

Dragii mei, dupa cum unii stiu, prima linie de cale ferata de pasageri din Tara Romaneasca este linia Giurgiu-Bucuresti.
Dupa cum unii sitiu, acesta linie nu mai este functionala din anul 2003, adica de 5 ani.
In 2003 la una din inundatiile provocate de cretinii care defriseaza, cretinii care polueaza si mai ales cretinii care au retrocedat terenuri in paduri, podul de la Gradistea a fost distrus.

Pe vremea aceea se promitea cum ca in 2004 dupa ce intram in UE, se rezolva problema. Nu am intrat nici in UE si nu a aparut nici un pod mai frumos, si mai voios.
Iata-ne si in mult dorita UE, dar podul tot nu-si face anuntata prezenta.
Motivul?
Coruptia ,la un anumit nivel administrativ, in primarie, in cadrul CFR, si in ministerul transporturilor si indulgenta romanilor, si mai ales nepasarea giurgiuvenilor ;
iata-ne platind 12 lei pentru 60 de kilometrii parcursi cu microbuzul.
Acum, Gara Giurgiu, functioneaza numai cu plecari prin Videle - Teleorman; deci, ca sa te duci undeva mai departe sau sa ajungi la Bucuresti, trebuie sa treci prin alt judet.
Cu siguranta e anormal si strigator la cer.

Am avut ocazia sa discut cu cei de la primarie despre aceste aspecte , comunicandu-mi-se cum ca aceasta problema tine de consiliul judetean, CFR si ministerul transporturilor, si ca la nivel local nu se poate face dacat presiuni catre cei mentionati mai sus.
In aceste conditii, adaugand dorinta unora sa transforme Gara Giurgiu in muzeu si sa mute acest tip de transport la cativa kilometrii, si anume in Giurgiu Nord, propun sa luam atitudine.
Facem presiuni si putem obtine foarte multe.......................................
Petitia propusa se refera la:
-recladirea podului de la Gradistea
-repunerea in funcitiune la liniei ferate Giurgiu - Bucuresti Progresu
-reconditionarea liniei ferate in vederea facilitarii transporturilor persoane si marfa si cresterea nivenului de tip de transport.
-schimbarea vagoanelor cu vagoane ce respecta normele europene si mai ales respecta omul si intergritatea lui.
-Realizarea unui muzeu al cailor ferate in Gara Giurgiu si punerea in functiune a unui tren de epoca, cu circuit Giurgiu - Bucuresti Progresu, tren cu caracter turistic, avand curse lunare.
-Realizarea unui parc dedicat muzeului Garii Giurgiu pe spatiu viran din zona garii.
-Stabilirea unui pret al biletului de tren, rezonabil,respectiv pana in 10 lei, si a unui timp de parcurgere rezonabil, respectiv pana in 1 ora si 30 de minute.
-Reconditionarea GARII Giurgiu Sud, si stabilirea acesteia ca obiectiv turistic si protejarea monumentului si realizarea unei zone verzi de tampon intre zona garii si zona industriala invecinata.
Petitia se doreste a fi trimisa la:
Primaria Municipiului Giurgiu
Consiliul Municipal Giurgiu
Consiliul Judetean Giurgiu
Ministerul Transporturilor
Ministeul Culturii si Cultelor
Uniunea Europeana : - drepturile omului
- protejare sociala
- promovarea turismului
- transporturi
- educatie
Avand in vedere numarul foarte mare de persoane care foloseau aceasta linie, avem sanse de reusita foarte mari.
Daca aveti cerinte de adaugat la petitie va rog sa nu ezitati, le vom dezbate inclusiv pe cele expuse mai sus, prin commenturi la aceasta publicare.
Planul de semnare al petitiei va fi discutat daca se arata suficiente personae interesate in acest subiect si in doleantele de mai sus.
Imagini din trecut:
GARA GIURGIU:
"In Principatele Române construcţia de drumuri de fier a început prin câteva linii construite de concesiuni străine şi anume: Barkley, Strousberg şi Offenheim. Concesiunea Barkley la 1 Septembrie 1865. Sub Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Guvernul român concesionând construcţia companiei engleze John Trevor-Barkley, linia între Bucureşti-Giurgiu, linie terminată la 26 August 1869, când Regele Carol I a putut pleca cu primul tren românesc de la Bucuresti la Giurgiu, continuând drumul spre Viena, cu vaporul pe Dunăre."
Venera DUMITRESCU-STAIA - SURSA

Gara Giurgiu Sud:

