vineri, 16 ianuarie 2009

Aparat foto - Nemti - Giurgiu - Razboi

Ca sa schimb subiectul, si sa nu-mi ia prea mult timp... pun cateva imagini cu trupele germane si podul peste Dunare intre Giurgiu si Russe (Giurdgevo si Ruschuck).

Fotografiile au fost realizate in anul 1941, trupele erau in asteptare. Podul porneste de pe insula Ramadan, in apropiere de Ostrvul Slobozia (acum fosta statia de pomare), si ajunge in zona garii vechi a orasului Russe.

Podul avea o lungime de peste 800 de metrii, si putea suporta greutati de zeci de tone, iar datorita orientarii navelor suport, comparativ cu curentii si topografia zonei (acesta fiind cel mai potrivit vad pt un astfel de pod), podul putea rezista unor curenti foarte puternici!

Nu intru in detalii despre razboiul mondial, despre tensiunile din acele vremuri! Vroiam doar sa va arat cum arata frontul la Dunare al orasului Giurgiu la acea vreme, si... cum construiesc nemtii un pod... ! :P





Si... din acelasi calup:

Iasi, in perioada anilor 1940!



Trupe germane catre Sibiu!


Odessa, un loc istoric decisiv!

Pana aici a ajuns si strabuicul meu, care dupa ce a trecut prin aproape toate bolile frontului si impuscat, a rezistat in inchisori 7 ani, dupa care s-a intors acasa.... ! O sa fac o postare separata despre intamplarile acestea, ca un jurnal al unui roman pe front!

Daca aveti, fotografii vechi de familie, din Giurgiu, sau cumva legate de Giurgiu, as fi foarte bucuros daca m-ati anunta, numai pentru a le prelua digital si pentru a le introduce in mica baza de bate a acestui site si la muzeu desigur! Atentie! nu exista beneficii banesti daca preiau o vedere veche pe acest blog!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate compatriot,

Precizez respectuos,in deplina cunostinta de cauza(sunt sibian bastinas)ca imaginea alb-negru intitulata "Pitesti.trupele germane...!" din cadrul rubricii "Aparat foto - Nemti- Giurgiu - razboi" ne prezinta cu adevarat un tren de persoane,fotografiat pe fundalul Muntilor Fagaras si probabil incarcat cu soldati germani(din pacate imaginea este de o slaba calitate) care,in drum spre orasul Sibiu,trece pe langa localitatea Vestem(vezi statiile feroviare situate pe magistrala 200,intre Sibiu si Podul Olt).
Prof.de geografie Cornel Misinger. Sibiu.

GIURGIU spunea...

Multumesc de precizare! am scris in graba... si am preluat informatia de pe site-ul nepotului soldatului care a facut fotografia fara sa-mi pun intrebarea daca are dreptate sau nu. Ar fi trebuit sa pun la idoiala sursa dar.. acum totul s-a lamurit! Multumesc inca o data!

renishexenkueche spunea...

Hello, I'm the owner of these pictures. So I was suprised to found they on this site ... Anyway, here is the photo with the train in better quality: http://www.bilder-hochladen.net/files/big/1pde-27.jpg

Related Posts with Thumbnails