vineri, 19 decembrie 2008

alo? ALO! 1989 ....adica ce?






Urmatoarea postare va fi concentrata pe Giurgiu!
daca va mai fi, desigur!


RONDELUL ORASULUI DE ALTADATA
de Alexandru Macedonski

"Era oraşul de-altădată
Sub plopi de-argint, muiaţi în soare,
O verde oază fermecată
Cu repezi ape cântătoare.

Pe-oricare străzi cântau izvoare,
Şi sărutat de flori ce-mbată,
Trăia oraşul de-altădată
Sub plopi de-argint, muiaţi în soare.

Prostimea chiar era bogată.
Prin curţi aveau, mai toţi, cuptoare.
În beciuri se ţeseau covoare,
Ş-o viaţă-n veci îmbelşugată
Trăia oraşul de-altădată."

o lume ferita de crime comuniste si capitaliste, o lume la care unii mai tanjesc!

ACESTA ESTE UN PAMFLET SI TREBUIE TRATAT CA ATARE
18+

Fotomontaj realizat ca o concluzie a unei analize socio-culturale, realizata in Giurgiu,
in cadrul proiectului "Giurgiu oras la Dunare", desfasurat in 2007-2008 de
Fac. Arhitectura a Peisajului, cu an IV in curs.

Imaginile folosit in acest fotomontaj apartin: mine, adica Alex Gheorghe, Dologa Marcel, Rada Mazilu, Mariu Dobre, iar...
unele imagini au fost extrase din Albumul "Monografic" Giurgiu 2007 (cele cu Primarul orasului Giurgiu, Lucian Iliescu, cu domnul Spoiala, cu "fetitele" ce danseaza pentru Dunare, si imaginea orasului - fetita cu grau pe cap (imagine care o consideram penibila, dar noul album este de departe cea mai cretina prezentare a orasului Giurgiu)

MUZICA SI VERSURI: VALERIU STERIAN - "EXERCITIU"

ACESTA ESTE UN PAMFLET SI TREBUIE TRATAT CA ATARE
18+




ISTORIA REVOLUTIEI ROMANILOR DE LA 1989
clip marca "Noii Golani"






Nu are sens sa incep cu aceleasi discursuri fade, despre eroisuml unora, lasitatea altora si beneficiile marlanilor, pentru ca multi astazi isi doresc sa fie acesti marlani - tradatori, si... nu as vrea sa jignesc vre-un cititor! Departe de mine!

La Giurgiu s-a tras,am vazut eu, si se mai trage :) ! Giurgiuvenii nu au iesit in strada de frica, ceea ce este normal... astazi...nu le mai este firca! ii doare in cur! ca dovada... nimic nu se face pentru bun simt sau cu bun simt, nimic nu se intampla pentru protejarea naturii si a ecosistemelor... NIMIC! la Giurgiu, sunt beculete frumoase! Vine Craciunul...hai sa uitam de greutati si sa bem un sprit! Poate ne face patronu' (don' primar) cu o cantare ceva, un manelar eventual ca sa impace majoritatea !



sa stai indiferent inseamna sa fii acolo de cealalta parte a baricadei!

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Adica mai urmeaza (daca mai urmeaza) o singura postare si tragi obloanele blogului?

Din ceea ce ne lasi sa intelegem, "Revolutia de la Giurgiu" se pare ca are sase eroi: un tractorist la CAP, un zidar, un sudor, un sofer, un pensionar si o eleva. Toti au murit in acelasi fel: "loviti de o masina care a intrat in cordonul de manifestanti in fata bisericii din Giurgiu".

Asadar intre manifestantii din fata bisericii din Giurgiu (nu sunt sigura daca atunci era doar o biserica in oras, dar treaca de la mine) nu erau prea multi intelectuali.

Plus ca bietii de ei au ajuns eroi in urma unui accident rutier. Iar cand vad ca saracul sofer a primit 15 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, parca imi vine in minte simulacrul de proces al sotilor Ceausescu.

Ceilalti 4 "eroi" giurgiuveni ai revolutiei - doi soldati in termen impuscati (unul in zona aeroportului si celalalt in zona Televiziunii Romane, un brutar si un contabil la o brutarie impuscati in Bucuresti, pe Antiaeriana - nu prea au legatura cu "revolutia de la Giurgiu", si nici nu stiu cat de "eroi" pot fi considerati si ei. Mai ales brutarul si contabilul de la brutarie, care cine stie ce cautau ei pe 23 decembrie, in pragul Sarbatorilor de Iarna, in capitala.

So... A fost sau n-a fost? (sa vedeti filmul, e super :p)

GIURGIU spunea...

pai mai.... usurel ca eu sunt cam confuz!
ce ai vazut tu pe link-ul ala, este o lista, inctocmita de o asociatie la care s-au dus rudele celor decedati si au declarat.... cine ce cum si in ce fel!

La Giurgiu erau fix 6 biserici in perioada aceea, unde azi sunt vre-o 14 cred, de diferite religii si secte !


Am zis ca urmeaza, pentru ca nu vreau sa stric bunatate de informatie, amestecand-o cu alta, casa nu inteleaga nimeni nimic! La Giurgiu... vedem si daca a fost revolutie sau nu!...

Cat despre blog.... dupa fiecare postare imi propun sa nu ma scriu, pentru ca ma amareste, ma intristeaza, chiar daca am vesti bune sau rele, pentru ca stiu ce voi vedea la revenirea in acest oras! Reactiile sunt la fel, oamenii nu misca un deget, iar eu nu vreau sa traiesc drama asta pentru toti, asadar...nu voi sta indiferent dar... mai putin stres si balamuc! vrei sa vezi cum e?

La Giurgiu... vedem si daca a fost revolutie sau nu!...

Anonim spunea...

OK, my bad, abia acum am vazut care e sursa care ni-i mentioneaza pe "revolutionarii" giurgiuveni. Portalulrevolutiei.ro :))

Totusi mi se pare aiurea ca in descrierea link-ului sa scrii "EROI AI JUDETULUI GIURGIU".

Abia astept sa aflu daca a fost sau nu!

Unknown spunea...

cutremurator!
ma bucur ca inca nu am uitat!
si e bine sa ne aducem aminte unii altora pentru ca asa tinem amintirea vie!
Dumnezeu sa-i ierte pe cei cazuti!
si sa ne ierte si pe noi cei ramasi!

si da,noi nu sintem ca ei!
din fericire si din pacate, asta in functie de care ei si care noi!

Sarbatori cu bucurie!

GIURGIU spunea...

merci pentru urari! La fel si tie, si acum ca avem putin ragaz, sa ne asezam si sa privim lucrurile asa cum sunt~! Sa fie liniste! Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Are dreptate Diana, aia nu sunt eroi ai revolutiei!

GIURGIU spunea...

vai de ce ador p'astia care hotarase ei cine este erou si cine nu
voi nu ati inteles ca trebuie sa intelegem intai de ce si apoi cine? poate pentru unu "pandele" numai el este erou! si ...ce sa fac? sa nu mai scriu cine este in evidenta unor asociatii ca eroi ai revolutiei!? nu mai fiti copii si intelegeti si voi! ca nu e greu!

Anonim spunea...

Dom' primar e "patronu'"? :))

Super tare, si eu care eram convinsa ca e doar un functionar public. :))

Ce nu-mi place la Giurgiu e ca e mort in perioada asta. Aseara, pe la 9, strazile pareau moarte, puteai sa intri sensurile giratorii pline de gropi fara sa te asiguri ca oricum nu trecea nimeni, la "Arizona" (powered by Lelele, of course) vreo 3 tigani jucau biliard, 2 pustoaice se uitau la un meci de snooker la televizor, si chiar mancarea de la "Panini" de pe strada Garii parea fara gust. Sunt mandra ca am parcat pe "Oprirea interzisa" pentru prima oara dupa foarte mult timp in Giurgiu, plus ca mi-a iesit parcarea laterala cu spatele din prima, mai ales ca in una dintre masinile intre care "am intrat" era o duba cu numere care incepeau cu cele 3 initiale magice - MAI, parca Politia de Frontiera sau ceva de genul asta (si ei tot pe "interzis" stationati :P).

Anonim spunea...

Ministerul Apararii Interne = MAI

Anonim spunea...

Stiu care e semnificatia initialelor MAI, ideea era ca in Giurgiu aceste initiale par "magice", chiar daca nu e vorba de politistii din municipiu ci de aia de frontiera, care au rolul sa apere frontierele, nu sa parcheze pe "interzis" in centru. :)

Si parca insemna Ministerul Administratiei si Internelor, nu, anonimule?

Anonim spunea...

acele clipe au trecut

GIURGIU spunea...

cetateni fiti vigilenti! :P de-as fi stiut eu cand am postat aici ca in decembrie 2009 baselu va fi reales presedinte! vai de noi!

Anonim spunea...

revolutia 89 si adevarurile ei sunt nedescoperite dupa 20 ani

Anonim spunea...

pentru revolutionarii din giurgiu 1989 care spun(sau cred) ei ca au participat am sa-le pun 3 intrebari:1)este adevarat ca teroristii din 89 care au tras in oameni orasuli nostru au acum carnete de revolutionari?2)este adevarat ca dezinformatorii din 89 care baga populatia in panica au acum carnete de revolutionari si au beneficiat dupa urma acestora si au luat apartamente si pamanturi?3)este adevarat ca caietul de insemnari din 89 a disparut ca sa se faca revolutionarii de hartie?la intrebarilea acestea poate sa raspunda si domni ion gaghi si traian metaxa care le iau aparare revolutionarilor dar habar nu are ce sa intamplat in 1989 in giurgiu cu alte cuvinte sunt total paraleli daca nu este asa sa dea raspunsuri la intrebarile de mai sus gen indivizii x,y,care au facut terorism si dezinformare de la punctele 1si 2 nu se regasesc la revolutionari si a treia caietul a disparut pentru ca...Dar sunt sigur ca nu dati nici un raspuns ca nu stiti nimic dar va numiti revolutionari cu carnete apropo chiar nu va e rusine sa va numiti revolutionari unde ati facut revolutia ca de asta nu stiti nimic,habar nu aveti si intalnirea aia la bibloteca vati intalnit ca sa aveti de unde pleca dupa 20de ani si tot habar nu aveti,voi chiar ne credeti prosti .sunt sigur ca no sa primesc nici o replica pai daca nu stiti ce raspuns sa-mi dati mai revolutionarilor dar daca chiar aveti tupeu raspundeti la primele intrebari si la urma puteti sa o dati cu vrajeala d-ai stearpa.P.S.domnul taian metaxa sa stea linistit ca nu stie nimic ce sa intamplat atunci in afara ca revolutionarii au iesit in strada pai doar atat domnule si cu cine sa batut acestia cu lumini si umbre??????

Anonim spunea...

pentru comentariul de mai sus al lui diana care a spus:Plus ca bietii de ei au ajuns eroi in urma unui accident rutier. Iar cand vad ca saracul sofer a primit 15 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, parca imi vine in minte simulacrul de proces al sotilor Ceausescu.
mai diana de ce te bagi in niste evenimente care nu ai fost de fata si care nu sa aratat adevarul,masina ce cauta pe partea stanga cand ia trebuia sa fie pe partea dreapta,de ce avea farurile stinse,de ce nu a pus frana cand a intrat in primi manifestanti care erau sub un stalp de iuliminare si apus o frana usoara si a tras stanga cand a vazut masina din spate revolutionarilor ca sa so evite.si apropo pe cisterna scria inflamabil nu era masina de lapte.si soferul a primit pedeapsa 14 ani si a facut doar 7 pentru ca a fost eliberat pentru buna purtare . la proces a spus ca a baut o bere si na mai stiut ce face
deci asta a fost argumentul lui pentru 6 famili indoliate.

GIURGIU spunea...

Domnule anonim, din commenturile dumneavoastra lasati impresia ca sunteti cel mai informat om privind revolutia la Giurgiu, totul suporta corectare si adaugire in viziunea dumneavoastra. Poate aveti verticalitate necesara pentru a ne lamuri cum au stat lucrurile dupa cum va amintiti si mai important decat orice dumneavoastra ce faceati acolo, intre timp?
Eu ma bucur ca ati comentat aici, si va mai astept, pacat ca numai in luna decembrie se comenteaza, cand abea abea isi mai aduc unii aminte. Suntem umbriti de caltabosi si sarmale ca in fiecare an, lipsa banilor si frigul.

Primaru pune statui cu Mihai Viteaza cand istoria recenta se duce la ghena. Acum intelegem noi ca el e produsul sistemului defunct, si inca are vena. :P Bine toti sunt din sistem ca nu aveau de unde sa vina, dar unii sunt mai deschisi altii sunt mai nostalgici.

Anonim spunea...

si daca ai sti adevarul nu ai putea sa-l spui pentru ca oameni desemnati sa-l descopera le-au fost frica sa se bage(cei de la asociatia revolutionarilor ,ziare,televiziune,muzeu etc)
am si eu doua intrebari: cati din membri asciatiei revolutionare 89 din giurgiu au facut scoala stefan gheorghiu si a doua ,de ce sa prescris faptele din 89 dupa 7 ani(pe cine au vrut sa protejeze)

Anonim spunea...

pentru comentariul de mai sus ,,giurgiu,,ati spus;Poate aveti verticalitate necesara pentru a ne lamuri cum au stat lucrurile dupa cum va amintiti si mai important decat orice dumneavoastra ce faceati acolo, intre timp?
ma faceti sa rad pe bune,de ce nu ii intrebati pe revolutionarii ce sa intaplat .dar mai bine nu le puneti intrebari din acestea grele gen ce sa intaplat atunci ca ar dao in diverse ca dumneavoastra;Suntem umbriti de caltabosi si sarmale ca in fiecare an, lipsa banilor si frigul;.domnule sti ce s-ar spune unei persoane care stie multe ;dai in judecata apoi noi aratam adevarul; adica persoana asta care a riscat ca un nebun atunci sa lupte in continuare cu o adevarata caracatita pai ce e razboiul ei personal,persoana asta si-a facut datoria atunci pentru orasul lui din spirit civic si nimic altceva

GIURGIU spunea...

anonim deja ma plictisesti cu comenturile astea, nu spui nimic si scrii o gramada. Ori taci si faci ori vorbesti sa intelegem si noi ceva.

Anonim spunea...

giurgiu sa sti ca cu comentariile mele ati mai aflat si voi cate ceva,ca slava domnului nu stiati nimic nu de alta dar va intreba cineva ce sa intaplat atunci si taceati ca un melc.ca te plitisesc normal ce ai putea sa zici ce replica ai putea sa-mi dai nici una.

GIURGIU spunea...

:) victimizare, interesant raspuns. Multumesc pentru invataturile date, ma bucur ca pot raspunde acum unei provocari privind evenimentele din 89 in Giurgiu. Va doresc sarbatori fericite si ceva mai multa intelegere si rabdare caci uneori este mai pretioasa decat soarele.

Anonim spunea...

rabdare?,au trecut 21 de anii si nici acum nu vreti sa spuneti adevarul chiar nu aveti inima in piept,barem sa ne spuneti ceva, mai prostilor uite asa sa intaplat am profitat de voi ,v-am jucat pe degete ca neste prostii,s-au trebuia sa angajati dedectiv pe pantera roz ca nu mai el (nu era corupt)putea sa rezolve un caz ca asta nu ca era greu dar el isi facea datoria nu dormea.aideti domnilor intrun orasel ca al nostru nu se stie cine a tras(ha ha) cine a facut dezinformare (ha ha).giurgiuveni va meritati soarta

GIURGIU spunea...

anonim...deja cred ca ai o problema, eu recomand o informare succinta, si o exprimare mai corecta. Eu stiu la fel de putine ca si tine, diferenta este ca nu sper si nu vreau sa stiu cine si de ce, deoarece sunt constient ca nu ma va ajuta cu mare lucru, decat sa costat ce deja stiu despre giurgiu, giurgiuveni si autoritatile din acest oras mic.
Daca tot ai energie si vrei sa faci ceva, mai bine traieste astazi si vezi ce poti face.

Related Posts with Thumbnails