luni, 21 aprilie 2008

Ai timp sa descoperi?

Caut colaboratori pentru urmatoarele proiecte :

1. Cofetari si cofetarii giurgiuvene.

2. Fotografii vechi, de familie, in Giurgiu.

Proiectele sunt desfasurate pentru a sprijini si promova istoria si identitatea locala si nationala, toate in cadrul conceptului "Giurgiu vazut prin ochiul care vrea sa vada".


Exista piste de pornire pentru ambele proiecte:

1. "Cofetarii romani au apart in jurul anului 1700; urmasi ai genovezilor de la Caffa...." Genovezii au patruns in spatiul romanesc prin Giurgiu, dupa cum se presupune ca acestia au dat si numele orasului "San Giorgio" - Sf. Gheorghe .(patronul spiritual al orasului).

2. "Tache fotografu" si colega sa - din perioada interbelica ! Colega lui Tache , este batrana care cerseste langa turn, in centrul orasului, si, totodata, am devenit unul din confidentii ei, dupa ce a acceptat sa ii fac un portret. In fiecare sambata ma viziteaza, pentru o vorba si ceva mancare. Doamna fara nume(din Malu) a facut fotografie profesionala timp de 12 ani, alaturi de Tache, timp in care au avut comenzi de la cele mai inalte nivele din societate.
Nu se poate sa nu aveti pe acasa fotografii vechi ale familiei, prin oras, sau sa cunoasteti pe cineva, parintii sau bunicii sa cunoasca persoane cu fotografii ce pot fi publicate, ca martor la timpul trecut peste oras.

Astept commenturi de la cei interesati, sa discutam termenii si conditiile pornirii cercetarilor.
Sau e-mail la: alex_ghe_mail@yahoo.com

Ideea este sa formam o baza de date dupa care sa organizam evenimente!Puteti participa cu poze vechi din familie(in centru, la plaja, la munca,si tot asa).
Datele adunate vor fi stranse intr-un album de fotografie (monografica).

2 comentarii:

GIURGIU spunea...

Subiectele sunt super interesante, iar cercetarea(descoperirea), va fi mai mult decat placuta. Voi obtine colaborarea muzeografilor de la muzeul "Teoharie Antonescu", si am stabilita legatura cu cei ce conduceau aceasta "industrie" in oras, inperioada comunista.
Ca orice fiinta si oamenii pleaca, iar noi trebuie sa ne grabim, trebuie sa-i amintim.

Anonim spunea...

Fotografii? :) sigur! sa vad ce am pe acasa! Vad ca incep lucrurile sa se miste pe aici:) Succes in continuare!

Related Posts with Thumbnails