




Cu acopesris rosu, in prim plan, este Spitalul vechi - Giurgiu, iar restul este.... amestecul binecunoscut, tipic romanesc, de arhitecturi cat mai felurite, blocuri de tin front la drumurile principale si mahalale spre zona periurbana.




Silozul de cereale de la Canalul Sf. Gheorghe - Giurgiu si blocurile din orasul bulgaresc Russe, impreuna cu acel furnal rosu.
O alta perspectiva asupra orasului Giurgiu, un oras ce numai de la peste 20 metrii inaltime putem spune ca face parte dintr-o aglomerare urbana pe Dunare, o "euroregiune", UN ORAS DUNAREAN.
Divaghez putin si vreau sa amintesc de aberatiile publicate de primaria Giurgiu si alte organe avizate, despre bestiala dezvoltare durabila a acestui municipiu, raportata la curu vacii, ca nu pot sa inteleg la ce s-au raportat, si in stransa legatura cu Russe, adica trimitant copii de gradinita sa-si arate toalele scumpe copiilor bulgari. Nu exista specialisti in dezvoltarea acestui oras, nu cred ca aceste planuri de dezvoltare imbunatatesc viata cetatenilor in vre-un fel, si consider ca enormele resurse ale acestui oras sunt vandute pe nimic si ascunse pur si simplu de proprii cetateni. Sunt giurgiuveni care nu au mai fost la Dunare de ani de zile, sunt giurgiuveni care nu au fost niciodata pe Dunare sau pe vre-o insula a Dunarii, nu stiu nimic despre mostenirea culturala , trecutul acestui oras, bogatia naturala a zonelor invecinate, oamenii sunt indobitociti de multa vreme si de multe ori, cred ca este prea tarziu!
Recomand profund celor din primarie sa actioneze pruden, pentru ca vreumurile acestea inghit orice, mai putin rechinii mari, care vor cadea mai devreme sau mai tarziu pentru sunt prea avari si prea prosti pentru a se opri. Sa ne bucuram cat mai putem de natura din jurul orasului Giurgiu, de Dunare, pentru ca nimic din ceea ce fac cei din primarie nu aduce Dunarea aproape de giurgiuveni ci o indeparteaza o declara o bariera si trateaza ca atare!
Un comentariu:
link exchange?
Trimiteți un comentariu