Dupa cum am promis, acesta este rezultatul (o mica parte) a unui studiu socio-cultural aplicat in Giurgiu, de catre sudentii de la Arhitectura Peisagera, pe diferite categorii sociale, varste si bineanteles sexe; in cadrul proiectului de planificare teritoriala "Giurgiu oras la dunare".
Acest interviu, a fost aplicat in toamna lui 2007; intentia mea, era sa-l completez cu mai multe informatii, prin intermediul chestionarului publicat acum cateva zile pe blog; din pacate, nu au fost doritori sa-si exprime parerea (pacat, daca nici macar atat, atunci ce?).
cum spuneam:
Zona studiata - click pt vizualizare
Zona studiata - click pt vizualizare
Asa stau lucrurile in Giurgiu. Din pacate acest studiu este fara precedent; este un mic studiu, datorita numarului restrans de persoane intervievate : aplicare chestionar - 60 persoane
interviu - 20 persoane
De recomandat "oficialilor" sa efectuze un astfel de studiu pentru mai multa eficienta in organizarea "ograzii", studiu axat mai mult pe psiho-sociologie . Un adevarat studiu, fara ciorbareli politice si personale, se efectueaza prin apelarea la un ONG, sau o firma specializata, din afara tarii desigur; care desigur, daca se vrea, pot fi si ei cumparati!
Sper sa fie cuiva de folos aceste informatii, macar sa conteze , avand in federe acest feedback atat de coplesitor incat nu-l vad! Oricum, ajuta mai mult decat , daca le tin la mine, in folderul GIURGIU.
5 comentarii:
DA asa e...oricum eu cred ca arata super bine blogul tau, si in acelasi timp ne mai aduce aminte de lucruri frumoase.Trecem poate in fiecare zi pe langa ele fara sa le dam importanta.
probabil ca in clipa in care majoritatea va arunca ochelarii de cal ai egoismului,ceva va evolua in bine in "ograda" sociala..dar se pare ca toti cei care au posibilitatea sa faca acest lucru prefera bunastarea personala..tipic..cine vrea ca si capra vecinului s-o duca bine?
ce eu consider o strigare a sentimentului magnific dar invizibil caracteristic orasului, in oameni, este faptul ca desi nu interactioneaza f mult cu dunarea, si atunci cand o fac , o fac gresit - pentru ei acest fluviu este o parte mare in viata lor, de multe ori fara sa stie.
Faptul ca Giurgiu e un oras la Dunare a influentat foarte putin sau aproape deloc pe cea mai mare parte a cetatenilor din oras.E rusinos ca dupa o istorie de sute de ani ca oras la Dunare, sa nu avem amenajari gen faleze, parcuri, si mai rusinos e faptul ca accesul omului de rand la o barca, cu sau fara motor, este practic un vis. Pana nu demult giurgiuvenii au avut interdictie de a se apropia prea mult de Dunare.Erau granicerii care ... Chiar si acum, daca incerci sa te duci la Dunare (ex. zona Port) fara C.I. o sa te intoarca militia de frontiera.Si atunci cum se poate vorbi de importanta Dunarii pentru cetateni?
Liviu, faptul ca Giurgiu este oras in apropierea Dunarii, conteaza foarte mult in fata tuturor si in fata localnicilor chiar daca nu o arata foarte.... clar!
daca pui o banca in fata unui peisaj nu faci decat sa anunti ca acolo se sta, se observa! nu toti cei din port stau pe banci, dar sunt cei care pur si simplu se bucura de Dunare! Studiul socio arata ca DUnarea este cel mai imp. punct turistic pentru giurgiuveni! asa ca incheiere!
Trimiteți un comentariu