GIURGIU spunea...

Liviu cum as putea eu sa ajung la primar si sa-i explic anumite aspecte ale acestui oras ce aparent ii scapa (sau cel putin asa vreau sa cred pentru a putea exclude prostia sau ignoranta), sau potentialul zonelor de aici? Nu crezi ca daca zvonurile au ajuns la urechile tuturor inseamna ca actele deja au fost semnate? tot un ONG ar putea face realmente o schimbare, ar putea pune si impune bariere. eu? am obosit sa tot vorbesc, sa umblu si sa-mi fac rau singur pana la urma, in conditiile in care nimeni si nimic nu s-a schimbat parca. Continui sa cred ca fotografia mai salveaza cate ceva, dar in zona amintirilor doar. spune tu unde si cand si eu vin.

liviu spunea...

Tu ai 100% dreptate, dar ma mai ia si pe mine gura pe dinainte, ca doar gura e de mine.
Ai dreptate, nu ai cu cine sa vorbesti. Nu ai cu cine sa faci ceva bun in orasul asta. Fa bine si pleaca d'aici pana nu e prea tarziu. Altfel, peste 10 ani o sa discutam acelasi subiect si e pacat sa'ti irosesti tineretea printre maimute.
Pana la urma o sa te corupa si pe tine si o sa inchizi si tu ochii la aberatiile maimutoiului sef.
Uite artistii giurgiuveni, si'au facut o cafenea numai a lor, unde se vor strange numai ei, vor bea cafea, se vor maimutari si vor inchide ochii la faptul ca maimutoiu sef le demoleaza atelierele. Pur si simplu nici nu nu sesizeaza si nu'i intereseaza ce se'ntampla la 2 pasi de cozile lor. Asa vor face toti. Se vor grupa pe bresle si'si vor trai zilele undeva intr'un pom, pe o craca, departe de realitate.
Intre timp, un interlop local va prelua parghiile administrative si financiare din oras, iar tu, eu, si restul maimutelor, vom fi nevoiti sa lucram pentru el.

... ce scenariu de cosmar...cred ca am vazut prea multe filme...

by the way, bine ca n'avem cinematograf in Giurgiu,

ADRIAN spunea...

Lasati ... :))
Ca cica si dacii mai treceau pe dincolo in vizita "la cumparaturi" cand ingheta apa :))

La multi ani!

Related Posts with Thumbnails