marți, 21 iulie 2009

Vedere Generala asupra Giurgiului de altadata

Incercand sa reintru in nota initial dorita a blogului, revin cu o scurta serie de imagini inedite, publicarea fiind o premiera. Planul era sa merg sa fac si eu cateva cadre din aceleasi unghiuri si sa ajungem la o sanatoasa comparatie vizuala. Prima imagine (fotogravura) este realizata din Turnul cu Ceasornic, si voi incerca sa ajung sa fac o fotografie din turn, iar cele doua fotografii sunt realizate de pe cladirea actuala a Centrului Cultural "Ion Vinea" fostul Zalomit.


Imaginea de mai sus reprezinta strazile ce astazi sunt: stanga - Sos. Bucuresti si ulicioara ce facea dreapta este strada ce merge catre Piata Centrala. Astazi troneaza blocul Romarta si nu mai putem regasi nici una din casele din imagine, ramanand martor doar biserica.

am sa revin sper cat mai curand si cu imagini actuale cu Giurgiu. :)

Pentru ca tot am ajuns la actual, acum cateva saptamani bune am scos o serie de vederi cu Giurgiu de altadata, pentru a testa piata, pentru a testa dorinta giurgiuvenilor de a-si cunoaste trecutul, al lor sial orasului. Testul a avut rezultate dar nu cele dorite, dar... sper macar in organizarea unei expozitii de imagine veche. Pentru cei care totusi doresc vederi eu voi incerca sa ies cu ele la evenimente sau chiar sa gasesc un punct de distributie. Daca aveti careva un astfel de loc, de la aprozar pana la toneta de loz in plic, de la frizerie pana la macelarie ;) spuneti nu taceti! :) Pe curand!
exemplu de vedere...

12 comentarii:

Cepeca spunea...

Ideea este buna. Imi place. Sper sa le vad cat mai curand.

valiotronic spunea...

Recent i-am vazut pe cei de la Manowar in ceea ce au declarat la Bucuresti(in romana...referindu-se la formatii care vin si canta la Bucuresti...si striga cat pot de tare... "HELOOO Budapesta")ca multi vin si nu stiu unde canta....dar nu stiu....nici de unde vin.
Aici cred ca blogul acesta....lucreaza.... ne arata...macar stim de unde venim....
Felicitari!!!

GIURGIU spunea...

cateodata poate nu-i rau sa fie confundat Bucurestiul cu Budapesta, poate cine stie , pentru un moment chiar o sa credem ca traim intr-o capitala cu adevarat mareata, un model Cat despre ce face blogul, habar n-am, deja conceptul de baza s-a rasfrand asupra unei palete mari de aspecte culturale si temporale incat.... fiecare ajunge sa vada ce vrea, desigur nu innainte de a se lovi de cateva mesaje cat se poate de evidente. :) Eu cred ca fara radacini nu ai cum sa cresti, si fara cer nu ai cum sa te inalti.

GIURGIU spunea...

a...concert Manowar... suuuper tare! ;)

valiotronic spunea...

Asa e importante sunt radacinile.... ma uitam pe http://maps.google.com/ ... am scris la cautare locatii urmatoarele coordonate:
55.485387,8.45698
sau:
Spangsbjerghaven 48-276unstarred
6700 Esbjerg, Danemarca

... un click pe butonul satelit...si....
Doamne ce cartier e asta?!.... m-am simtit foarte foarte umil... ca roman...
Ai nostri scriu cu oi....nu stiu ce traznai sa se vada din elicopter....

Vlahul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vlahul spunea...

Felicitatiuni pentru imagini!
In ce-i priveste pe toti ignorantii care confunda capitalele, eu o privesc ca o jignire. Chiar ei se descalifica, nestiind unde se afla...
P.S.: Am sters din greseala postul anterior.

Marius spunea...

Am gasit intamplator acest blog acum ceva vreme si ideea mi se pare interesanta. Am observat ca pui accentul pe istoria orasului Giurgiu. Crezi ca ar fi o idee buna o extindere a ariei de interes si catre judet? Din fericire avem atatea lucruri frumoase in aceasta zona, cu o istorie mai mult decat incitanta, care, din pacate nu sunt apreciate la adevarata lor valoare, ca de exemplu urmele cetatii Argedava din zona Mihailesti, unde se spune ca s-ar fi nascut Burebista. Poate prin intermediul acestui blog se poate face un pas in directia buna...

GIURGIU spunea...

Marius, eu am facut pasi timizi si catre judet dar nu mai gasesc energia pentru atat de multa munca si cel mai grav nu prea mai vad motivatia avand in vedere rata scazuta de vizitare a blogului. Eu totusi nu am sa las acest proiect, are aproape 2 ani si defapt abea acum va incepe adevarata actiune, palpabila si vizibila. Voi extinde aria de interes si Marius daca doresti sa participi cu postari sau doar cu informatii as fi bucuros sa te alaturi proiectului; valabil pentru orice cititor care doreste sa participe in vre-un fel la acest proiect. Finalitatea va fi o buna sursa de informare pentru tineri, pentru noi sipentru cei simai tineri, pentru ca oricum carti despre Giurgiu.... hm.. mai greu, iar cele care exista sunt dificile si desori plictisitoare. Voi continua sa storc muzica si culoarea din prezentul si trecultul Giurgiului si de ce nu a fostului judet Vlasca - in intregime! :) Energie sa fie! :)

Vlahul spunea...

Buna ziua, am o propunere pentru un site gen retrobulgaria.com aici: http://www.oldpostcards.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=214&p=736#p736

GIURGIU spunea...

ma bag! :) vb acolo

Vlahul spunea...

Ok, merci!

Related Posts with Thumbnails