joi, 26 martie 2009

Scurt ghid de folosire a peisajului Giurgiuvean natural si antropic Cap. I

Sau... Arta de a face o simpla plimbare!


Intai trebuie sa spun ca intentionam sa continui postarea dinnainte despre...vezi domne ce nasol este ca astia la Giurgiu (si cand spun astia ma refer indeosebi la Ocolul Silvic Giurgiu, APMGR si Garda de Mediu Giurgiu) taie copaci" in draci", rasuna drujbele in absolut TOATE padurile din zona Girugiu, rasuna de exploatare (ca oricum taieri de intinerire sau conducere a vegetatiei nu stiu sa faca muncitorii necalificati condusi de ingineri impiedicati); timp in care ziarele si unicul post tv local deborda de laude cum ca... s-au plantat asa multi copaci ca .... cine stie...ne-om sufoca maine de prea mult oxigen! Dar.. ca sa nu ne sufocam... d'asta pe partea celalta taie ILEGAL cei care ar trebui sa apere, vegetatia SECULARA din Ins. Rmadan - Ins. Mocanu - Ins. Ciobanu (toate protejate prin lege, Coridor verde al Dunarii - de WWF EU si Natura 2000) dar.. ii cam doare'n fix pe smekerasii din Giurgiu, oricum habar n-are poporul ce-i cu miile de copaci taiati pe terenul concesionat de afaceristul Spoiala (in zona SLobozia la 50 de metrii de Dunare fix langa fosta statie de pompare, fix vis a vis de faleza orasului RUsse) sau de sutele de copaci de peste 60 ani ce au disparut peste noapte in Padurea Balanoaia - pentru a face loc vreunei carciumi si vreunui loc de aruncat gunoaie....;am filme si fotografii, dar... ma gandesc acum... cui se le dau? cui se le arat? cui se le trimit? nu toti sunt acolo in hora... ca nu poti sa duci zeci de tone de copaci de peste 200 de ani, asa.... ca asa s-a gandit el ca parca trebuiau taiati si parca mai ies si niste bani gramada! Daca aveti idei, sau credeti ca putem ajuta cumva sa se demaste aceste ilegalitati... si se se si faca ceva, nu doar sa macar eu pe blog si restu pauza, eu astept un semn, chiar va rog mult! Am sa mai revin cu subiectul dar.. acum sunt mult prea mahnit sa pot continua! oricum... voi incerca sa ocolesc acest subiect, nu vreau sa.... dezbat cretinitatile altora, cred in legea compensatiei, cum zice romanul.."se intoarce roata".

Sa trec la subiect! :P

Instructiuni de folosire a peisajului Giurgiuvean natural si antropic:

ar fi fost excelenta o harta, dar cum sunt multe de pus si de detaliat , acea harta... am sa o public cand o face parul mere si rachita micsunele si... atunci o sa poata vedea tot boborul o cartare a peisajelor.... pana atunci, ma rezum la textul de pe acest blog!

Peisajul Natural - (ca sa raman in tema) in zona orasului Giurgiu, dupa cu arata si plansele din postarea anterioara, acopera o suprafata fooaarte mare, prin urmare noi avem posibilitatea de a vedea lucruri minunate intr-o diversitate mare si cel mai importat din varii domenii ce compun mediul ambiental~! De la lumina si prezenta elementelor de baza (apa, pamantul - nisipul - vegetatia) pana la toate cele ce vin cu ele: fauna, avifauna, fauna piscicola, gaze, impreuna cu mirosurile si sunetele specifice, toate aceste fac mediul ambiental - peisajul natural din zona Giurgiu, unul fascinant si ce merita descoperit intr-o plimbare simpla sau intr-o vanatoare pentru fotografii, desene, povesti samdp.

Consider ca orice giurgiuvean trebiue sa stie unde este Canalul Sf. Gheorghe si Dunarea, unde este Ins. Ramadan si strada catre port, altfel... nu cred ca se poate numi giurgiuvean. Totodata orice roman ar trebuie sa stie macar atat: ca Giurgiu este un oras - are iesire la DUnare - port si ca are un peisaj natural de exceptie (pentru moment desigur), o istorie bogata (toate acestea desigur... pe langa curvele din giurgiu si spoitorii si nuntilor de spoitori , tiganii si cetele ,ciorditorii si primaria, sau mai stiu eu ce... se vehiculeaza in massmedia scrisa, televizata si pe internet, despre Giurgiu).

Pentru aceasta postare ma rezum la o zi:

SAMBATA IN GIURGIU:

Iarna - soare - zapada - putin vant si multi copii cu sanii:.....

Primavara - soare - vant :......

Primavara - soare - fara vant :.......

Vara - asa cum o stim... :) :....

Toamna :.....

Iarna (dinnou pentru ca este pana la urma singurul anotim care il vedem de 2 ori pe an) :....

Momentan nu competez pentru ca va cer voua sa veniti cu idei, sau cu povetiri! hai la treaba ...cineva trebuie sa faca si ghidul asta de folosire a peisajului giurgiuvean! :)

Astept sa-mi spuneti cum folositi voi, sau cum ati vrea sau cum recomandati sau... cum nu recomandati... sau cum ati auzit ca fac altii! :)

Un comentariu:

GIURGIU spunea...

Raspunsurile le vedeam de genul:
bai..eu ma duc cu ciutanii iarna, si ne dam cu sania pe valea lui Gheorghita,... vara innot la canal si dau la peste, toamna ma joc in spatele blocului si tot asa!

Eu ... cred ca e prematur demersul meu, iar eu sa ma apuc acum sa orbesc de unul singur nu am chef! :P

Related Posts with Thumbnails