luni, 10 noiembrie 2008

O lume mai vesela...o lume ....colorata ! Giurgiu!

Intrarea in fosta Fabrica de Bere de pe Strada Dunarii, care finalmente a fost demolata cu ajutorul unor zilieri ce au fost platiti cu... caramizi! ca la GIURGIU!
Da-i drumu' la lautari si dupaia apucate da privit si da citit!!! Hai!



Rock 'n horn! Fanfara Ciocarlia
Da-i drumu' la lautari si dupaia apucate da privit si da citit!!! Hai!
(Fanfara Ciocarlia - originala din Jud. Giurgiu - Clejani, sat renumit pentru tarafuri si fanfare)


IATA!

Puscaria ...Penitenciarul...Facultatea...Scoala vietilor...unde e mereu racorica!
Dar... e ok! Boii de la birouri stau intr-o cladire "NICE", sa-i vada boii din celule mai...caldurosi!
Aberez.... si cu toate astea astia chiar sunt tampiti!
Probabil cate un etaj pentru fiecare categorie...aia de sus .,..au clar meserie de cacat!



Pac, pac.... vedeti unde e aerul conditionat???? Acolo stau toti ! probabil multi traivar....neamu!
Respect pentru POTROCALIU !!(nu e culoare eftina da loc)
Str. G


Bai nene.... asta, chestia verde de sus, din spatele garajelor, este Gradinita , chiar prima mea gradinita! Am trecut ca toata lumea prin toate stadiile de invatamant:cresa,gradinita,camin si... mai departe s-a stricat treaba ca nu ne mai jucam!




Haptili BAUBAU....s-a spart teava cu potrocaliu in Giurgiu! Ateneul, fostul Cinema Lumina, care este amplasat fix langa noua Scala Nr.7 si in apropiere de Hotel Vlasca de o stea(nu mergeti acolo 1 milion pe noapte,bonus gandaci). Cladirea ateneului ...s-a dus dracu! Acu' facura una noua, pentru mai multa cultura la Giurgiu! CIca or sa faca iar filarmonica aia desfiintata pe motive potitice ca asa a vrut pi....cpalac la mama lor! asa.... e fros! au pastrat doar ce se vede potrocaliu...restul fiind daramat, furandu-se la greu din interior, filme, role intregi..si multe altele, dar ce conteaza...E LOC DE CULTURA LA GIURGIU! A! era sa uit! acesta cladire a fost monument arhitectural, pantrimoniu national, si cel de-al doilea Ateneu din Romania dupa cel din Bucuresti.



Galben pipi si.... Maro caca... (si totusi..aceste culori nu sunt cele mai ieftine...va dati seama??) adica ei chiar au hotarat sa isi coloreze asa blocul!




Din considerente, de integritate...am facut poza din masina , in tp ce se misca! sorry!
Strada Ghizdarului!!!




Scoala Nr. 2, cred..... monument arhitectural si acesta.... whatever!...sa se bucure copii ! :P




CRIMA ! ....cromatica desigur.... un sigur lucru iti spune... FUUUUUGI! cam asta simti cand mergi pe STRADA GHIZDARULUI la Giurgiu, care inCURand va deveni obiectiv turistic major! Giurgiu se transforma.... vreti sa facem ceva???


La Buligea...un personaj foarte bine cunoscut pe meleaguri Giurgiuvene, de aici si numele alimentarei...aprozarului...Buly! Are si o carciuma.... unde treg toti baietii cand vin de la munca din santiere! Terasa e ok daca mergeti sa beti cafea dimineata,..dar nu stati prea mult!
Tin minte f bine ca inainte era o altimentara, apoi a devenit carciuma..dar au pastrat portretul lui Ceausesc, inramat, ce avea cam 1,5m/2m, si se vedea din strada! :) Doua motociclete Simson in fata...pentru pasionati! Imi place ca a diversificat...a bagat si albastru!






Dupa blocurile rosii, stam noi, majoritatea..... nu prea mai merge! Cum poti spune ca ai trait in cartier cand e vopsit asa?? Sau... alta varianta, in zona este cariterul rosu??? Cert este ca rosu este una dintre cele mai ieftine vopsele, asadar.... aspectele financiare....scuza...!oare?


Ce sa mai zic.... jos se vand chiloti, pantofi, si toale, si sus e sediul Partidului Rromilor din Giurgiu!
Pe strada garii, cu fatada spre Piata Garii!Monument arhitectural... super cladire, arata excelptional....dar si acum... are ceva aparte.NU?


"La Liga"... Bd.-ul Mircea cel Batran, langa Posta Giurgiu(dreapta). Cladirea acesta are o poveste frumoasa! M-a oripilat culoare de la prima vedere, era greu sa o ratezi, este pe cararea principala din Giurgiu. Am citit apoi in ziar de acesta cladire! Domnul Emil Paunescu, Director adjunct al Muzeului Judetean de Istorie- Teohari Antonescu, scria in "rubrica" sa, despre cat de naspa e culoarea si ca exista legi ce interzic treaba asta! Ideea este ca...era pea pe fata, si prea prin centru! Propritarul cladirii un mafiot local... cunoscut, probabil amic cu nea Paunescu...sau stiu eu...domne! A SCHIMBAT CULOAREA CLADIRII in bine(adica... ocru deschis)! din pacate nu am poze cu noua culoare, dar... daca e cineva acolo... mailul meu este : alexghemail@gmail.com- faceti o poza si o astept!
Acum.... eu din cate stiu Domnul Paunescu, face, sau a facut parte din comisia care dadea aprobari lu' unu si lu' altu ...sa intervina asupra cladirilor cu regim de monument local! DECI????? Domnu' Paunescu... a facut o fapta buna zilele trecute....dar cred ca multe fapte....nebune zilele astea si cele dinnainte! Acu' fiecare cu pacatele lui, ca no fi bai, pana la urma se distruge un oras...nu buzunarul meu! FACA CE VREA!
SA facem pipi pe ea de lege...dupa ce ca nu e ea prea buna...cei care o tin ....






Daca mai aveti imagini ce pot intra in Topul celor mai pestrite cladiri din Giurgiu....le astept pe alexghemail@gmail.com!

! ATENTIE !

10 comentarii:

xfbcb spunea...

Gradinita este radioactiva? :))

Anonim spunea...

casa omului e casa omului...sa spunem...(desi ar trebui sa isi agate de poarta cate o cutie de extraveral pt ca ma ia durerea de cap numai cand le vad in poze)...dar nu pot sa cred ca au facut cinema-ul ala de langa sc 7 portocaliu...INCREDIBIL...m-am bucurat asa de tare cand am vazut ca il reastaureaza...mai bine il lasau in paragina:((

Anonim spunea...

inca o data...NU POT SA CRED...este trucata cumva poza?

Anonim spunea...

ateneu portocali??!!!! come on...it fucking sucks!

Cred ca s-a deschis o noua firma de distributie vopsea in Gr:)))

GIURGIU spunea...

e... mai e si pe fond politic..asa nitel! recitesc acum postare si imi dau seama ca am avut un exes evident de cinism si gluma. Intr-un final ... trist sau fericit(dar real), lucrurile asa stau si... mai bine avem noi extraveral la noi, pentru aici abea incepe distractia!

Imaginea cu ateneul sau oricare alta, nu este trucata!
Intrarea in grdinita e foarte interesanta....asa discreta! Printre garaje....bafta celor din cartier ca nu de mult,s-a intamplat minunea de a fi betonate drumurile,unele chiar asfaltate.
Am povesti personale cu namolul ce era innainte in acea zona si.... fata mea! :) Innainte...cand mergeam la gradinita!

Anonim spunea...

de ce "abia aici incepe" ? Se pregateste cumva un teatru prazuliu, o primarie rosie sau vor sa coloreze Dunarea si noi nu stim? avertizeaza-ne din timp, te rog:)

GIURGIU spunea...

Pai.... care ar mai fi socul daca v-as avertiza??? Eu vreau turnul sa fie roz, sincer cred ca ar fi mult mai faimos si mai apreciat in felul asta, in special de pitipoance, manelisti,care nu vor intelege aluzia, si apoi de mine...SINCER, si poate si de Patapievici si echipa sa, cativa artisti tinerei.....
Nu vreau sa ma gandesc la conservatorii care, saracii ar putea face un preifarct sau poate chiar adevarata treaba!
Roz...cum zicea Jojo sugand....acadeaua!

Anonim spunea...

Acolo unde zici ca e acum sediul partidei romilor a tras Eminescu cu trupa lui de teatru pe timpuri. Eu asa stiu de cind eram pici, parca era si o placa comemorativa...
Stii ce ai mai putea sa prezinti - hotelul Victoria si braseria aia darapanata din vecinatate, nu stiu cum se numeste...

GIURGIU spunea...

Nu stiam de treaba cu Eminescu... si mai ales nu stiam nimic de o trupa de teatru! Tot ce am aflat eu este ca a lucrat ca hamal...sau ceva de genul , in portul Smarda - Girugiu,, adica acum este zona cu "Plaja Veche" - Fabrica de Zahar.
Hotelul Victoria .... are o poveste frumoasa, nu prea am imagini sa sustin o postare, mai caut si apoi....

catalina86v spunea...

hai bai sa cumparam vopsea si sa le vopsim noi casele!

Related Posts with Thumbnails