Nu mai am rabdare sa aranjez restul imaginilor asadar pun repede inregistrarile promitand ca urmeaza o postare mai detaliata cu perspective comparative dintre nou si vechi, bine si rau, frumos si urat. :)
Am fost de-a dreptul entuziasmat, super incantat urcand in turn pe scarile acelea a caror culoare abea o puteam intrevedea prin stratul de gainat. Mi-a batut inima parca ar fi vrut sa urce scarile innaintea mea, nici nu m-am uitat bine in jur la urcare pentru ca vroiam sa ajung sus.
Peste 300 de ani, un loc de privit, observat, un loc in care vantul a adie... vai cat de frumos! mai ales ca aveam si un teanc cu imagini luate din acelasi turn acum 50 de ani, acum 80, gravuri si desene
Am intrat in transa fotografiatului destul de rapid, din pacate nu am reusit sa meditez mai mult la perspectiva temporala, vroiam sa fac multe fotografii cat mai multe de parca maine ar fi disparut orasul, de parca eu nu as mai fi putut revenii. Este superb si as vrea sa revin, dar cred ca ar fi extrem de greu sa devina vizitabil.
Cam asa arata centrul orasului Giurgiu din perspectiva Turnului, cam de aici a privit turnul cum totul s-a schimbat in jurul lui dealungul a sute de ani, alaturi de cei 5 stejari raspanditi prin Giurgiu, unii cu varste de peste 250 de ani si ei parte dintr-ul intreg ca si turnul.(Codrii Vlasiei).
Continuare in postarea viitoare. ;)
vroiam sa va mai sacai cu ceva, daca aveti conturi pe youtube si chiar daca nu aveti faceti-va si da-ti un rating crescut clipurilor sa iasa in fata celor cu manelisti , cocalari, cretinozauri ce-si bat joc de oameni, "elevi" ce-si batjocoresc colegii prin scolile girugiuvene. M-am saturat sa dau Giurgiu pe youtube si sa vad numai retarzi , si cred ca nu va place nici voua atat de mult. cam atat, multam daca ati facut rate daca nu... nu.
4 comentarii:
Alex, turnul e facut in jurul anului 1700, Mircea cel Batran nu avea cum sa treaca calare si sa-l admire, vremea lui a fost cu 300 de ani inaintea construirii turnului.
cum ai reusit sa urci in turn?
dap ...aberez si eu!
Ai dreptate: "Mircea cel Bătrân (n. 1355 - d. 31 ianuarie 1418), voievod al Ţării Româneşti între 23 septembrie 1386 - noiembrie 1394 sau mai 1395; ianuarie 1397 - 31 ianuarie 1418) a fost unul dintre cei mai importanţi conducători ai Ţării Româneşti."
Nu au nici o legatura!
O sa corectez!
Liviu, cum ziceam si mai sus aveam cateva imagini cu fel de fel de cadre luate din Turnul cu ceas, si am vorbit cu seful de sala, sau ce era omul si i-am explicat ca doresc sa fac cateva cadre pentru interes public din aceleasi unghiuri observate si in imaginile listate. Vai cata frazat. In fine, omul a inteles sau nu, cert este ca m-a condus in depozit, mi-a aratat pe unde sa ma catar ca sa ajung la trepte si de acolo am sters eu peretii de paienjeni si alte bucurii oferite de porumbei.
Cu ocazia asta anunt in avanpremiera ca m-am hotarat sa incropesc un album Giurgiu vazut prin ochiul care vrea sa vada, cu care am si motivat prezenta mea atat in Turn cat si in alte locuri.Va tin la curent cu cartea album, oricum mai e mult pana acolo.
Trimiteți un comentariu