sâmbătă, 8 noiembrie 2008

am ajuns...

De vre-o 2 saptamani tot tanjeam sa ajung la Giurgiu, sa-i vad pe ai mei, sa ma bucur de camera mea, unde parca lucrurile ma asteapta ca intotdeauna cuminti sa-mi reiau sirul de momente frumoase, pasiunea mea mi se arata dinnou si "imi zabesc " desenele de pe pereti! E bine la Giurgiu , ce sa mai...

Va recomand sa mergeti in urmatoarele locuri acum... toamna si pentru peisaj si pentru atmosfera.... :

Gradina Aleiul - Dimineata (nu e mai nimeni si atunci merita.... mai ales daca mai canta fanfara Sambata la 11:00)

Pe podul Bizetz - Dimineata si la apus(daca se vede cat de cat soarele)

Dupa Podul Bizetz in dreapta , pe malul canalului ...coborati e o salcie acolo...- La apus cel mai bine!

Daca vreti senzatii tari: in Combinatul Chimic Platforma 1 (se ajunge prin spatele Palatului Fluvial din Port - zis Capitanie, si megand pe soseaua de pe malul stang al canalului - va aparea panoul PORT)

Padurea Balanoaia - Pe DN5B , la 2 Km de Giurgiu, intrare in padure ....este sosea turnata foarte buna! (Daca nu va descurcati... iesirea din oras dinspre puscarie :P)

Daca tot ati ajuns la Padurea Balanoaia, mai e de vazut in Giurgiu, adica langa Giurgiu: un peisaj aparte, super fain, la 10 km de Giurgiu pe DN5B, dupa padurea Balanoaia vine si satul cu acelas nume, apoi cateva curbe si....undeva in dreapta este o parcare...mergeti usor sa o observati! In zona este o salba de balti, si dealurile din jur sunt pline de izvoare de apa! :) Iarna sunt unii care chiar merg la Schi in zona, sanius... si Parapanta!

Am sa fac o mica harta cu activitatile de agrement si relaxare ...ce si unde si cand!!! As avea nevoie de ajutor...daca se ofera cineva.... eu astept de la voi sugestii cu locuri misto...activitati faine...pentru harta!!!


In rest... la Giurgiu....
La fel pe sosele , la fel pe trotuar, la fel la Interex, la fel in PJB, la fel la Turn! Nimic nu s-a schimbat... ici colo cate-o groapa noua, un rond nou, de era sa-l iau din plin ( politia de circulatie Gr si cei care intretin drumurile locale...sunt praf in opinia mea) si nu numai eu ...cica unii s0au suit la propriu pe rond... este destul de tampit amplasat...dar giurgiuvenii accepta orice cacat...ba chiar se bucura!

Vin alagerile! mergeti la vot? :P Chiar eram curios si vroiam sa va intreb!
Ce stiu eu: in Franta exista votul alb, adica te duci si votezi...pe nimeni. Nu-ti palce de nici unul.. VOT ALB! Cum la noi la romaninica, nu ai cum alege dintre niste boi si cateva vaci... da-i stampile peste tot...si uite asa anulezi votul tau...adica un fel de vot alb, si impiedici folosirea numelui si datelor tale in mod ilegal pentru un vot! Chestiune care se practica cu...mult spor la Giurgiu! Cam asta e singurul motiv pentru care as mai merge la vot!
Habar n-am cine candideaza pentru Giurgiu...poate totusi or fi oameni buni...?? :P glumeam... sunt mafioti, ca nu cu munca si cinste ajungi pe panouri electorale, nu in tara asta!

Liniste la Giurgiu orisicat! N-am mai fost de.... aproape o luna si imi era dor sa vad orasul si strazile....toamna, garla si Dunarea....! Unii poate ma inteleg! E frumos la Giurgiu...mai ales daca esti turist!
Un giurgiuvean spunea candva, ca farmecul orasului il simt numai cei ce locuiesc aici cateva luni, cei care au sau au avut un rost in orasul asta...altfel.....esti ca vantul! Si sunt de aceeasi parere....ori locuiti cateva luni...ori cititi bine blogul asta si ve-ti simti cate ceva, ca eu scriu cu mare drag!

Vin postari BABANE ! Vreau si vizite BABANE! mai trimite-ti si voi pe la unul pe la altul...uite asa ajunge vestea si la cine trebuie! :)

7 comentarii:

Soso spunea...

am ajuns pe blogul asta de pe wikipedia :)
si eu tot giurgiuvean sunt. dragut orasul.mititel, curat, oameni de treaba.o singura chestie nu imi place: soferii :D nu prea dau semnal cand depasesc sau alte astea, in rest e bine

GIURGIU spunea...

pai bine ca ai ajuns....! soferii sunt cam praf in Gr. ce-i drept, dar si militienii sunt muci...n-ai ce sa ceri! Nu ma plang prea tare ca sunt orase simai si decat Giurgiu la capitolul asta!
Zi si tu ...participa la program..:P unde ai recomanda unui turist mai aventuros sa mearga in Giurgiu sau imprejurimi???

Anonim spunea...

Eu as recomanda plaja veche din Giurgiu... Poate teatrul de vara inainte sa fie distrus. Pana la urma, amintirile leaga omul de loc, cum ai zis si tu, si-ti trebuie ceva timp sa gusti Giurgiu, cu dulci si sarate. Personal, nu as da pe nimic in lume experienta de a fi crescut in acest oras, caci pe masura ce inaintam in varsta tot asa ne intoarcem la locurile care ne-au facut fericiti. :)

GIURGIU spunea...

Pai... cam da! numai ca... sunt niste unii ...Muuuuulti de tot, care habar nu au ce inseamna acest oras, sau care sunt locurile faine, cum sa respecti anumite locuri(ce tot vorbesc...???)... sunt multi care se revin in Giurgiu si se caca unde au crescut, fix in casa parinteasca si in orasul lor!
Eu ii mai ignor...cat pot, dar deja schimba peisajul fundamental; si asta o sa vezi in urmatoarea postare!

Anonim spunea...

:) eu i-as recomanda sa mearga la o vizita prin imprejurimi...spre Balanoaia (cred), pe unde sunt mai multe palcuri de padure si am multe amintiri verzi de acolo...si i-as mai recomada, sa o ia la picior pe digul dintre canal si cetate si sa mearga, si sa mearga...si sa mearga...dar cum spunea cineva mai sus, astea sunt locurile unde am fost eu fericita

GIURGIU spunea...

Imi place ideea cu digul dintre canal si ruinele cetatii din insula, doar ca nu as merge prea departe! :) Poate doar daca sunt intr-un grup! sunt ceva caini prin zona si mai ales catei fara stapan! :P

Daca va tin balamalele, vizitati la Giurgiu, obiective si istorice,si arhitecturale, si eco, cu bird watching ...si tot asa...... COMBINATUL CHIMIC PLATFORMA 1

Anonim spunea...

Salut tuturor,

... Giurgiu ... ce amintiri ..., ce oras ...; Este una din ratiunile pentru care ma zbat inca sa imi inteleg compatriotii. Un oras cum nu regasesti usor in Romania si nu ma refer la soferi, sosele, cladiri, ci, la spirit! Un spirit pe care nu il poti degusta decat daca ai salasluit o vreme printre timpuri. Asa ma simt eu in Giurgiu: printre timpuri. Aerul de oras dunarean al Strazii Garii, schimonosita insa de modernitatea chicioasa postdecembrista, bagata cu sila pe fagasul normalului cotidian de "facutii" vremii cu orizonturi meschine, aerul acela spuneam ma fascineaza de fiecare data; Parcul Alei, cu romantismul vremurilor de liceean (Doamne, daca bancile acelea, iarba si copacii ar putea spune la trairea intensa a cator prime iubiri au fost pavaza, am auzi un murmur continuu si un freamat racoros asemeni celor din basmele cu padurea de clestar); Turnul cu ceas, care rezista incapatanat in calea nu a timpului, ci a actiunilor de modernism meschin si ieftin ale oamenilor care la un moment dat, sunt contemporani cu el; acest turn este singura marturie a amalgamului de idei, atitudini, arhitecturi care s-a creat de-a lungul timpului, din vremea ridicarii orasului la "rang" de raia turceasca si pana azi si care a dat nastere giurgiuveanului actual, odata putin turc, apoi burghez, ceva mai tarziu comunist convins si astazi, intreprinzator in ale clevetirii in fata blocului, la un gratar pus pe trotuar cu ochii in gratarul vecinului pentru a vedea daca are "friptane" mai bune. E atat de trist sa vorbesc despre Giurgiu, dar e o tristete inaltatoare pentru ca numai prin ea imi dau seama de valoarea reala a acelui oras care da, se pierde in fiecare zi cate putin ...; sunt convinsa ca intr-o buna zi, Giurgiu va deveni fascinatia sudului, dar mult mai incolo si cu ideile altora si banii la fel. Ca puncte de vizitat, incercati dealurile si baltile de pescuit de la Balanoaia (dealurile sunt atat de profunde sub biciuirea blanda a unei ploi marunte si dese de toamna), Padurea Balanoaia, Muzeul de istorie, Strada Garii (priviti insa, va rog, dincolo de termopane si de faiantele aplicate la exterior pe casele ce emana de sub toate aceste "imbunatatiri", odorul vetii burgheze de odinioara). Luati o clipa de ragaz in drumul vostru catre Turnul cu ceas si salutati trandafirii care nu demult erau parca parte din trupul orasului; mai sunt cativa care au ramas parca uimiti ca inca mai sunt.

Related Posts with Thumbnails