vineri, 27 iunie 2008

Evenimente culturale in Giurgiu (iunie-iulie)

Harta Dunarii - cine mai sarbatoreste pe 29 iunie! PASARI DIN ZONA DUNAREANA GIURGIU

Am fost intrebat ce se petrece de ziua internationala a Dunarii (29 iunie) la Giurgiu si daca se mai intampla ceva interesant in rest!
M-am pus pe cercetare si trebuie sa va spun ca am dat de evenimente cel putin interesante!
Giurgiu fiind la 40-50 de minute departare de capitala, evenimentele pot fi considerate de interes regional si nu numai local, prin urmare se asteapta prezenta a celor ce vor sa scape de caldura si aglomeratie in week-end si sa se relaxeze la Dunare plus sa se distreze .

Incep prin a va spune cam care este programul "fetivalului" Ziua Dunarii la Giurgiu 29 iunie organizat de Primaria Mun. Giurgiu :

Concert in Port:
"3rei Sud Est, Elena Gheorghe si N&D vor canta, duminica, in Portul Giurgiu, incepand cu ora 19.00, pentru a sarbatori 'Ziua Dunarii'. Spectacolul vrea sa promoveze activitatile de salubrizare portuara, de prevenire si combatere a poluarii pe Dunare. Manifestarea se va incheia cu un foc de artificii."
Sursa: Libertatea

Plimbari cu vaporasul pe Dunare, haleuri (mancare) traditionala, dans popular si modern, si multa apa si racoare!
sursa: Informatia de Giurgiu si din auzite.

Va recomand plimbarile cu vaporasul pe Dunare, am avut ocazia acum cateva saptamani, este absolut minunat sa vezi insulele cu vegetatie seculara pe care se refugiau candva oamenii din neolitic, sau medievali, sau ostroavele in care pe vremuri batranii nostii duceau oile sau caii si-i lasau acolo cu zilele!

CUM SE SARBATORESTE ZIUA DUNARII IN RESTUL ROMANIE !? - click<------

CUM SE SARBATORESTE ZIUA DUNARII IN RESTUL EUROPEI!? - click<------

Un al doilea eveniment de care va vorbesc este" The Bridge Festival"
Giurgiu - (18 iulie 2008 - 19 iulie 2008)

"
The Bridge Festival este un festival care face parte din proiectului pan-european European Sound Delta, proiect în cadrul căruia în mai multe oraşe de pe malul Rinului şi al Dunării sunt făcute înregistrări, care ulterior vor fi folosite de artişti în diferite creaţii muzicale. Proiectul urmăreşte o cartografiere sonoră a zonelor străbătute de aceste două importante fluvii care traversează Europa.
În cadrul festivalul de la Giurgiu şi Ruse vor avea loc concerte, audio-walks în diferite zone din cele două oraşe, instalaţii la Elias Canetti House în Ruse. Pe parcursul festivalului pe cele două părţi ale Dunării va fi montată o reţea de instalaţii de înregistrare. Concertele nocturne de la Giurgiu vor avea loc la fortăreaţa romană Sexaginta Prisma (lângă Dunăre).
Festivalul este organizat de Rokolectiv, care va asigura (în limita locurilor disponibile) şi transportul cu autocarul de la Bucureşti.
Pentru a participa trebuie să contribuiţi cu suma simbolică de 1 euro."


Pentru cei care vor sa ajunga la unul din evenimentele de mai sus si nu cunosc orasul Giurgiu, mailul meu este alexghemail@gmail.com, va insotesc cu placere, anuntati din timp!

alte sarbatori la Giurgiu !

4 comentarii:

GIURGIU spunea...

Bine ca o sa fie cocalarime la greu nu am mai zis, se stie, dar... cel putin nu e concert de banele!
Orisicat, vizitele insistente ale grupui de peisagisti din care fac si eu parte au dat ceva rezultate, cel putin evenimentele or avea loc in Port langa Dunare si nu in centru orasului la Turn, cum era pana acum!om vedea!ne ferim si noi ochii de pitzipoance si cocalari! :P

Anonim spunea...

Pai ce ma nu este si ei tot oameni cu aspiratii si vise:D....inalteee...macar sa ajunga pana la Bmw cu nasu la volan acolo

Anonim spunea...

baietii cu focu', io cu condusu'! baietii cu manele, io cu bata!

Anonim spunea...

si pana la urma ai fost in port? poze, poze?

Related Posts with Thumbnails