luni, 23 iunie 2008

Intotdeauna dupa !

Poate ati observat, ca si mine, cum putinele evenimente culturale din micul oras cu deschidere la Dunare, sunt rasfirate de-alungul unui an, parca cineva se chinuie sa dreaga un necesar mediocru de astfel de evenimente. Organizatorii, in marea lor majoritate, se joaca de-a intelectualii si se fac prin vorbe, mai aproape de tinerii orasului.
Fara sa fiu surprins, aflu, cum tocmai am ratat o expozitie dedicata cetatii orasului, deschisa la Muzeul Judetean "Teohari Antonescu". Farama de cultura ce-si chinuie corzile vocale sa se faca auzita in orasul asta asurzit de hormoni si de prostie , este promovata, parca ,in cercuri inchise, numai pentru "avizati". Din peste 70.000 de oameni nici macar unul nu are cunostinte in managment cultural sau marketing cultural; prin urmare ar trebui sa fiu mirat de faptul ca aflam intotdeauna dupa?
Porologhie multa de data asta, pentru ca tocmai cand spui ca le-ai vazut pe toate, inca te mai surprinde ceva, inca te mai intristeaza ceva.

Amuzat cumva, de intentiile aproape ascunse de a promova cultura in Giurgiu, imi spun in continuare ca nu e prea tarziu; si trebuie sa repet FARMECUL UNUI ORAS STA IN TRECUTUL LUI! daca vreti sa aflati ceva de la specialistii in trecut ai orasului, mergeti in curtea din spate a muzeului, cica acolo se ascunde o expozitie in aer liber.


Intentionam sa prezint un concept de solutie pentru cetate, si cumva o dorinta de amenajare in zona; dar mi-au ajuns la ureche atatea evenimente pe care le-am pierdut; am hotarat sa fac de data asta pauza la lectia de "cum sa apreciem locul din care venim si pe noi insine raportat la acesta".
Discutand cu mai marii orasului, acum cateva saptamani, imi raspundeau mandrii la intrebare asa: "noi avem planuri mari cu cetatea, doar e turistica, vrem sa aducem multa lume acolo, evident sa-si si lase banii acolo, ca nu strica!euro, leva, lei, ce-o fi, numai ca noi chiar vrem, si avem discutii cu specialisti de la capitala sa ne amenajeze cetatea!"

Pai da! ar avea ceva giurgiuvenii de zis? nu au avut nimic de zis in privinta noului "bar cu turn " din intentia de centru istoric al orasului, cu parcare in mijlocul intersectiei si pisoare in fata teatrului. Inca o data, primim ce ne multumeste, asa cred "ocarmuitorii", si s-a dovedit!

Ce ati ratat in Giurgiu:
- festivalul mosilor
-teatru in aer liber
-artificii
-expozitie de fotografie
-expozitie dedicata cetatii
-noaptea muzeelor(una din multele nopti) - se pare ca muzeul "merge mai bine" pe intuneric.

si tot asa continua lista.....
Intotdeauna dupa!


Si totusi am auzit ca de ziua Dunarii 29 iunie, se pregatesc cateva chestii, fiti pe faza!Ce mi-a placut, plimbari cu barca pe Dunare!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce se pregateste pentru 29 iunie? Ai aflat, sau aflam abia luni? :)

Related Posts with Thumbnails