marți, 8 martie 2011

Am trecut pe la Giurgiu si am plecat cu nimic

           Stiu, nu putem vorbi de turism in Giurgiu, pana la urma nici nu ai cu ce face turism in momentul asta, tot ce ar putea capta atentia este neglijat ba chiar "asasinat" in tacere. Totusi putinele lucrui care sunt stiute de un giurgiuvean si recomandate ca..."must see" intr-o scurta vizita, merita a fi consemnate cumva. Datorita... sa-i spunem obsesiei mele pentru Giurgiu, multi prieteni au venit din diverse colturi ale tarii si nu numai, pentru a vedea Giurgiu asa cum il vad eu. In final nu am putut decat sa le dau ca amintire vederile facute tot de mine acum acum 2 ani si cam atat.
            Intrebarea mea ar fi cam asa: merita Giurgiu un magazin de suveniruri locale; nu traditionale romanesti, nu bascute din maramures si linguri tiganesti, strict locale.

            Timpul mi-a permis sa pun in practica cateva idei din cele multe existente pentru suveniruri si intentionez sa pornesc o campanie (cand iaras timpul imi va permite) pentru giurgiuveni. Da! vreau sa fac suveniruri cu Giurgiu pentru giurgiuveni in primul rand. Suna cam fortat , poate o sa mearga greu la inceput dar totusi eu cred in orgoliul local al giurguvenilor, iar eu vreau ca acestia sa se identifice cu anumite repere atunci cand spun giurgiuvean sau Giurgiu. Ok cred ca am scris giurgiu de preaaa multe ori, ar trebui sa-i gasesc o porecla pentru a diversifica putin. :)

             In fine , eu sunt inca in dubii privind proiectul asta desi practic pot spune ca l-am inceput dar nu serios, si as vrea sa dezbatem impreuna daca merita , daca putem face impreuna sau doar eu, daca se poate .

(*am numarat, am folosit Giurgiu de 11 ori....A ..acum 12) :)

5 comentarii:

Adrian spunea...

Trebuie incercat sa se pastreze "iubirea de mosie" pentru orasul Giurgiu. "Yergöğü" are cateva repere importante (evident noi cei care locuim aici avem locurile noastre preferate care poate nu intra in reperele turistice), dar din pacate nu sunt intretinute cu grija care ar trebui. Ma voi lega doar de principalul simbol transformat intr-un local dezagreabil. Urasc modificarea care a fost adusa turnului. Turnul este prezent si in stema orasului, care acum ar trebui modificata, ca sa apara si carciuma.
"Giurgevo" are oameni care il iubesc dar si care nu il iubesc. Tind sa cred ca acestia din urma ne acapareaza.
Suna bine propunerea ta cu suvenirurile. "Zorio" s-a bucura de reusita ta.

Hai ca am mentionat si eu de cateva ori Giurgiu, dar diferit.

GIURGIU spunea...

Scriam acum ceva vreme cand am scos in jur de 100 de vederi facute de mine cu Giurgiu de altadata intr-un format mai interesant sa zicem (le gasiti in arhive sau cu cautare) am incercat marea cu degetul, si am constatat ca desi le ofeream multi se aratau reticenti si nu intelegeau sensul si scopul de a avea o vedere cu Giurgiu cand esti in Giurgiu. In schimb, erau cercetate si analizate toate variantele de vederi si apoi venea intrebarea .. o vrei? e cadou. raspuns.. Ce fac cu ea?
De facut se fac multe cu o bucata de carton, dar imaginea totusi desi ii atragea si le strarnea putin interesul pentru o perspectiva mai atenta a orasului in care traiesc nu se dorea a fi permanenta, cred eu. Cu cat stii mai multe despre un autor, despre cartile lui, o carte a acestuia pe care o tii in mana poate deveni mai interesanta, la fel si cu un arbore, o pasare sau o strada dintr-un oras la marginea romaniei.

Anonim spunea...

Ideea ta este foarte buna, nu te lasa descurajat.

Mihaeladm spunea...

Buna Alex si bine te regasesc, ca n-ai prea mai acordat atentie blogului din cate am urmarit eu.
Eu sunt una dintre persoanele care, si impulsionata de entuziasmul tau dar nu numai, mi-am propus sa vizitez Giurgiul. Din pacate pana acum nu a fost (cand banii, cand timpul).
Initiativa ta o gasesc binevenita, ba chiar cred ca ar trebui sa existe astfel de proiecte (de oameni) in fiecare oras, care sa aiba grija de mandria si de istoria locala, atata cat mai exista ele.
Sper sa ne tii la curent cu proiectul tau, eu una iti urez bafta, mi-ar placea si mie sa fac ceva de genul asta pentru Ploiesti-ul meu, dar imi lipseste "curajul".
Am un singur amendament la ceea ce ai scris tu : in loc de "obsesie" pentru orasul tau zi-i mai bine pasiune, ca pasiunile nasc lucruri pozitive. ;)

GIURGIU spunea...

Mihaela multumesc pentru incurajai, e drept ce spui referitor la obsesie dar...nu m-ai auzit vorbind de Giurgiu.. :) atunci e ceva!

Related Posts with Thumbnails