marți, 3 martie 2009

Reactia autoritailor giurgiuvene in caz de dezastru ecologic

Pe scurt, pentru ca nu cred ca este cazul sa insist pe problema asta, am vazut ca nu prea a interesat pe autoritati si nici pe cei direct afectati, si pana la urma de i-ar interesa?! Este vorba de o problema parca mult prea generala ca sa ne gandim noi, nu-i asa? parca prea mare pentru noi!
Poluarea Insulei Ramadan... ok! si?

Am sa va povestesc pe scurt care a fost firul discutiilor cu autoritatle, deoarece curiozitatea si dorinta de a-mi face opinia cat mai publica m-au impins sa apelez la aceste cai "oficiae":

Mass media - primul impuls a fost sa sun la televiunile nationale sa anunt posibilitatea intamplarii unui accident grav privind mediul inconjurator si ecosistemele din zona dunareana Giurgiu. Singurii care mi-au raspuns au fost cei de la Realitatea Tv, care au si dat pe post la 00.13 40 secunde dedicate acestui accident! In rest... a venit intrabarea socanta (a murit cineva?) eu am raspuns nu...si de aici va dati seama de ce am fost refuzat sau a fost considerata o stire neinteresant! Pe plan local mass media este atat de politizata, para cumparata si calarita de toti catarii burosi, si gorilele feminine de prin oficii si "biroaie" incat.... nu am primit nici un raspuns, habar nu am daca s-a publicat ceva!~ Banuiesc eu, ca... nu vor da nimic pentru ca CET Giurgiu are stranse legaturi cu Lucian Iliescu - "patronul" orasului Giurgiu!

Autoritatile locale:
1. Asocitatia pentru Protectia Mediului - nestiind la cine sa apelez, am luat numarul acestei organizatii ale statului, oameni platiti din bani publici ca sa faca mediul inconjurator in care traim mai bun, mai sanatos! Aici, nimeni nu stia nimic, chiar la 24 de ore dupa accident! I-am anuntat eu, si imadiat am fost directioan prin telefon la directoarea organizatiei, care pe cunoscutul ton oficios, putin balbait, a spus mlte si nimic, s-a simtit teama in glasul directoarei care in final mi-a inchis telefonul! Ce mi-a spus Directoarea Asociatiei pentru Protectia Mediului Giurgiu:
Aceasta organizatie se ocupa de reglementari, nu da amenzi nu trage pe nimeni la raspundere, nu face sesizari, ea doar da sau nu aprobari! asa a descris ea acrivitatea acestei organizatii care are in realitate o importanta EXTREM de mare si un impact masiv asupra mediului in care traim , atat urban cat si natural(in cazul accidentului de fata). Bun... am intrebat asa cum am invatat si eu la scoala mea... ca exita un plan de recuperare a zonelor puternic poluate si prin urmare si a gropilor cu cenusa din apropierea CET-urilor! tanti nu a stiut ce sa-mi raspunda a bajbait ceva de planul de dezvoltare care nu are nici o legatura... iar in final mi-s spus: "nu inteleg de ce aveti tonul acesta, sunteti barbat iat zilele acestea ar trebui sa va purtati intr-un anumit fel cu o femeie, nu cred ca este cazul sa vorbiti asa cu mine" - va dati seama ca nu-i bagam p+e ici si colo, si pur si simplu pe un ton curios, o intrebam despre lucruri care pentru ea erau straine! PAf....!

In fina sun la Garda de Mediu - Giurgiu, acolo am vb cu cineva care a spus ca nu stia de incident dar ca se vor deplasa la fata locului!

DECI: daca eu nu sunam la vre-o organizatie, politie, pompieri, NIMENI nu ar fi facut nimic? cate zile ar fi curs pana cineva s-ar fi sesizat???? cat rau ar mai fi facut si cat rau va face cenusa aceea care acum sufoca pamantul sanatos unde acum cateva saptamani gazduia papurisul - casa a zeci de specii de pasari, rozatoare samdp! pana unde bai nene????


in fine... nu mai stau sa recitesc ce am scris, inchei subiectul! Mizeria, grosolania, prostia autoritatilor giurgiuvene, nepasarea lor si a giurgivenilor m-au scarbit si imi dau seama ca nu merita nici macar sa-i scuip!dar... cine stie!?

7 comentarii:

Anonim spunea...

e cu siguranta grav ceea ce s -a intamplat-insa ma mir ca te mira lipsa de reactie-ar fi sarit mai tare {cred }in sus daca teava aia ar fi trecut prin cladirea primariei si daca ar fi continut in loc de cenusa fecalele alegatorilor:)atunci sa vezi reactie!:)pana atunci insa f trist ceea ce s a intamplat si f grav...
a consemnat -jorj-

Night Elf spunea...

Socant! Si cand te gandesti ca oamenii aia sunt platiti de NOI !

GIURGIU spunea...

intr-adevar mirarea mea nu ar trebui sa fie atat de mare, dar vreau sa mentin stacheta si sa am asteptarile decentei, nu cele ale Roamniei. Asa cum eletoratul giurgiuvean are senzatia ca don primar - patronu' orasului a facut mare lucru pentru ei, in realitate a facut mai mult decat i-a stat in putinta si toate cele realizate au fost si sunt arhi facile, evidente si necesare! Eu consider ca asteptarile noastre ar trebui sa fie in concordanta cu nevoiel, prin urmare complexe! Sa nu ne mutlumim cu o banca si un parculet, sau stiu eu.... o strada fara namol, pentur ca nu aici sta viata unei comunitati, ci in explatarea resurselor umane , naturale , culturale ...si tot asa! Ceea ce se "face" la Giurgiu are loc numai pe hartie, in rest, multitudinea de incapabili din primarie si celelalte organizatii aferente (ca si Asociatia pentru Protectia Mediului Giurgiu) ii consider cel putin penibili si sper sa stea si ei in groapa de gunoi unde acum, in timp ce scriu, sunt peste 20 de oameni care cauta fier,cu toata familia, inclusiv copii de cel mult 7 ani. Cine ii poate acuza pe acesti oameni de abuz in serviciu si de neamplinirea sarcinilor fata de comunitatea care il plateste cu peste 1000 euro pe luna pentru a avea aer curat, natura in jurul orasului si in oras, samd?? cine trage la raspundere Romsilva pentru defrisarile din padurile de protectie de la Dunare si alunecarile de teren cauzate de acestia??? cine ? daca nici macar noi nu reusim sa spunem ce vrem, oare este corect sa asteptam in schimb o protectie reala a mediului? eu cred ca da!

Anonim spunea...

nu te supara dar stai cam prost cu gramatica si ortografia :)
voi, bloggerii, ar trebui sa mai luati si o carte in mana...!

GIURGIU spunea...

si.... de acum innainte va rog scrieti-va numele pentru ca eu nu mai las postari ale anonimilor!

GIURGIU spunea...

voi bloggerii!hahahaha! bai gigi poate pentru ca nu tastez non stop la calculator si poate pentru ca nu sunt blogger d'ala....am greseli in ale tastatului! ma doare'n p=la ca tu nu esti in stare sa citesti un text fara sa te legi de faptul ca eu nu pot sa tastez corect! cica mai ia o carte in mana! pai mai chichirichimiki.... de unde scriu eu ce scriu aici? din mesaje de pe closet?? esti tapit amice sincer! dar imi plac vizitele astea scurte care pana la urma spun multe despre atentia pe care o acorda cititorul blogului! totodata am remarcat la finalul postarii si ma repet:nu am stat sa recitesc postare ca eram plin de draci! deci... teapa... ca mananci cacat! vezi...nu numai ca sunt analfabet dar si vorbesc porcos! nasoooool..! bine ca exista oameni ca tine sa-mi aminteasca cand este cazul sa mai citesc o carte!

Anonim spunea...

Bravo, Alex. Am vazut ca baietii de la Catavencu te-au citat. Ma rog, te-au linkuit, ca sa zic asa :) Ma bucur ca nu te agiti chiar degeaba.

Related Posts with Thumbnails