luni, 7 decembrie 2009

o reactie...rezultate prezidentiale 2009


Simt o dezamagire si o neobijnuita frica. (Nu de alta dar am pus un pariu pe 3 lazi de bere si au crescut brusc sansele de a pierde.)
Frica mea, nelinistea unui tanara absolvent ce nu gaseste de lucru de 5 luni, cunoscand personal peste 30 de persoane in aceeasi situatie, creste si tot creste, pana unde ma intreb mai nou. Simt nevoia unei reactii , unui mesaj inteligent, documentat si spus din suflet, un mesaj sincer care sa descrie fidel starea mea, si l-am gasit pe blogul domnului Florin Craciun (cepeca). Cu permisiune am sa preiau partial mesajul sau, considerand ca este poate cel mai potrivit din toate ce am citit in ultimele ore:

va rog, cu rabdare citi pentru ca traim vremuri istorice :

"Romanii nostri din diaspora ne-au facut. Urat de tot. Ma tot intreb, ce au gandit cei care traiesc in Canada, in Australia, in SUA, in Spania, in Italia sau cine mai stie pe unde, de au votat cu Basescu ? Multi dintre ei sunt de ani buni plecati prin cele tari straine, unii si-au redobandit cetatenia in anii din urma, unii au renuntat la cetatenie si dupa aderarea la UE si-au cerut-o inapoi. Pentru ultimii nu am considerare. Stiu eu de ce. Dar ceilalti ? Ei nu stiu, in mod real, ce inseamna Basescu pentru cei care traiesc aici. Ei au acolo posibilitatea de a trai in democratii consolidate insa au votat pentru ca in Romania sa renasca comunismul ! Dictatura basesciana li s-a parut o gluma ? Ascultarea telefoanelor, cotrobairea prin corespondenta cetatenilor de catre tot felul de "spioni", mai de la stat sau de la unii "privati", etatismul readoptat prin legile basesciene ale sinistrului Guvern Boc-poloboc care face poc, debandada alocarilor bugetare, mortii "planificati" in spitale si in cadrul programelor de sanatate pentru a asigura Elenei Udrea bani de promovare a culorii portocalii si a sinistrului de la Cotroceni, bani aruncati pe "proiecte" portocalii pentru voturi - infrastructura Clujului de exemplu -, nu au fost vazute de acesti frati traitori peste hotare ? Mai fratilor, voi nu vedeti ca ne condamnati la dictatura ? Pai daca este asa, eu de ce sa mai accept votul vostru ? Bani nu dati la buget, platiti darile in tarile in care lucrati, dar votati impotriva mea pe banii mei ! Ce fel de democratie este asta ?

"Fratii" de peste Prut au votat cu Basescu. 8.000 de voturi pentru Basescu. Ar parea ca nu sunt multe. Dar este si un alt adevar. In R. Moldova au votat sub 10% dintre cei care au capatat/recapatat cetatenia romana. La fel, si acestia sunt traitori in R. Moldova, platesc darile acolo dar au hotarat impotriva mea. Lor nu li se pare curios ca in Romania s-a format o alianta impotriva dictaturii de tip voronian promovata de Basescu ? Se pare ca nu. Ma deranjeaza ca cei din R. Moldova au votat cu Basescu deoarece acesta le-a promis ca le da pasapoarte. Mizerabila comportare.

Se pare ca dragostea de Romania are efect ucigator pentru libertatea romanilor."

"
Asta este. Sa vedem ce va mai fi. Poate ca va rasari soarele democratiei si pe ulita noastra. Sa ne ferim de dragostea pentru Romania a celor care sunt departe de ea este o dragoste care ucide. Ne ucide pe noi, cei de acasa, cei care suntem pusi la zid de cei ce isi zic "romani"."

8 comentarii:

Night Elf spunea...

In primul rand, ca sa lamurim lucrurile de la inceput: am fost fan DECLARAT Basescu pana anul asta, cand din varii motive nu l-am mai votat in primul tur - asta ca sa nu fiu acuzat ca ii tin partea. DAR: aceasta reactie, cum spui tu, e putin depasita de situatie. In diaspora (sau ma rog, peste hotare), sunt peste 3 milioane de romani, unii plecati pe vremea lui Ceausescu, multi pe vremea lui Iliescu. Au votat 170 000, din care 120 000 cu Base. Sa spui ca diaspora l-a facut presedinte e cam mult. Doi la mana - de ce ar fi votat cu Geoana? Geoana nu este decat pionul lui Iliescu si al lui Nastase, personaje care au compromis si s-au compromis sistematic dupa 90, ceea ce a facut multi romani sa plece. Trei la mana, Basescu este singurul care a pomenit cate ceva, in timpul mandatului sau, de Basarabia si de romanii de acolo. Pentru ei se pare ca a contat. Nu, reactia respectivului domn nu mi se pare deloc argumentata.

liviu spunea...

Asa suntem noi,romanii, dam tot timpul vina pe altii. Noi nu suntem niciodata vinovati.
Alex, stai linistit, nu Base e de vina ca nu sunt locuri de munca. Chiar daca iesea "Geana, tot nu se rezolva problema somajului.

Si mai avem o foarte proasta "calitate": Nu stim sa pierdem!
Unde ne e respectul pentru cei 50% care l-au votat pe Base? Ei nu conteaza? Doar noi, ceilalti, suntem importanti? Sunt de acord ca Base e un cretin, insa, a castigat. Pentru el nu am nici cea mai mica urma de respect, dar pentru cei care l-au votat, da!

GIURGIU spunea...

Night Elf, esti usor dezinformat. Iarasi se interpreteaza gresit, eu aici nu spun ca Geoana a fost tras in piept de romani sau ca diaspora nu are dreptul la opinia proprie. sa vina cei care l-au vrut pe base sa stea in Romania urmatorii 5 ani.
Dar stiu, nu sunt absurd sa cred ca votul romanasilor a fost unul civic si de interes general ci maidegraba unul stupid, subiectiv si superficial in multe cazuri. Basarabia este una, Moldova alta, regret sa-ti spun dar se pare ca intelegi gresit si aspectul asta. Doua vorbe ale lui Base nu i-au adus 8000 de voturi pro ci mai de graba suspendarea vizei grabita innainte de campanie, asta poate.

Intr-un fel si eu am avut indoieli din cauza asta, cum ca Geoana este pionul lui Iliescu. Ok, poate ca da si poate ca mogulii au fiecare cate o telecomanda la Geoana. u mi-a luat mult sa vad ca nu il doresc pe dezbinatorul ala din nou,. pe baiatul de cartier Base, cu discurs de cocalar si cu atiuni populiste nefondate.

DA important sprijinul din afara! Adica Geaoa a fost vrut de majoritatea romanilor din romania iar base a primit sprijin pentru a ne conduce de la diaspora, asta spun! pam pam
(parera nu numai ca este argumentata dar este puternic documentata, comparativ cu multe reactii la castigarea lui base care sunt oribile) Night Elf, noul presedinte al Romaniei, primele cuvinte pe care le-a spus cand a fos intrebat cum se simte ca presedinte al romanilor din nou , spune :" Un fleac, i-am ciuruit!" asta ai votat pentru mine si viitorul meu, asta? eu nu vreau asta , daca tie iti place vino si stai in dezastrul asta politic si economic, nu mai spun socio-cultural. vino!

Liviu.. de ce sa ii respect pe cei care au votat la comanda lui Base? Transilvania voteaza pentru o ciunga cu imbecilul asta. Adica tema cu mogulii si comunistii chiar te-a atins si pe tine, esti si tu oare atat de naiv? nu cred! eu respect pe cei ce ii iubesc si putini altii, in nici un caz pe romani votanti. dar pot spune ca ii dispretuiesc pe cei care nu au fost la vot, DA! aia sunt adevarati fraieri, dar pe barba tuturor, culmea, ca de obicei!Nu critic, respecta pe cine vrei!


eu unul stiu asa, ca nu am auzit o solutie de la Base, numai injurii, atacuri, acuzatii, zambete false, minciuni, si instigari la ura , dezbinare, si chiar iesiri violente in strada, manipulari si profitari de pe urma saraciei (in Transilvania? oare?), si iarasi manipulari si acuzatii false. ati auzit voi, ce premier bun va avea Base? Nu! nici eu!
ati auzit voi ca o sa scoaa impozitul forfetar?
NU! nici eu!
ati auzit cumva cum va face el un guvern, cum va uni clasa politica, cum o sa taca dracu din gura aia murdara si sa lasa parlamentul si guvernul sa conduca tara?
NU! NICI EU!
solutii! stiti careva ce solutii are basescu pentru ROmania, stiti? ati auzit? Baselu a avut cea mai scumpa campanie si cea mai concentrata pe anti campanie, dar nu in strada ca PSD, ci la nivel subconstient in administratile locale , in randul populatiei. astazi ca si acum 2 saptamani Base avea la mana SRI, SPP, Politia... bai cum sa-l votezi frate pe Boc, pe Udrea? groaznic!(cum sa vrei parment unicameral? ce facem dictatura nu? cine dracu e comunistul aici? ati inteles gresit , ati fost prea creduli!)

Liviu, somajul de acuma ii cunosc cauza, cel de maine va creste cu Basescu , stiu sigur, iar cu Geaoana crestea dar in acelasi timp disparea impozitul forfetar, se incurajau micile intreprinderi, se stimulau imprumuturile si exporturile. deci? puteam sa sper la ceva, acum la ce dracu s asper? sper sa plec si eu la diaspora sa ma uit de sus, si sa ma intrab cum pot sa-mi ajut familia.

(huh lung comment! fara suparari, fiecare cu ce vrea sa creada, dar nu puteti sa spuneti ca aceast reactie nu este una cel putin reprezentativa)

Night Elf spunea...

Frate, dezastru socio-cultural a tot fost in Romania in ultimii 70 de ani. Hai sa fim seriosi, situatia nu s-a degradat in ultimii 5 ani cat a fost Base presedinte, ci in ultimii 20, in care, din cate imi aduc eu aminte, asa dezinformat cum sunt, majoritatea guvernarilor au fost de stanga. Ori tocmai de asta inteleg votul diasporei: decat inca un presedinte de stanga, mai bine Basescu. De ce voteaza ei? au votat SI pentru ei, nu numai pt tine. Poate multi au familii inca aici, poate multi vor sa se intoarca, in fine, nu sunt avocatul lor, intreaba-i pe ei de ce au votat asa. Iar unul din exercitiile grele ale democratiei este sa accepti decizia majoritatii chiar daca nu iti convine.

Night Elf spunea...

Si eu am acceptat de 3 ori decizia majoritatii - cand a iesit Iliescu. Am acceptat si faptul ca Geoana era noul presedinte (nu uita ca duminica seara el era). Reactia mea a fost urmatoarea: ca n-am invatat nimic din experienta PSD-ista care, oricat de pornit impotriva lui Base, a fost de 10 ori mai rea.

GIURGIU spunea...

decizia majoritatii? gresit! gandeste-tela voturile nule si diferenta dintre candidati, vei descoperi ca majoritatea din Romania nu-l vor pe Basescu. asta este realitatea! Am prieteni plecati in afara de ani buni, nu vor reveni decat in vacante , reformele, GREUL pe viitorul meu si al celor din jurul meu cade. Daca au familii aici si au votat pentru ele, atunci au votat prost, pentru ca PD-L nu este nici de stanga , nicic de dreapta, este un jet de pipi impotrivavantului. Repet, PSD are o istorie neagra pe care nu o agreez, dar... oamenii au venit cu o echipa, au facut actiuni reale , palpabile pentru a-si asuma trecutul, pentru a-si cere scuze, desi poate trebuiau altii sa fie acolo. Momentele istorice de la Timisoara, nu inseamna nimic pentru tine? PNL ce inseamna pentru tine o persoana de dreapta dacainteleg bine...?
In ultimii 20 de ani s-au intamplat multe nenorociri, chiar datorii de 5 miliarde de euro, dar si in ultimul an s-a intamplat inca o datorie tot de 5 miliarde de euro. ce-ti spune asta? cine va munci pentru stat ca sa plateasca? diaspora? NU!
Nu intelegi ca aici nu e vorba de Baescu sau de Geoana si cu atat mai putin de istoria PSD si non istoria PD-L, e vorba de programele lor si oamenii ce pot cu adevarat duce la bun sfarsit acele programe. Iohannis, Crin Antonescu, Geoana, eu cred ca puteau duce la bun sfarsit programele lor, intr-o acalmie politica atat de dorita in ultimii 5 ani. Basescu? spune-mi te rog ce program are basescu? stii ce prim ministru va avea?

Nu vezi ca te-au imbolnavit cu povestea asta... ca ataci, devii si tu conflictual alaturi de Basescu? Votul tau este dorita ta, si o respect, si asa cum a spus Iohannis, "daca Basescu a iesit presedinte, trebuie sa respectam aceasta decizie" eu o respect dar tot mai putin o data ce vad tot mai multe dovezi de frauda electorala.

Night Elf, te respect , intrii de mult aici si te consider cumva apropiat, prin urmare nu vreau sa ne certam , cu atat ma putin pe considerente politice.
Uneori poate pare ca vreau sa conving oamenii dar eu vreu doar sa explic procesul prin care asjungla atitudinea si ideile astea. Eu de 3 ani m-am intersectat tot mai mult cu autoritatile locale din Giurgiu, cu organismele ce ar trebui sa faca anumite procese esentiale in normala functionare a unui oras si comunitatii din acesta, am vazut ca politica dezbina, politica lui Basescu mai mult decat altele.
Privatizari si depolitizari, asta am auzit , la Baselu am auzit ca si-a facut guvern si acum cu parlament unicameral va si ce si-a dorit mereu, capitanu' la romani.
Cauta te rog in urma vezi ce a faut Base in PCR, in PSD, vezi ...ideologia comunista tropaie nu in fata degetului lui Base ci in spatele lui.

inca o data, nu o lua personal.
:)

Night Elf spunea...

Asigurandu-te ca nu o iau personal - dimpotriva, ma bucura cand cineva isi sustine atat de asiduu punctul de vedere: spui ca cei de afara nu stiu cum e sub Basescu. Unii nu. Dar stiu cum e sub Iliescu. Tocmai, cei pt care Timisoara mai inseamna ceva vor refuza constant umilinta de a vota un protejat al lui. Si Basescu a fost candva, dar pe vremea aia mosul pacalise 80% din populatie - cu atat a iesit a presedinte in 90.

Faptul ca cei din diaspora platesc dari unui alt stat nu ii face mai putin romani (sunt alte aspecte care fac asta si aici e o cu totul alta discutie). Daca e sa rezumam totul la bani, ca tot vorbesti de miliarde, tot de ordinul miliardelor sunt banii pe care ei ii introduc in tara. Datoria externa - da, a fost o decizie pe care guvernul asta si-a asumat-o, si ma intreb ce ar fi facut oricare alt guvern in situatia data. Nu faptul ca s-au mai contractat 5 miliarde datorie ma enerveaza(din care nu e nici macar sigur ca vor veni toti) ci felul in care vor fi ei cheltuiti. Avem inca una din cele mai scazute datorii externe din Europa, ai sa fii surprins sa afli.

Si eu am avut incredere in Crin si mi-a placut ideea cu Johanis, dar a cazut mult in ochii mei dupa alianta cu PSD si acum se pare ca ar negocia inclusiv cu Base daca l-ar lasa sa puna el premierul. Deci m-am cam lamurit cum e si cu politica liberala la noi.

Night Elf spunea...

A, si inca ceva: Nastase o baga pe aia cu "cei de afara nu cunosc realitatea sociala si economica din tara" deci ar trebui sa conteze mai putin la cantar. Hai las-o. Daca este el atat de ancorat in realitate, atunci cu siguranta cunoaste urmatorul mic detaliu: la tara, de unde PSD si dl Geoana si-au extras masiv electorat, lumea voteaza orbeste, dupa cum le zice preotul sau primarul. Unii, mai rasariti, nu pun botul, dar majoritatea da. Prin urmare as avea mult mai multe motive sa fiu nemultumit ca cineva a votat pentru mine si viitorul meu in total sictir.

Related Posts with Thumbnails