luni, 30 iunie 2008

Ziua Dunarii la Giurgiu - inca un banc prost

Incep prin a explica exact de ce ziua Dunarii este pe 29 iunie.

"La 29 iunie 1994, 11 dintre statele situate in Bazinul Dunarii (Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Romania, Republica Slovaca, Slovenia si Ucraina), precum si Comisia Europeana au semnat la Sofia (Bulgaria) Conventia privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, aducand in atentia opiniei publice necesitatea protejarii acestui fluviu. Ulterior, Conventia a fost semnata de Bosnia si Hetzegovina si Serbia si Muntenegru. Acestea sunt in prezent Parti la Conventie, ceea ce simbolizeaza faptul ca Dunarea nu poate fi gestionata decat printr-o stransa cooperare internationala. Romania este depozitarul Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea."

"Pentru a marca in intreaga tara evenimentele din ziua de 29 iunie, in toate cele 11 bazine hidrografice ale Romaniei, s-au desfasurat sedinte festive ale comitetelor de bazin, cu participarea specialistilor si reprezentantilor societatii civile."


27 iunie Portul Giurgiu : ajung nerabdator si ma astept sa vad o scena, lume , imburzeala pe banci, multi semintari, mici ,bere; de! ca la Giurgiu. Inaintand cu masia pana in capatul "falezei", imi dau seama ca nu e nimeni, doi iubereti pierduti pe o banca si un canie molesi isi odihneste limba pe gresia de la Capitanie. NIMIC! ok... vad un panou pe care scria "Ziua Dunarii" si atat! existau si doua afise, unul international pe care scria DANUBE DAI 29 JUNE - ROMANIA, si unul facut local, pe un A4, pe care scria ZIUA DUNARII 27 IUNIE. Si iata cum noi nu incetam sa ne aratam , deosebirea fata de celialti, ce conventie? ce respect? ce societate? cu rahat!

Am mai remarcat si deschiderea unei noi terase, 4 mese de plastic, ca si scaunele, evident puse pe biscuiti inlocuind astfel vegetatia, si niste burti paroase ce-si turnau sigure bere in motoras,insotiti de injuraturi si tipete, majoritar in tiganeste.
Am sters-o! poate maine, pe 29, m-am gandit!
NIMIC!


Sarbatoarea locala a avut loc vineri, stangaci organizata si cu o participare minia de "cetateni" majoritatea nestiind defapt ce se intampla acolo, dar era vorba de manele , mici si bere!
Sa traiti domnule organizator, si voi cei responsabili de acest eveniment.

2 comentarii:

Anonim spunea...

pariez ca prefectul mustatea sau primarul iliescu si-au bagat coada :)

GIURGIU spunea...

eu am incercat sa organizez un eveniment cultural de amploare, aveam si am totul pregatit mai putin avizul primariei, ei mi-au spus ca nu pot ajunge in consiliu ca sunt alte prioritati! probabil ca.... Don' primar a vrut manele si mici, la capitolul cultura si management cultural ... a sarit peste! e clar ca cei ce au in grija , sa spunem, cultura locala, promoveaza prostia si inconstienta.ce poate face un ignorant pana la urma?!

Related Posts with Thumbnails