sâmbătă, 28 februarie 2009

Biserici si Manastiri la Giurgiu ....

In ultimii 3 ani s-au construit la Giurgiu mai multe biserici si manastiri decat in intreaga existenta a acetui oras "crestinat" caci in lunga perioada turceasca Giurgiu a avut mai multe moschee ce existau "in paralel" cu bisericile ortodoxe.

Ortodocsii, au distrus toate moscheele, si si-au inaltat "falnic" sau falusian noi biserici cu o arhitectura fada, departe de ceea ce ar fi apartinut locului! Singura biserica, fosta moschee care apare si astazi ca ceva de admirat este Biserica Sf. Nicolae, astazi schit manastiresc (habar n-am ca ce chestie... si de unde pana unde).

ENERVANT - BISERICA ROMANA PRIMESTE 30 MILIOANE DE EURO DE LA STAT


Un articol foarte bun, ce vi-l recomand, nu avea sens sa-l reiau si eu, desi subscriu intrutotul, si nu este loc de dubii, zic eu!

De ce sa avem grija de monumente, de locurile cu adevarat sfinte, unde s-a murit pentru libertate???
Nu mai bine vine tzaca paca... unu reprezentat al bisericii din Giurgiu totodata reprezentant al SC. Biserica Ortodoxa Romana SRL. (doar au contabili nu??), si se pune pe salvat suflete construind: biserica din lemn, mai face o manastire la intrare in Gr., mai aduce o biserica din Grecia, apoi de ce nu.. ridica o biserica maramureseana (care nu e urata...dar nush ce cauta asa ceva aici...), dupa care mai cumpara o biserica din Grecia si mai mare amplasand-o in curte la Teatrul de Vara unde... urmeaza O NOUA CATEDRALA, timp in care... in judetul Giurgiu, manastiri si biserici cad in voia capriciilor naturii si in voi nepasarii unor inculti ce se vor luminatori! Cand vor inceta sa vanda kitch-uri la biserici? icoane catolice in biserici ortodoxe?? sloganuri baptiste pe icoane ortodoxe? frate... popii din Giurgiu, si multi altii, sunt in foarte mare parte ... inculti! nu stiu sa faca diferenta dintre un stil arhitectural si altul, nu stiu care-i icoana ruseasca si care-i romaneasca.. nu stiu sa vorbeasca cu oamenii, ei stiu ca orice afacerist, sa ne ia banii!

La noi e criza... la ei Nu! Iar aici bagsama ca Dumnezeu nu are nimic de-a face deoarece credinta este in sufletele noastre nu in biserici sau prin biserici. Asadar... ce fac fetele bisericesti (ca nu degeaba se numesc asa...) pentru sufletele noastre si mai ales ale tinerilor???

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails