marți, 14 iulie 2009

Episcopia Giurgiu - face banu sa circule ca la carte

750.000 de euro - este preţul plătit de Episcopia Giurgiului pentru vila unui vameş. Afacerea a fost perfectată în urmă cu trei ani, iar preţul imobilului a fost umflat de trei ori. Vila s-a transformat într-o mănăstire de lux unde-şi fac veacul patru măicuţe. Ulterior, tot aici şi-a stabilit reşedinţa şi Preasfinţitul Ambrozie. Pentru că nimic nu e prea scump atunci când e vorba de confortul acestuia, în curtea mănăstirii au fost aduse şi trei căprioare. Reprezentanţii patriarhiei susţin însă că in vila din Giurgiu se trăieşte după principiul austerităţii şi nu al huzurului.

(Sursa: Realitatea - http://anchete.realitatea.net/biserica--intre-lux-si-caritate--vila-manastire-din-giurgiu_337497.html)




http://www.cotidianul.ro/episcopia_giurgiului_are_manastire_cu_piscina_si_hummer_video-91911.html


Si va intreb eu asa.... chiar nimeni nu a observat ca in Giurgiu apar biserici si bisericute inutile, dar absolut inutile. Chiar nimeni nu a simtit aparitia unei bine plasate biserici maramuresene in fata fosului spital al orasului Giurgiu? Biserica inutila, neutilizata, nelalaocul ei si mai presus de toate fara nici o legatura cu ceea ce cu adevarat inseamna credinta. Cu dragoste de Dumnezeu si de semeni sa-fi tras Ambrozie niste caprioare prin curte, un hummer si un range rover? Cu dragost de semeni si-a tras Ambrozie contracte cu baietii din grecia si a adus la Giurgiu 3 biserici de preturi ce nu as vrea sa le mai mentionez....!? sau.... din dragoste pentru semeni Abrozie si cu ceilalti popi de prin prejur si de prin coada, sa fi lasat de izbeliste ruinele bisericilor din judetul Giurgiu si sa fi facut manastiri cu 1 un calugar? aidi bre....! Ne pierdem in detalii!

Nu intentionez prin aceasta postare sa subliniez decat neancrederea ce si-o cladesc popii in general, din pacate pentru ei oamenii generalizeaza repede si ireversibil de multe ori. Sunt multi preoti iubitori si demni de iubit dar sunt si unii, putini care ies in fata numai cu rahaturi iar printre acestia evident, asa cum suntem obijnuiti, sunt si unii din Giurgiu. Doamne ajuta! nu e deloc normal sa judecam pe cei din jur dar parca uneori nu poti sa nu te intrebi cum se face ca eu nu fac rau in lumea asta iar cei care omoara si fura, insala si mint, au un trai mai usor .....
Sa ne bucuram de ce avem zic... oricum eu nu as vrea nici caprioare nici Hummer, doar ca eu un pacatos de rand, pe banii aia as fi plantat paduri, as fi cladit caminte pentru batrani si centre pentru ingrijirea si plasarea animalelor fara casa, poate si o cismea cu apa sfintita ...nu megalomanii si opulente de ti-e rusine de rusinea lor. Cum s-o simti Ambrozie la aer conditionat in Range Rover uitandu-se la munciotrii istoviti ce se tarasc pe canicula pe trotuarele neumbrite ale orasului Girugiu?

Cum prezinta Episcopia Giurgiu Manastirea Sf. Gheorghe?

"O mănăstire nu se naște la întâmplare, ci apare într-un loc deja transfigurat de prezenta oamenilor care se dedică lui Dumnezeu.

Este știut de către toți că viața monahală nu este o noutate pentru județul Giurgiu, mărturie despre acestea dau mănăstirile din Vlașca de odinioară, ținut binecuvântat de Dumnezeu cu numeroase mănăstiri ca Mănăstirea Babele, Mănăstirea Glavacioc, Mănăstirea din Pădurea cea Mare de la Bolintin , Mănăstirea Comana, Schitul Strâmbu si Mănăstirea de la Gostinari.

Municipiul Giurgiu, vechi vad comercial la Dunare al Tării Românești, este situat la 60 km sud de Capitală, pe malul stâng al Dunării. La marginea acestui furnicar produs de civilizatia secolului XXI, pe drumul ce leagă Bucureștiul de Giurgiu, se afla Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Mănăstirea a fost înființată în anul 2006, când, la putin timp dupa instalarea în scaunul vlădicesc de la Giurgiu, iubitor de viata monahală, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului a hotărât întemeierea unei chinovii de maici, singura din eparhie, zidirea ei făcându-se cu eforturile sustinute ale clericilor din Episcopia Giurgiului.

Sfințirea Mănăstirii a fost oficiată în data de 22 aprilie, anul 2007, în Duminica Mironositelor, de către Preasfintitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreuna cu Înaltpreasfințitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, înconjurati de un numeros sobor de preoți și diaconi, precum și de un număr mare de credincioși.

Deși aflată în afara zonei Maramureșului, în Mănăstirea Sfântul Gheorghe de la Giurgiu, rânduiala slujbelor se săvârșește într-o biserică de lemn executată cu mare măiestrie de meșteri din Bârsana Tării Maramureșului.DE CE ??? VLASCENII NU FAC BISERICI DE LEMN CU MAIESTRIE??? kitsch de la primul pas!

Pictura interioară este realizată în stil neo-bizantin si zugrăveste importantele evenimente din istoria mântuirii neamului omenesc, icoane vechi de peste 200 de ani înfațișând scene biblice petrecute cu 2000 de ani în urmă, alcătuiesc catapeteasma care desparte altarul de naos.

Ca în toate mănăstirile, și la Sfântul Gheorghe, monahiile de aici traiesc plăcuta răstignire cu Hristos în speranta învierii și a vieții veșnice."


Sursa: http://www.episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Noutati&page=2007-mai



CA GIURGIUVEAN IMI DORESC SA VINZI HUMMERUL FRATE AMBROZIE SI SA BAGI BANII IN CE NE ARATI TU AICI: http://www.episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Manastiri&page=barbubelu
"În ziua de 7 octombrie, Preasfinţitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a efectuat o vizită pastorală la ruinele mănăstirii „Barbu Belu" din com. Gostinari, jud. Giurgiu. Mănăstirea este ctitoria baronului Barbu Belu, find ridicată în anul 1818, şi reactivată prin decizia nr. 13/2008, a Preasfinţitului Părinte Ambrozie."


SURSA:http://www.episcopiagiurgiului.ro

multi au spus si mai spun si eu....multi popi sunt dujmanii monumentelor si imobilelor bisericesti de patrimoniu prin incultura lor si prin deciziile lor nefondate la nivel social sau cultural ci doar la nivel personal.

17 comentarii:

yahoo status spunea...

este incredibil

adra_bell spunea...

Da, si eu am fost mirata de ditamai viloiul, de patruoripatrul pe care-l conduc calugaritele, precum si de bisericuta mica din afara in fata careia sta un pietroi pe care scrie, multumim d-lui X si d-lui A (stim cu totii cine este primul domn in Gr). In schimb am fost incantate (si eu si fetita mea) de pauni, caprioare si alte animalute. Nu-mi pasa ca sunt la manastire, la primarie sau la prefectura. Sunt si asta conteaza, alte distractii pentru copii mici nu prea exista in Gr, cu exceptia leaganului tip scaun din parcul Clopotari, dar acolo e mereu coada:D. Eu nu m-as leaga neaparat de caprioara, doar nu o sa haleasca amarata aia toti banii enoriasilor.

GIURGIU spunea...

foarte frumos..iata un alt aspect al problemei...! ce-i drept la Giurgiu conceptul de gradina zoologica sau gradina botanica nu a fost enuntat vre-o data in lumea autoritatilor desi eu unul cred ca este posibil. Caprioara este un animal pur si este exceptional pentru un copil sa priveasca o caprioara sau alte animalute speciale. Daca acesta ar fi scopul existentei acestor caprioare atunci ma inclin! din pacate cred ca tu ai expus un aspect pozitiv alaturi de care coexista si cele negative ce coplesesc din pacate.
Multam de comment!

Daca totusi cauti locuri speciale de petrecut timpul sa stii ca o plimbare ca salupa pe Dunare prin zone salbatice este o experienta deosebita, la fel si activitati ce tin de apa sau vant...pe care le avem din plin la Giurgiu. Plictiseala pe mine m-a impins sa descopar aceste activitati, precum sa stau ore in sir sa ma joc cu zmeu, sau cu avioane cu telecomanda atunci cand nu e vant, samdp. :)

liviu spunea...

eu zic sa-i lasam in pace pe preoti si cu toate ale lor...
aurolacii aia de au scris articolul'n presa sunt suficient de perversi incat sa nu se ia de cine cheltuie banii publici, in schimb se leaga de calugari, calugarite si preoti.
iar pe tine, alex, ce te face sa crezi ca bisericutele sunt inutile???
iti spun eu, inutile sunt cazinourile, partidele politice, s.a., numai ca iti trebuie curaj sa scrii despre inutilitatea lor.

GIURGIU spunea...

Liviu iti dau dreptate, dar asa cum stim cu totii adevarul este la mijloc. Despre partide politice si ale boli infectioase nu PREFER si ALEG sa nu scriu pentru ca nu vreau sa aduc acest blog in sfera urat mirostoare a politicii girugiuvene. Am scris despre acest articol pentru ca eu subscriu la faptul ca BOR este o institutie de produs bani si ca isi bate joc de sperantele si credinta oamenilor in anumite ocazii. Personal de la politicieni deja ma astept sa fure, toti fura doar d'aia sunt acolo . nu? in schimb preotii nu sunt acolo pentru a face bani, sau cel putini asa vrem sa credem cu totii.
Te simt cam suparat asa ca nu insist pe idee dar inutilitatea bisericutelor kitschoase in care au loc maxim 10 insi iar slujbele sunt pe program de vacanta prelungite, o expun prin amplasarea lor inaccesibila sau de-a dreptul sfidatoare. Bisericuta unu - langa Schitul despre care am vb in postare, adica fix la intrare in Giurgiu unde sunt numai hale si firme rar bogatani, nu ajunge nici cucu. Pe bune! A doua in curtea bisericii de langa spital, biserica existenta fiind un monument deosebit si un obiect de patrimoniu valoros, inca o bisericuta de 2/3 metrii in care.... ce se intampla? inca una, cea mai mare, pusa in fata fostului Teatru de Vara ce va fi demolat pentru o noua biserica. si tot asa! e bine? Stiu si ce spun popii...bisericile sunt luate de enoriasi! :) super!

liviu spunea...

imi pare rau sa va contrazic, si sa va spun ca niciunul dintre noi nu suntem in masura sa judecam B.O.R.
Ma abtin sa comentez si recomand tuturor sa se abtina de la comentarii gen: "incredibil!!!".
Va spun eu ca ziaristu' ala lipsit de inspiratie (subiectul e vechi de peste 5 ani) nu are curaj sa scrie despre afacerile mizerabile ale primarului si ale consilierilor locali, sa nu mai vorbim despre faptul ca nimeni nu scrie despre interlopii si proxenetii din Giurgiu, si despre militienii care se fac ca nu vad, nu aud. Stiti cum e, la biserica, daca vrei sa te duci, bine, daca nu,nu. Nu te obliga nimeni sa platesti la biserica (ex. nunti, botezuri, atc). In schimb, suntem obligati sa platim niste nesimtiti, care, dupa ce ca le platim salariile, ne mai si fura.
In fine, aici e clar ca avem pareri diferite...dar, doar mi-am dat si eu cu parerea, toti ceilalti sunt liberi sa-si exprime propriile pareri.

Profit de ocazie sa te intreb, alex, ce parere ai despre noul template infogiurgiu.ro?

GIURGIU spunea...

Bravos ai dreptate in ceea ce priveste sa spunem modul in care folosim aceste doua concepte ...biserica si apoi administratia publica. Intr-adevar nu ma supar ca popopii au hummer pe banii mei caci eu nu am dat bani la biserica, doar ca mi-ar fi placut sa nu mai aduca kitschuri in oras si sa bage bani in monumente. dar... eu visez ei... isi vad de ..slujba! Cat despre interlopi este bine sa mergi intr-un loc mai bun pentru ca sudul romaniei colcaie de smekerasi si nu sunt sanse sa se schimbe asta in urmatori 20 de ani. Poate daca se schimba legile de functionare ale omenirii , legile de rahat ale economiei ce conduce totul. haha! never!

E funky noul look al site-ului tau, Liviu, www.infogiurgiu.ro! ;)

SERACIN AUREL spunea...

Oare cand se vor face publice si averile (vor da declaratii de avere) CONSILIERILOR BISERICESTI ai CULTULUI PENTICOSTAL, deoarece si presedintele Cultului Penticostal, Pavel Rivis Tipei, are facuta piscina “in curtea vilei”, are statuete, are limuzine de iti este frica sa te uiti la ele, vile achizitionate pentru copiii sai, conturi in banci adunate din banii donati de enoriasii penticostalii. TOATE AVERILE CONSILIERILOR BISERICESTI din Cultul Penticostal insumeaza miliarde de euro, pentru care nu au platit nici un impozit Statului Roman.

De ce pastorii penticostali aduna averi pe acest pamant unde le mananca moliile si rugina, iar semenii lor traiesc din ce in ce tot in lipsuri mai mari, pentru ca ei le impun tot felul de taxe si contributii pe care nu le mai pot onora??!

Sa fie si pastorii penticostali cooptati de francmasonerie, fata de care si-a luat angajamentul sa o sprijine pentru indeplinirea misiunii de saracire a cat mai multa lume!!

CAND SE VA DESTEPTA LUMEA ASTA SI NU VA MAI DA BANI FARISEILOR SI CARTURARILOR FATARNICI, CARE NICI EI NU INTRA IN IMPARATIA CERURILOR, SI NICI PE CEI CE VOR SA INTRE NU-I LASA SA INTRE. Matei cap. 23, v. 13 ; Luca cap. 11, 52 ????

GIURGIU spunea...

Aurica... nu te supara dar de ce te mira atat de tare? adica eu unul stiu clar ca 99% din secte, culturi si religii au ca scop "pamantesc" BANUL! Putini mai fac ceva astazi pentru suflet, pentru spirit, pentru iubire sau doar asa....! cand spun putini.... o spun cum eu nu am vazut ci doar am auzit ca ar mai fi asa ceva in Mongolia. ma-ntelegi? traiesti in societatea de consum, si orice pozitie ai luat esti o rotita in ea, bani dai undeva oricum, doar ca... tu dai lu nea gigi ala. Nu conteaza Ambrozie si nici gigi de care vorbesti tu, sunt la fel de oameni ca si noi, iar ce-i innauntru conteaza. Ganduri curate ca...ne intoxicam de tot! Sa ii lasam sa-si faca tampeniile lor doar ca... indicat ar fi sa nu participam. "zi-le patroane!" ;)

liviu spunea...

nea aurele, exact asa cum spui tu: banii sunt donati de enoriasi. atata vreme cat banii sunt "donati", nu e treaba ta (si nici a mea) ce fac ei cu banii.

treaba ta, daca e, e sa te intereseze de banii publici, pentru ca acolo sunt banii tai!

zic unii ca e mult 750.000 de euro pt. "ditamai viloiul". Da' 650.000 de euro pe care vrea primaria sa-i dea pe un imobil din str. portului, cum e? (giurgiu news, august 2008). Ia zii nea aurele, ce parere ai despre faptul ca primarul cumpara cu banii tai, ce vrea muschiu' lui?

Anonim spunea...

Iata niste simple fapte:

La manastirea Sf Andrei aproape de Adamclisi in grota,troneaza o pictura maree infatisindu-l pe sf andrei,iar jos:din partea familiei: xyz.
Alaturi de grota gasim un magazin de mici suveniruri:icoane,crucifixuri,lumanari ,etc.Stand la rand sa iau ceva...un client cu sotia acaparau atentia calugarului-vanzator cu faptul ca acestia doreau sa doneze o suma ptr realizarea unui tablou si calugarul ca sarg,ignorand faptul ca se cam formase coada,ai indruma pe oameni cum sa faca sa descarce banu'.
Oameni buni,ajunge cu atatea picturi,tabluri si tablouase donate de familia xyz...indrumati oamenii sa doneze catre centre de sanatate,spitale si acolo in sectiile respective sa vezi afisat:familia xyz a donat ptr acest spital,etc.Nu stiu sa existe un spital care sa fie finantat,construit,administrat de BOR.Se construiesc in schimb catedrale la greu,se cumpara jeepane pentru cler,se cumpara proprietati,se administreaza averi.

GIURGIU spunea...

si eu sunt satul de idioteniile materiale ale BOR si nu numai. Pentru ca BOR se vinde de cand cu influentele comerciale si de marketing din exterior. Axa umana scade, cea spirituala (profund) nu mai zic, iar cea materiala (si nu ma refer neaparat la bani) creste si tot creste iar asazisii credinciosi alimenteaza acest proces pomapand tampenii cumparand tampenii si acceptand tamapenii. Pacat. Dar... fiecare cu... ce vrea! Pana la urma biserica este o putere in stat pentru ca manipuleaza si influenteaza, BOR este un regulator de opinii (trend setter) nu? Cu grija trebuie sa fim, dar trebuie sa mergem sa spunem o rugaciune, caci fara credinta am fi in van cu totii. Dar repet credinta tine de noi, Dumnezeu tine de noi iar BOR tine de ei. Sunt atatea lacasuri sfinte curate, neinfestate, mergeti acolo in liniste spuneti o rugaciune si nu asteptati icoane penibile cu Isus care iti face cu ochiul pentru ca nu asta trebuie sa astepti. O rugaciune si ganduri curate! atat! atat de simplu!

roxana spunea...

oare apostolii si chia ISUS,cereau banii?cum erau ei imbracati?din ce traiau?oare nu traiau din rugaciuni si pomana?ce mijloc de transport aveau?singura lor avere era credinta si iubirea,ori pilda pe care ne-o spun noua popii cu omul bogat careia Isus ai cere sa-si vinda averea si sa o dea saracilor e valabila si pentru ei?unde e smerenia lor?in ziua de azi ei sunt un exemplu ,,bun,, pentru noi?cred k mai manios e domnul pe alesii lui decit pe noi oamenii de rind,iar popii ar trebui sa se vada mai intai pe ei,apoi pe noi.

roxana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
roxana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
roxana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
roxana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Related Posts with Thumbnails