duminică, 13 aprilie 2008

Cetatea din insula

Zona in care s-a "dezbatut" integritatea Tarii Roamnesti, asezare atestata, medievala, zona in care se presupune existenta unui castru roman (monezi si podoabe romanice au fost descoperite si sunt expuse la Muzeul judetean "Teohari Antonescu" - Giurgiu).

Monument istoric de regim international, ca dovada ca sunt mai interesati genovezii,nemtii,rusii, autoritatile specializate ale U.E., si altii; decat giurgiuvenii sau autoritatile specializate din Giurgiu.
Specialistii de la muzeul mai sus mentionat, au numeroase proiecte pentru aceasta zona si pentru integrarea acesteia intr-o retea turistica. S-au aratat interesati specialisti si investitori de pe intregul mapamond pentru punerea in valoare si valorificarea acestui monument considerat AUR pur, pentru cei spirituali, pasionati de istorie, cei ce-si iubesc si respecta trecutul, turisti si evident investitori; demersurile au fost stopate la nivel local, din varii motive, de regula lipsa fondurilor.

Exista un proiect elaborat acum ceva vreme, si speram incurand depus la U.E., pentru recontruirea partiala a cetatii din insula. Beneficiile ar fi colosale la toate nivelurile si pentru toate categoriile sociale, daca va exista desigur binevointa si o planificare coerenta din partea autoritatilor specializare (nu atat la nivel local cat la nivel national). Proiectul cere primariei asigurarea infrastructurii de ordin primar intr-un santier : acces a santier, gard pentru protejarea zonelor adiacente, toalete si cazare a muncitorilor. Aici a aparut problema fondurilor !

Numeroase astfel de proiecte, care poate unora ni se par de bun augur - fara indoiala, au fost ciuntite si in final reduse la arhiva de..."toate la timpul lor"...pivnita .


(informatiile pe care le detin sunt interpretate si pot avea lacune)



Considerand ca TREBUIE PRECIZAT......
Nimeni altcineva decat giurgiuvenii pot face aceste proiecte sa devina realitate! Municipalitatea nu trebuie invinuita si cu atat mai putin muzeografii giurgiuveni!
Oamenii din acest oras, la dunare , prin atitudinea lor au modelat orasul! Municipalitatea da ce se cere! Cei care au capacitati, mustacesc satisfacuti ca au aflat neregului , dar totul ramane la discutii....; prostii dau voturi pentru mici, inconstientii se multumesc cu maruntisuri.

Acest blog este o atitudine care incearca sa atraga alti oameni cu aceeasi atitudine ! Noi dam voturi in schimbul culturii, voturi in schimbul scolarizarii corecte, voturi in schimbul unui proiect la Cetatea lui Mircea cel Batran , samd.
Daca considerati acesta atitudine corecta sau nu, astept sugestii si injuraturi cu nerabdare !




Dezvoltarea cetatii din insula :



Fapt: petru construirea cetatii s-au folosit caramizi din zona muntoasa a bulgariei (calcaroase), fiecare caramida a fost platita cu un sac de sare ! Munca si .... recunostinta !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ati folosit imagini din baza de date a GRIA fara a specifica autorul, copyrightul si fara a cere permisiunea. va rugam consultati http://patzinakia.ro/DIVERSE/copyrightnotice.html pentru detalii despre folosirea materialelor.
Daca nu, luam legatura pe cai legale.

GIURGIU spunea...

bai ce amenintare josnica! folosirea in uz personal sau in interes stiintific...cum suna ?
Dupa ce am pus linukuri
pe blog catre siteul lor si pe alte bloguri, primesc amenintari! De unde pisici sa stiu ca sunt cu copyright niste imagini de interes istoric national!
Daca faceam bani din imaginile astea mai ziceam, dar folosite ca scop de informare?ma rog probabil nu au fost facute pentru a informa ci imagini private!
Am scos imaginile ca sa nu dau frau amenitarilor tipic roamnesti!Multumesc pentru spijinul ne acordat patzinakia!frumos concept aveti!

Related Posts with Thumbnails