marți, 1 iulie 2008

Case care plang - Giurgiu 2008 - partea I

In ciuda aparentelor in Romania exista legi care protejeaza monumentele arhitecturale, interventiile de constructie si reabilitare a acestora, pana la culoarea cladirii si functiunea aferenta.
Cum se aplica aceaste legi? ramane sa hotarati voi!

Cu toate aceste legi, unele chiar puse la punct, mediul urban din jurul nostru se modifica de la comunist la kitch indreptandu-se galopant spre oribil si gretos.

In Giurgiu s-au pastrat cateva constructii dinnaintea anului 1950, care au un merit si un farmec aparte ce trebuie ingrijit si promovat. Voi prezenta case car sunt declarate monumente si se afla intr-o stare de ingrijire - inexistenta.





De multe ori am impresia ca exagerez ideea de pastrare a trecutului, de ingrijire a monumentelor, vazand cum in tot orasul Giurgiu nimeni nu da 2 bani pe astfel de idei. Dupa un week-end prelungit in oras, imi dau seama ca defapt acest blog nu ajunge nicipedeparte la cei ce cu adevarat ar putea lua o atitudine, si anume giurgiuvenii.
Vad cum aspectul orasului se degradeaza pe zi ce trece, cei de la primarie batandu-se cu pumnii in piept ca au modernizat orasul. Calitatea lucrarilor,aspectul lor si mai ales impact pe care il au asupra unora care cunosc aceste aspecte sunt ....triste! Nu-mi ramane decat sa privesc uimit cum ceea ce altii se lupta sa salveze si sa promoveze, ai nostrii parca si-au propus sa distruga astfel indobitocind generatiile viitoare fara a mai putea rezona cu trecutul nostru.

in loc de incheiere:
"Fututi mama ta sa-ti fut, de poet necunoscut, cand mai treci pe la closet, CACATE nu fi poet!"
Bahtalo!

6 comentarii:

Anonim spunea...

caca-te! cu cratima! sanatate!

GIURGIU spunea...

nu multumesc mie imi convine si asa, daca tie iti place cu cratima ce pot sa zic... sanatate!desi cu cratima nu stiu cat de sanatos este!
Daca dupa o asemenea postare, asta este sigurul comment, ce pretentii pot sa am!? nu vad de ce as mai scrie pe blog!totusi sa speram ca nu-i face rau cratima!

Anonim spunea...

Ai idee ce a fost secolul trecut acea cladire de pe strada Stefan cel Mare? Hotel?

Varianta integrala a "poemului" era cam asa:

Voi acei ce stati pe vin,
Si alene va cacati
Lingeti-va degetele bine
Pe pereti sa nu mai dati

Tu poet necunoscut,
Fututi muma-n cur sa-ti fut,
Cand mai treci pe la closet,
Caca-te nu fi poet.

GIURGIU spunea...

frumos poemul, aduce a...Emil Brumaru.
Cladire le numea METEOR si a fost restaurant - hotel! s-au tinut nunti si botezuri pe acolo , momentan la parter pe colt e un birt, iar in rest depozit de gunoaie si locuinte individuale!

Anonim spunea...

problema este ca locuitorii din giurgiu sunt in mare parte niste taranoi (sensul peiorativ nu locuitori de la sate) inculti care nu apreciaza decat maneaua, prostul gust, castelele tiganesti construite de spoitori. Cei care au si au avut o farama de bun simt/inteligenta s-au predat de ceva vreme si au plecat in alte orase. Giurgiul pe care incerci tu sa-l prezinti este un oras parasit....

catta

Anonim spunea...

Eu nu incerc sa prezint Giurgiu, ci EU PREZINT GIURGIU, Giurgiu Vazut Prin Ochiul Care Vrea sa Vada!!! Giurgiu, nu e mort, e muribund, si asta e o mare diferenta! Giurgiu este parasit de oamenii pustiiti de grijile zilnice si de inganfatii care tot mai au timp sa gandeasca dar au pre multe vreajeli in cap ca sa faca sau sa spuna macar, ceva care sa ajute! Merci de comentariu!
Iar cei care au plecat.... sa le fie de bine, ma doare'n ... ma intelegi, de ei!!! eu vorbesc de ce putem face, fuga e optiunea fugarului!

Related Posts with Thumbnails